25. nov. 2012

1 10 Uskrevne regler for en blivende Pappa

Så du skal bli pappa? Gratulerer! 
Du kommer til å oppleve så mye fantastisk og papparollen kommer til å forandre deg for livet!
Men først må du igjennom en aldri så liten ildprøve: Graviditeten. 

Her er 10 uskrevne regler som alle fedre bør merke seg når dama blir gravid:

1. Du skal vise empati for hennes morgenkvalme -hele dagen.

Okay, hør her: jeg vet ikke hvem som fant på ordet "morgenkvalme" men det var garantert en mann. For av alle dem jeg har kjent som har vært gravide, ikludert meg selv, så er det IKKE tilfellet at man kun er kvalm i 1-2 timer på morgenen. En kvinne er gravid hele døgnet, og kvalmen blir ikke skrudd av rett før lunsj.
Du skal vise empati, og være der for henne hele dagen igjennom. Så ikke ignorer sms'ene som hun sender i lunsjpausen med en grønn -kvalm smiley. Vis at du bryr deg, og ikke nøl med å gå på apoteket og spør etter tips og triks til kvalmelindring!


2. Ikke ta lett på matbehovene hennes.

Det er ikke så lett å forstå, men hun er kvalm OG umettelig sulten, om hverandre. Hele tiden. Så når hun i det ene sekundet henger over doskålen og forbanner TV-en for å vise den spaghettisaus-reklamen, for så å be deg gå ut og kjøpe en kilo mandariner i det neste sekundet -IKKE still spørsmål. Bare gi henne det hun trenger -no questions asked. 


3. ALDRI be henne om å "holde seg".

JA hun faktisk tisse hvert 20.minutt. Det ikke en lek hun har funnet opp for å irritere deg når hun ber deg stoppe på hver eneste bensinstasjon for at hun skal løpe på do. Bare se for deg at noen la en 3kilos sandsekk oppå blæra di og ba deg "holde deg" når du måtte på do... 
ALDRI spør om hun ikke "bare kan holde seg".4. Dropp aftershaven eller dø.


Gravide kvinner har en luktesans som ikke engang supermann kan toppe. De kan lukte hva du hadde til middag på fredag for en uke siden, så ta hensyn og dropp aftershaven! Det spiller ingen rolle om hun pleide å like den. Når hun er kvalm i løpet de første månedene, og luktesansen nettopp har slått inn for fult, så lukter det som pleide å være favoritt aftershaven hennes som et skittent indisk harem. Du risikerer daglige konflikter og i værstefall å bli kastet opp på hvis du absolutt skal bruke aftershave de første månedene...


5. Humørsvingninger er kommet for å bli.

Medusa har ingenting på en gravid kvinne. Hormonene raser i alle retninger, og hun kan gå fra å være overlykkelig svevende på en rosa gravidsky til å bli FORBANNET fordi du glemte å gå ut med søpla -på under et minutt. Her er din jobb å IKKE bebreide henne for det svingende humøret og for GUDS skyld ikke kom med kommentarer som "er du litt hormonell eller?". Stol på meg, -du vil ikke det. 
6. Du skal elske din kvinnes kropp -inkludert alle forandringer.
Din kvinnes kropp gjennomgår nå de største forandringene den noen gang kommer til å gå igjennom. Vis at du setter pris på det hun ofrer for å bære frem barnet deres. Strekkmerker, ekstrakilo, dobbelthake, hovne føtter som kun passer inn i crogs... Vær forberedt på at hun muligens ikke lenger ligner på kjæresten din på slutten av graviditeten, men ALDRI la henne føle seg mindre attraktiv for det om. Du skal ikke lyve, men du skal lære deg å elske hennes gravide kropp og fortelle henne at hun er vakker. Bare pass på at det kommer fra hjertet, for kvinner er mestere på å gjennomskue falsk ros. -kompliserte greier? Sorry, sånn er vi. Good luck.

7. Lær deg noen kriseterapi-triks.
I løpet av graviditeten kommer det for de fleste kvinner noen øyeblikk med panikk og fortvilelse. Det kan være hva som helst som utløser panikken (lite forsterbevegelser, for mange gravidekilo, tomt for is i frysen osv) men her er det alltid din jobb å forbli rolig og være forståelsesfull og hjelpsom. 

Så følg henne på både en og to ekstrasjekker på legevakten når hun blir bekymret, si at hun er den vakreste gravide damen du har sett, og løp og kjøp den isen UANSETT om du kanskje syns hun ikke trenger den...


8. På tide å bli voksen.
Vet du ikke hvordan man bruker et strykejern? Aldri vasket doen før?
Nå som din kvinne holder på med verdens viktigste jobb, samtidig som hun kanskje er kvalm, ufattelig sliten eller bare ufattelig STOR, så er det på tide å trå til hjemme. Ring moren din for tips for vasking av klær hvis du er clueless. Og HUSK å spørre din gravide kvinne hvilken vaskemidler du kan bruke. Tøymykner kan faktisk også lukte grusomt når man er gravid og kvalm!
9. Aksepter hennes svingende seksuell appetitt.
Enda et gravid-fenomen som er vanskelig å forklare...
Hun var kanskje alt annet enn opptatt av sex da hun hang over doskåla 24/7, men så når hun var kommet over 4måneder ble det plutselig slik at du måtte si stopp etter dagens tredje runde i sengehalmen. Og akkurat når du hadde blitt vant til denne kanin-frekvensen, så er hun plutselig IKKE interessert lenger.
Kanskje lysten dukker opp igjen om noen uker, kanskje ikke. Uansett, prøv å forestille deg at kroppen din morfer fra slik den er nå, til pluss 12-20 kilo ekstra (Evt mer) med en kulerund diger mage, på kun 9 måneder. Det er ikke bare bare å føle seg attraktiv og sexy da. I tillegg kommer de uforutsigbare hormonene, og forvirringen blir komplett. -Ikke prøv å forstå deg på det. Bare aksepter at hun har svingende behov og ikke bli for skuffet når hun brått slutter å hoppe på deg etter middagen hver dag.


10. Hun er en gudinne og hun har alltid rett.
For din egen skyld: lær deg å si "du har rett kjære" på en overbevisende måte.
Hun er den som må igjennom alle de fysiske forandringene og fødselen, amming osv. Så bare la henne få bestemme fargen på barnerommet og hvaslags type barnevogn dere kjøper. Bare gi henne rett, og du vil oppleve en mye enklere hverdag. 
-Si henne i mot, og vær forberedt på varsellapme nr 1: "the killer look" i øynene hennes, før hun forteller deg akkurat hvor rett hun faktisk har i sin sak, og du blir plutselig fiende nummer 1. 
Gjør deg selv en tjeneste, og opphøy henne til den gravide gudinnen hun er. Hun fortjener det, og du slipper mye billigere unna.


Lykke til med de neste månedene, og aldri ALDRI spør henne om hun virkelig trenger det siste kakestykket....1 kommentar:

  1. hehehe. Kjempefunny!

    Denne skal helt klart klistres inn på faceveggen til min kjære når den dagen kommer!

    o/

    SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...