14. feb. 2013

9 Glemt å kjøpe Valentinesgave? Rask og romantisk DIY-idé

Har du lyst til å lese om noe annet enn Valentines? Veeel...synd det ass, for her kommer det litt klissete romantikk. Først av alt: HAR DU GLEMT Å KJØPE GAVE? Ja, det har du. (Si at jeg ikke er den eneste!)  Men frykt ikke! For sammen kan vi fortstt redde dagen! Jar of Memories eller Minnekrukken tar 15 min å lage, og kan lages av ting du har liggende hjemme!


 Okay, now -let's save Valentines day people!

Du trenger:
Papir
Saks
Stein (kødda!)
Tråd
Vannmaling/ fargestifter
Penn
Gode/romantiske minner sammen med kjæresten. Typ: "Den gangen vi gikk tur langs stranden i Tyrkia..."  eller "Den gangen du gav meg en kaktus på bryllupsdagen" osv. -If you know what I mean. (hvis du ikke har noen gode minner, så bør du kanskje likegodt droppe gaven og kjæresten...Just sayin'.)

Slik gjør du:
Først av alt: Pass på at ikke kjæresten ser deg mens du holder på. Barrikader gjerne kjøkkendøra slik jeg gjorde. Det finnes ikke noe flauere enn å bli ferska i å lage en improvistert Valentinesgave.

1. Okay, nå kjapt: finn et tomt syltetøysglass/barnematglass/sylteagurkglass eller noe lignende. Du kan bruke en liten eske i steden for den slags skyld. Bare sørg for at krukken eller glasset er rent og tørt. Det er ikke så kemperomantisk å få en  valentinesgave som stinker av sylteagurtk.

2. Finn fram noen ark og klipp ut 4-5 hjerter i forskjellig størrelse, farg/mal dem i forskjellige rød/rosatoner, bruk pennen til å lage et hull i hvert hjerte, (evt bruk en nål) tre dem på tråden og bind rundt glasset, sånn som på bildet:


3. Klipp ut sju små doble hjertelapper som kan åpnes og lukkes, fargelegg/mal dem og skriv dine 7 beste/ mest romantiske minner du har med kjæresten din. (Dette fikk faktisk sprenggravide, hormonelle meg til å gråte en skvett. Vi har faktisk gjort mye fint (og rart) sammen vi kjære!)
Doble hejrtelapper. 

4. Dump de 7 doble hjertelappene med påskrevne minner oppi glasset sammen med noen roseblader hvis du tilfeldigvis skulle ha noen slike liggende. Andre ting som dumle-biter, Lovehearts eller pikekyss er sikkert også kult å ha oppi sammen med lappene, men siden jeg ikke hadde annet enn et par gamle tyggis og halsbranntabletter i hus, så droppet jeg den biten. 

5. Puss tennene,og presenter gaven til kjæresten og fortell ham/henne at han/hun kan trekke en lapp hver dag den neste uken. (Og så at du elsker dem og at de er fantastiske, vakre mennesker og så videre, selvfølgelig. Ikke glem det. Det gjorde jeg. Ikke min feil. Måtte så tisse!)

HURRA!!! Valentinesdagen er REDDET!

Værsågoda!


Og ja forresten, har du lyst til å gjøre litt ekstra stas på småtrollene også i dag, så kan du jo teste ut dette:


Frokost til mine to små hjerteknusere! Rugbrød med gulost og agurk, mandarinbåter og myke dadler uten stein.

Hvor latterlig enkelt er det ikke å lage et litt artigere måltid? :)  Jentene syns dette var utrolig stas! Brukte pepperkakeformer på brødskivene, i skikkelig Susanne K-stil og følte meg som DEN über-husmoren som lot mannen sove lenger og laget fancy schmancy frokost til ungene. (Noe som IKKE sker hver dag hoho..)

Gøy var det også, selv for en vanligvis litt over middels morragretten mamma. Jeg merker at jeg kommer til å gå løs på ALT mulig av matvarer med pepperkakeformene fremover. Se opp for stjerneformede kjøttkaker og reinsdyr-servelat, haha!

