300gram kjøttdeig
1 finhakket løk
grillkrydder og aromat
smør til steking
1 finhakket paprika
en håndfull hakket vårløk
5 store ss tomatpuré
1,5 liter lunket vann med 1 hønsebuljong
3 dl hakkede tomater på boks
1boks (ca 200gr) kidneybønner, avrent
1 (ca200gr) boks kikerter, avrent
1 liten boks mais, avrent (ca 100gr)
revet ost, creme fraiche/rømme og tortilla chips til servering
Hjemmelaget tacokrydder:
2 ts spisskummin
1ts chili
1ts hvitløkspulver
1ts løkpulver
1ts oregano
1ts paprikapulver
Slik gjør du:
1. Ha 2ss smør i pannen og la det brunes før du har den hakkede løken i pannen. La løken surre på lav varme i 1-2minutter før du tilsetter kjøttdeigen og bruner den. Krydre etter smak med litt grillkrydder eller aromat. (Kan også droppes)
2. Ha tomatpuré og 2-3dl av buljongen i en stor gryte. Rør om og gi et oppkok. Tilsett kjøttdeigen i gryten sammen med tacokrydderet og rør godt.
3. Tilsett resten av buljongen, samt hakkede tomater på boks i gryten. La dette småputre mens du kutter opp paprika, vårløk og andre grønnsker du måtte ønske.
4. Ha grønnsaker, bønner og mais i gryta og la det hele småkoke i ca 30 min. Husk å smake til med chili og spisskummin til suppen smaker slik du vil ha den!
5. Server med revet ost, rømme og evt. tortillachips.
Nyt!
åh, det så jaggu godt ut!!! fikk kjempelyst til å lage det, er så glad i taco så :p det skal jeg prøve ut :)
SvarSlettJa jeg er tacofrelst :) Mannen er ikke like glad i det som meg, men denne suppa! -DEN falt i smak :)
Slettså jummi ut :)
SvarSlettDet var det :D
Slett