21. aug. 2013

15 Dåpsfestinspirasjon: Enkle løsninger

Fineste "familen".

Sist søndag hadde vi barnedåp for Lillebror, midt oppe i flyttesjauet. Derfor ble det mye enkle løsninger hva dåpsfesten angår. Her kommer noen kjappe snarveier til en enkel og fin dåpsfest:Det enkle er ofte det beste:

Da jeg skulle ordne pynt til festen, så satset jeg på noe helt enkelt som var lettgjort og raskt.
Hvite servietter med blå sløyfe, hvite kubbelys med søte pynteblomster rundt, hvit duk og litt hvite blomster og voila -det begynte faktisk å ligne på en dåpsfest:


Takk Lillesøs som hjalp med pynt!Maten:

Dåpsfesten hadde vi rett etter kirken, så da måtte vi ha det meste klart dagen i forveien. Kvelden før festen så laget jeg pizzasnurrer med ferdig deig fra kjøledisken. Disse smaker like godt når de ikke er så varme lenger, så det var bare å stable dem på et fat og vips, der var barneretten ferdig. 
Jeg digger enkle løsninger!Min mor laget en helt enkel varm brødrett med brødbiter, krydderost, fløte, asparges og så pepperchips og ost på toppen. Denne retten er en gjenganger på alle familiefester hos oss, og gjestene likte den så godt at de måtte ha oppskriften. 

I tillegg hadde vi speltlomper som jeg smurte med naturell smøreost, grov sennep og hadde røkt skinke og spinat på før jeg rullet dem opp og delte i to. Veldig raskt og smaker digg.
Så kan jo man variere disse rullene med f.eks røkt laks, et par dråper sitron, smøreost, ruccola og persille.

Kakene:

Siden vi hadde haugevis av andre ting å ordne midt oppi dåpsforberedelsene, så outsourcet jeg Cupcakesbaking til en superflink dame som er en ekte cupcakes-gudinne. 
Det å be om hjelp fra familie og venner var vel det lureste vi gjorde med tanke på denne dåpsfesten, for uten dem så hadde det nok blitt en litt trasig affære siden vi hadde så dårlig med tid.

Og gjett om jeg var glad for at jeg droppet å bake cupcakes selv da jeg så disse:

Følg cupcakesbakeren på insta: @amlaa

Det ble et par hjemmelagede kaker fra meg også da, men den oppskriften er superenkel, så det var unnagjort på en time, kvelden i forveien. Denne kaken er en sukker og melfri sjokoladekake med bringebær. Oppskriften er å finne her.

Så hvis du skal ha barnedåp med sliter med tidsklemma, så er mine beste tips å satse på det enkle. Velg få pynteting og kjør to farger som tema. Lag enkle matretter eller kaker som kan lages dagen i forveien, og ikke minst -be om hjelp! De fleste bestemødre, pappaer, tanter og venner er mer enn klare for å hjelpe med å forberede en slik stor dag!


Takk til alle som var med på å gjøre dagen til Lillebror så fin!____________________________________________________________________________
Laget du all maten og kakene til barnedåpen selv? 
Har du noen gode tips eller inspirasjonskilder til dåp?
15 kommentarer:

 1. Så fin en fest! Takk for gode tips. Vi planlegger en Velkommen til verden-fest (neste sommer, men likevel) og her var det mye å ta med seg, både outsourcing og enkel, men lekker pynting.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk :) Og så spennende med Velkommen til verden-fest. Det hørtes veldig hyggelig ut!

   Slett
 2. Gratulerer!
  Hjelp og outsourcing er tingen. Vi har kost oss med å gjøre i stand til alle dåpene hjemme - men gjort som deg - enkelt og med hjelp. Jeg er halvt trønder og i Trøndelag er det sodd som gjelder på store dager - så vi har servert sodd fra Inderøya. Det er ferdig frossent i spann, varmes opp i store gryter, koke gulrøtter til og serveres. Kaker tar vi alltd med til hverandre i selskaper i min familie - så det går alltid greit. I en av dåpene ga vi alle gjestene en konkret oppgave hver (lapp under tallerknen) (for eksempel - servere drikke på ditt bord, koke kaffe etter middag osv - eller til og med "bære oppvask inn til naobens oppvaskmaskin" den gangen vi ikke hadde det selv! Kjekt å få låne, bar inn og tilbake i store baljer) slik at alt ble gjort enkelt og greit og ingen ble stående på kjøkkenet hele tida og ingen trengte å lure på hva de skulle gjøre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk!
   ahh det er sånn det er på Island også. Aller bare tar med mat eller stiller opp for å hjelpe med å lage. Jeg syns det er halve kosen!

