27. jan. 2013

4 Lavkarbo Hamburger & Pomfri


Ikke akkurat søndagsstek men en deilig helgemiddag som vi pleier å lage når vi får skikkelig lyst på noe juicy "junkfood"...




Lavkarbo Burger: 

(nok til 4 burgere)
400 gram kjøttdeig av storfe
8 skiver lavkarbobrød (Vi brukte halvstekt proteinbrød fra butikken)
4 skiver ost
8 skiver bacon
Salatblader, tomat, løk og annet snadder du liker til å ha på
Tørket Rosmarin, oregano salt og pepper

Lavkarbo dressing:
1/2 dl Majones (ikke lett-variant!)
1/2 dl Seterrømme
1 ss. Chilisaus (Bruk halvparten hvis ikke du vil ha sausen så sterk)
2ts tomatpuré
3-4ss agurkmix eller hakkede suragurker
1 ts sennep
1/2 teskje chilipulver

Lavkarbo pommes frites:
2 store pastinakker
500ml Rapsolje til steking

et krydder du liker (jeg brukte paprika, salt og løkkrydder)

Slik gjør du: 1. Skrell pastinakene og kutt i tynne, avlange stenger.
2. vask og kutt opp salat, tomat, løk
3. Dressing: bland alle ingrediensene i en bolle, sett i kjøleskapet.
4. Stek bacon til den blir sprø. Brun brødskivene litt på hver side i pannen med smør, oregano og litt salt. Sett til sides.
5. Ha kjøttdeigen i en bolle og krydre med litt salt, pepper, oregano og 
tørket rosmarin. Form fire burgere.
Husk at de krymper mye ved steking! 

6. Varm opp 500ml rapsolje i en liten kaserolle (følg godt med,
oljen begynner å småboble når den er varm nok)
7. bruk en øse eller en stekespade i stål til å senke en håndfull
pastinaker ned i den varme oljen. Stek små porsjoner om gangen.
La de steke til de blir gylne, ta dem forsiktig opp, og ha dem på en rist
som er dekket med kjøkkenpapir. Strø krydder over mens de er varme.  
Pastinak-pommes frites smaker best rett etter steking.
8. stek burgerne på middels til høy varme til de er medium-well done.

Og da er det bare å bygge seg et herlig burger-tårn!
Nyt!
Ha en fortsatt fin søndag!

4 kommentarer:

  1. Heihei! Kom over bloggen din via foreldremanualen, og koste meg med å lese "practice what you preach". Så da måtte jeg lese mer, og her var det masse jeg ville lese! Flere spennende oppskrifter, og idle parenting skal jeg virkelig sette meg mer inn i! Håper du kommer med flere eksempler på hvordan du "praktiserer" dette.

    Også tror jeg mannen skal få denne burgeren når han kommer hjem neste helg. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Bodil og velkomme på bloggen! Veldig artig å høre hvordan folk finner frem hit :) Jeg skal prøve å komme med flere eksempler på hvordan vi praktiserer idle parenting. Men det finnes selvfølgelig ingen fasit :)
      Kjempegøy at du likte bloggen!

      Slett
  2. Åh det så utrolig godt ut!! Fantastisk når du skriver det step by step.. "Ta oppi rasp olje, følg godt med" Da er det idiotsikkert selv for meg, som må følge en oppskrift slavisk. Og står det ikke ´skru PÅ ovnen´så kan det hende jeg glemmer det. Neida. Ikke såååå galt! Nesten. For jeg glemmer ofte å skru AV ovnen.. Men da skyller jeg på ammetåke.. Nei, nå er det sent. Alt fra Ikea skulle opp idag, så jeg er fint ferdig kan du si! Ha en guten nacht TT! :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. hehe, jeg må skrive det sånn step by step idiotsikkert, for TRO meg jeg gjør mange rare feil underveis og da føler jeg meg slem hvis ikke jeg tipser dere slik at dere slipper å gå i de samme fellene som meg:P
      Uff...du jeg glemte å skru av den ene kokeplata i går... Kanke skylde så veldig på ammetåke heller. :P

      Slett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...