Denne oppskriften passer for de av dere som liker ingefær og kokos.
(Her kan dere finne en annen av mine fudge oppskrifter med vaniljesmak og sjokoladetrekk)
(Her kan dere finne en annen av mine fudge oppskrifter med vaniljesmak og sjokoladetrekk)
Selv er jeg over gjennomsnittet hekta på ingefær, så disse var midt i blinken.
De er lette og lage,er sukker og melfrie og trenger ingen baking. Det eneste du må ha for å lage disse er en god blender.
De er lette og lage,er sukker og melfrie og trenger ingen baking. Det eneste du må ha for å lage disse er en god blender.
Laget disse for første gang i går, og serverte dem sammen med kaffen etter adventsfrokosten i dag. De er ikke akkurat lavkarbo, pga. dadlene og rosinene, men det går fint an å droppe bunnen og lage kun ingefær-fudge toppingen, og den er jo lavkarbo i og for seg. Tror jeg tester det neste gang!
Ingefær Fudge:
Bunn:
-1 1/2 dl nøtter (jeg brukte mandler og macadamianøtter)
-1dl rosiner
-dl steinfrie dadler
-en klype salt
Topping:
- 4dl kokosrasp
-50 gram fersk revet ingefær
2ts tørket malt ingefær
4-5 ss lønnesirup/yacon sirup/Agave nektar
Slik gjør du:
1. Kjør ingrediensene til bunnen i en kraftig blender til det blir middels grov, klissete blanding.
2. Ha denne blandingen over i en grunn boks/beholder og trykk den flat slik at den dekker bunnen av boksen og er ca 1cm tykk. (jeg brukte en plastboks fra ikea med lokk)
3. Sett bunnen i kjøleskapet for å stivne.
4. Kjør kokosraspen på full styrke i blenderen til den får en kremaktig konsistens.
5.Ha i fersk og tørket ingefær og sirup og kjør i blenderen til det blir en jevn blanding.
6. Ha ingefærtoppingen over bunnen du laget og smør den jevnt utover slik at den blir 2-3cm tykk. Trykk godt ned med bunnen av en spiseskje slik at toppingen fester seg ordentlig på nøttebunnen.
7. La det stivne i minst 2 timer i kjøleskap før servering.
8. Kutt opp i konfektblit-størrelse og server med varm gløgg eller kaffe!
Nyt!
Åh nam! Disse hørtes fantastisk ut.. synd ( eller bra?) butikken er stengt i dag, men en dag skal jeg helt klart prøve disse! :)
SvarSlett