9. feb. 2013

7 Kan vi få iiiis mamma?!

Jentene våre ELSKER is. Kombinasjonen søtt og kaldt er alltid en sikker vinner. Akkurt nå sitter vi ved kjøkkenbordet hvor jentene nyter is og er blåbærblå i hele ansiktet. Denne isen er kjapp å lage og så er den uten sukker. Godt og friskt, til og med på kalde vinterdager. Blåbæryoghurtis 

Du trenger:
Til ca 4 små isformer:

 • 300gr gresk yoghurt
 • 100gr blåbær (jeg brukte frosne)
 • 5-6dråper stevia (jeg brukte vaniljestevia. Man kan også erstatte stevia med 3ss sukrinmelis eller 2ss honning)
 • 1ts cocosa (kokosolje fra glass)


Slik gjør du:
Mikses i foodprocessor/med stavmikser til det blir en jevn blanding, helles i former og fryses. 

And that's it!

ADVARSEL: Anbefaler på det sterkeste å kle på ungene en smekke eller kanskje allerhelst et forkle før de spiser isen ;)


Denne blandingen smaker forresten veldig godt -just as it is. Man MÅ jo ikke fryse den, men kan spise den som den er, som et alternativ til butikkkjøpt fruktyoghurt som ofte inneholder en del sukker. Jentene sleiket tom bollen etter at jeg hadde laget isen, for å si det sånn.Ikke det at våre unger aldri får i seg sukker altså. Bare sånn, for ordens skyld: vi prøver så godt vi kan å begrense sukkerinntaket men det er ikke alltid like lett. Men når jeg først får husmorånden over meg og likevel har det så gøy med å lage ting til barna på kjøkkenet så mekkes det helst sukkerfritt digg. 
Jeg bruker bla. stevia, sukrin, xylitol, honning, lønnesirup og tagatesse i steden for sukker, og inspirasjon henter jeg fra blader, blogger, kokebøker og fra min egen fantasi ;) Ofte tar jeg mine favoritt-retter eller desserter fra barndommen og mekker mine egne sukker og melfrie versjon av dem. -med varierende hell ;)

Hvor opptatt er dere av å begrense sukkerinntaket til barna i hverdagen? 
Hvor henter dere inspirasjon til oppskrifter?7 kommentarer:

 1. Gresk yoghurt- check!!
  Blåbær- I can do that!
  Stevia... Jeg går å kjøper noe ferdigis..
  Men den så HIMLA god ut!

  Vi har jo snupp i sukkerfri barnehage.. så vi prøver å kompansere litt for det da vetdu, når hun kommer hjem! ;)
  Neida. Jeg prøver å begrense det, men så er det dette med bestikkelser.. som må til, store deler av tiden, når lillesnupp skal sove foreksempel. Og da trenger..R.O.. Da blir jeg dronninga av bestikkelser, og de inneholder ofte karbohydrater av en eller annen grunn. Noen ganger langsomme, andre ganger raske.. ;-)
  God helg!! :-*

  SvarSlett
  Svar
  1. Bruk Honning i stedet! :D mye bedre enn sukker ;) Og isen smaker ikke veldig honning heller. Eller så finnes sukrinmelis på Menybutikker, helsekost og på nett hos funksjonell mat ;)
   Men supert med sukkerfri barnehage! Det har ikke vi, og må drive og ha med våre egne ting til dem hvis vi skal holde det helt sukkerfritt. Stress!

   Slett
  2. Og forresten: cocosa tror jeg også finnes på meny, og i allefall på helsekost. :)

   Slett
 2. bruker litt brunt sukker, honning og slike ting, men vil ikke bruke sukkererstatninger til barna om det ikke er et naturlig middel (sukrin og xylitol er jeg skeptisk til for små barn, og egentlig med selv også). sophia har jo ikke akkurat søthunger, så mye hun spiser er bare med mindre sukker istedenfor, men spiser vi kake så spiser vi kake og da kan det gjerne være en helt vanlig oppskrift. :) men så lever vi ikke lavkarbo da!

  SvarSlett
  Svar
  1. Honning, lønnesirup og agavenektar er jo straks bedre enn sukker. Det værste med sukker for min del er at det er så betennelsesdannende, at jeg får alltid bihulebetennelse hvis jeg får i meg mye sukker.

   Vi lever ikke lavkarbo hele gjengen altså :) Ungene spiser myyye mere frukt, rotgrønnsaker og grovt brød enn det jeg gjør. Mannen har vært av og på lavkarbo. Han sliter litt med motivasjonen siden han ikke er noe glad i å lage mat :P
   Det er mest bare meg som prøver å spise minst mulig karber fordi at jeg blir så dårlig av mat som inneholder mye raske karbohydrater.
   Men det betyr ikke at jeg ikke skeier ut av og til! Det må til, for ellers så blir det så veldig fokus på "nei mat" og det kan føre til at man blir skikkelig fysen på ALT som man "ikke kan" spise :) Kjører heller "ja mat" og "en sjelden gang i blandt mat" opplegg jeg ;P

   xylitol komme også fra en plante, akkurat som vanlig sukker, så det vil jeg tro er like "naturlig" :) Begge deler er jo behandlet og krystallisert da.
   Jeg er veldig glad i stevia. Syns det smaker topp, og så kommer det også fra en plante :) Ungene elsker honning og agavenektar :)

   Slett
 3. Kristine T. Davidsen9. feb. 2013, 17:57:00

  Jeg har ikke barn selv, men er blitt mye mer bevisst på hva maten vi spiser inneholder etter at jeg ble tante til en herlig gutt for 2 år siden. Foreldrene hans, norsk mamma og Ghanesisk pappa, er veldig bevisste på hva de gir han. Og jeg er blitt inspirert av dem og derav nøyere med egen mat også. :-)
  Bl.a. sa mammaen en gang at han er veldig glad i brun ost, men de begrenser det til helgene fordi det er så mye sukker i det. Vi hadde og en interessant prat om påleggene leverpostei og prim og hva som faktisk er i disse når man tar seg tid til å lese varedeklarasjonen. Og yoghurt. Vi prøver å begrense mengden kjeks han får, da mange av dem inneholder mye sukker. Og han får heller ikke mye søt drikke som f.eks. saft. Brus drikker han ikke enda. Som tørstedrikk ved siden av melk får han ofte vann. Gjerne med litt fruktjuice i. :-)

  SvarSlett
 4. Ååå! Nam! Fikk dødslyst på!

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...