   Slett
 3. Gratulerer med vel overstått dag! Det står respekt av å ha dåp midt oppi flytting og alt det medbringer. JØSS. Du ER supermammaen du! Kaluza er herved rykket ned på skalaen;P
  Forrige gang bestilte vi middagen, denne gang lagde vi selv. Kakene.. sto jo som kjent ikke helt fremst i kakebakeevne-køen jeg, vel jeg sto nok ikke i den køen i det hele tatt!
  Så da er Tonerosedesign kjekk å ha!<----- suupert tips, om man ønsker en avantgarde kake!
  Om noen har lyst å titte på dagen vi hadde i februar, så er jeg så frekk at jeg legger igjen litt snikreklame på siden din her Jona.. ;P

  http://www.diaperdivadiary.com/the-christening-from-a-i

  Tenker du er glad det er overstått, og kan stupe tilbake ned i flytteeskene og hverdagen;) Syns det er sååå gøy at dere har flyttet hjem jeg! Hehe, bloggevenner er uten tvil venner man begynner å bry seg om. Rart det der! ;)
  Og jeg må si at det var en nydelig borddekking! Det enkle er faktisk ofte det beste! ;)))

  SvarSlett
  Svar
  1. HAHAHA Stine, dette var kommentaren som gjorde at jeg ble helt sikker på at vi er venninner. Kaluza rykker ned -den tok kverken på meg. Lo så iskaffien spruta. neineinei Susanne er jo også venninna mi! Vi kan være supermoms hele gjengen med hver vår superkraft. Jeg har evnen til å ta på meg for mange oppgaver og si JA JA JA til alt. Susanne har superevner som inkluderer supermatpakker, superbraKaluzabrød og Superfin matboks. Du, min kjære, din superevne er å ha fått to barn på to år, være flink mamma, ta med unga på IKEA (ja det er en superevne!) og attpåtil se INFATHOMABLY GORGEOUS ut på catwalken. Dæven altså! ;D

   Ja det er godt å ha det overstått. Hadde vi venta en måned til så hadde vi aldri funnet en dåpskjole til lille hulken vår på over 8 (!!!) kilo. :P


   Slett
 4. Supre tips. Når vi når får nummer tre, så skal vi ha dåpsfest hjemme hos oss, med bare noen få gjester. Så dette innlegget skal jeg trekke frem igjen da, absolutt.

  SvarSlett
 5. Takk for tips! Men skal snart ha namnedag for småen, kjekt med enkle løysingar uansett god tid eller ikkje ;-)

  SvarSlett
 6. Åhh så ut som dere hadde en nydelig dag! Og digger at du lagde sukkerfrie alternativer :)

  Vi hadde dåp for poden for nøyaktig ett år siden forrige uke, og valgte som dere også lettvinte løsninger:

  Vi kjøpte inn laks i stor kvanta, skar den opp og krydret den lett kvelden i forveien, og under gudstjenesten bakte den seg selv i ovnen :)

  Tilbehøret var også enkelt; Da hadde to driftige damer fra familien laget to varianter av potetsalat noen dager i forveien.

  For dem som ikke er så glad i fisk ble det kyllinglår, som også var i ovnen, og disse kunne også spises med potetsalat!

  Et par hjemmebakte kaker fra onkler/tanter ble det også, men desserten var iskake. Synes iskake er genialt; for hvem liker vel ikke is..? Og så ser de lekrere ut en boksis, men er ikke spesielt dyre heller :)

  Btw, et "Supertips" for å gjøre dåpen/besøket levelig for vertskapet (og slik at man får tid til å snakke med gjenstene..;-)):

  1.Lag en liste med alle oppgaver som må gjøres under dåpsbesøket

  2.Sett nummer på oppgavene, og antall personer som trengs for å utføre dem

  3.Finn frem til hvilke personer i selskapet som kan passe til oppgavene, og grupper gjerne sammen personer som ikke kjenner hverandre på samme oppgave (!)

  4.Legg så et nummer under hver tallerken på bordet, slik at alle får et oppgavenummer!

  5. Heng oppgavelisten på veggen, og fortell om oppgavene som en del av velkommen, det blir nok noe humring :)

  Dette fungerte supert for oss, ikke minst gjorde det at familiene til mannen min og min familie ble kjent under "oppgavene", og jeg fikk faktisk tid til å prate med gjestene OG amme ;p

  SvarSlett
 7. Gratulerer med overstått dåp :)

  SvarSlett
 8. Her sto jeg ved første barnedåp og bannet over kaker som ikke ble som de skulle, mat som ikke var som den var tenkt og i det hele tatt. De neste gangene har vi gjort som du, masse hjelp og enkle greier. Det beste var til Isa da vi hadde grillparty og onkel var grillmester..

  SvarSlett
  Svar
  1. Grillparty! Hvorfor tenkte jeg ikke på det! Det var kjempelurt ;)

   Slett
 9. Så mange fine tips! Jeg har et som kun er til hygge (ikke nytte), og det er den nydelige dåpssalmen til Kari Bremnes - den MÅ man bare lytte til mens man gjør dåpsforberedelser. Fantastisk fin! Og hvis man kan få noen til å synge/spille den i selskapet er det garantert høylydt hulking bortetter :-)
  Gratulerer på etterskudd, klem fra kristinb

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...