Jeg har alltid litt lyst til å være en av dem som syns Valentines er noe tull, og at romantikk tilhører hverdagen, men jeg må bare innse at jeg er en skikkelig sucker for sånne "overraske kjæresten" anledninger. Det er jo bare så koselig!  Men det å bruke tusenvis av kroner på gaver og slikt, det blir for mye for meg da. Derav hjemmemekka ;)

Ja og forresten, jeg har fått blomster.

Nanananana....
(okay, jeg måtte så og si kommandere ham til å kjøpe blomster til meg, men what ever!)

Han mente at disse skulle vel holde for alle våre merkedager for resten av året. Ehem... Dream on kjære! <3

Feirer dere Valentinesdagen eller syns dere det er noe tull?
Hva gav dere/skal dere gi til deres kjære?


9 kommentarer:

 1. Gav ett kort med noen ord til min kjære:)
  Har ikke kjøpt gave i år, syns man like godt kan gi en hvilken som helst annen dag.. og at det kanskje kan bli litt kjøpepress..

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig da:) Ja enig i at det fort kan bli kjøpepress og fokus på fancy gaver.

   Slett
 2. Heldige kjæresten din! Og heldige jentene dine! Og heldige deg som har dem! Og heldige oss som får lese om litt av det dere gjør. Takk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er vel god du! Takk selv som leser! :)

   Slett
 3. Klart vi må feire valentines! Vi er jo en halvt-amerikansk husholdning! Sophia fikk en enormt hjerte-inspirert matpakke (hjerteformet grovbrød med leverpostei, en snakkeboble av polarbrød extreme med brunost (brunosthjerte på toppen), jordbær formet som hjerter, ost formet som hjerter, riskjeks formet som hjerter og noen rosiner.. haha, stod å mekka dette klokka sju i mårrest- gøy), og så fikk hun noen bøker om valentines (men hun får alltid bøker om forskjellige høytider), et antrekk med hjerter (som kan brukes til påske.. gule bukser) og en dukkestol. På facebook fikk min kjære et slags kort med bilder av han og lille, og så fikk han et hjerteforma kjeramikkform fra Le Creuset (han er jo kjøkkenutstyrnerd så det var midt i blinken) og noen hjertesjokolader. Jeg forventa ikke noe tilbake, men da jeg kom hjem fra skola nå nettopp stod det red velvet-kake i ovnen! Mmmm.. ;o Det er uansett gøyest å stelle istand morro til de man er glad i, å få tilbake er kos men absolutt ikke nødvendig! I kveld tror jeg det blir hjerteforma hjemmelaget pizza! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja stemmer det, selvfølgelig må dere feire da! :)
   Wooow for en awesome matpakke! Flink du er!
   Heldig du er som har en kjæreste som er så handy på kjøkkenet!

   Slett
  2. uh, hva er det jeg sier. -Mann mente jeg jo! Ektemann :D

   Slett
 4. sv:

  Ja, gratispakker er kjekt. Jeg blir overrasket over innholdet også. Det er ikke noe dritt de gir bort, for å si det sånn :) Mange sånne småting som gjerne går i glemmeboka ;)

  Bekken/hofte/rygg-smertene er der noe veldig, men sånn har det vært i lang lang tid. Her stråler det ned i det ene benet, og det kommer trolig fra isjiasnerven (det er min konklusjon hvertfall), og da klarer jeg ikke å tråkke ned på beinet i det hele tatt. Sånn var det før svangerskapet også (selvom det er hyppigere nå), og har ingenting med at babyen beveger på seg i mitt tilfelle :)
  Når hun borrer seg nedover mens jeg går hender det dog at jeg må stoppe og samle meg litt, for å si det sånn. Svært ubehagelig, og verre blir det :D

  Jeg er så spent på når fødselen din starter og hvordan :) Nærmer seg med stormskritt nå!

  Fødte du begge jentene på overtid? :)

  PS: Før en søt VD-gave forresten. Det er SÅNNE gaver som virkelig er gull å få spør du meg :) Rett fra hjertet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff hørtes innmari slitsomt ut. :/ Hos meg så stråler det ned på innsiden av lårene slik at jeg føler jeg skal klappe sammen og dette i bakken. Kjipt at det skal være så vondt å gå tur når jeg ellers føler meg i kjempeform. Første kom på UL-termin og andre kom 5 dager over UL-termin. Får håpe ingen av oss behøver å gå på overtid!


   Slett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...