11. mar. 2013

58 40 weeks: Ticking Time BombHerregud, nå er vi faktisk der. Overtid. Jeg er over 40 uker på vei, og fortsatt ingen baby. Det er så rart å stå her, rett ved målstreken og ikke ha peiling på når tid jeg kommer til å faktisk være i mål. Jeg er liksom ferdig med 99% av denne reisen, og snart begynner en ny og enda større reise som trebarnsmor og nybakt guttemamma.
Men før den tid...La oss ta et lite tilbakeblikk på dette svangerskapet:

I fjor sommer da den positive testen lyste mot oss var en spesiell dag. Jeg husker at jeg var i sjokk. Vi hadde tenkt å vente litt lenger med nr.3, men Lillebror hadde andre planer.

Men selv om vi var lettere sjokkert, så kunne vi ikke annet enn å smile. For et barn til ønsket vi oss jo likevel, og det å kunne bli gravid er jo ingen selvfølge. Veldig snart begynte vi å glede oss. 

Så kom det uker med usikkerhet, mange ultralyder og så kvalme Da vi endelig var over 12 uker, senket vi skuldrene litt. Kvalmen dabbet av noen uker senere, og jeg feiret med å gå opp mange kilo veldig raskt, før det roet seg litt igjen.

Har du sett en så ferdigbakt babymage før? Det har tydeligvis ikke mange Berlinere, for her sperrer dem opp øynene når jeg vagger forbi i sneglefart. 
I uke 13 var vi på en ultralyd hvor det første vi så var en liten stump og noe annet mellom beina, som pappaen syns lignet mistenkelig på en liten guttetiss. Noen uker senere fikk vi dette bekreftet, og vi var i ekstase. Samtidig var det rart å tenke på at vi ikke fikk noen jentebaby denne gangen. Dette var noe helt nytt. Vi skulle bli foreldre til en GUTT! 
Jeg må innrømme at det til tider har føltes helt absurd at min jentekropp kan produsere et menneske av hannkjønn liksom. Er det bare meg som tenker sånn?
Nå som det nærmet seg halvveis, begynte jeg å tenke på å kjenne liv i magen. Jeg hadde kjent det rundt 18-19 uker første gangen, og 14 uker andre gangen. Men denne gangen skulle det drøye. Morkaken lå visst godt plassert på fremsiden, fikk vi vite på ultralyd i uke 17, så det var ikke rart at jeg ikke kjente noe. Jeg ventet og ventet. Hver kveld lå jeg musestille på sofaen med lukkede øyne og hendene på magen og ønsket meg mer enn noe annet å kjenne et lite plopp under navlen.


Først i uke 19 kjente jeg noen små sommerfugler i magen. I uke 20 var jeg helt sikker. Det var like spennende som første gangen. Like etterlengtet og like godt var det også når jeg etter uke 21 fikk daglig bekreftelse fra Lillebror om at han hadde det bra.

Ukene gikk, og magen vokste. Men det var ikke før i uke 24-25 at det virkelig ble tydelig. 

Fra og med uke 24 begynte jeg med ukentlige oppdateringer her på bloggen. Dere kan finne en oversikt over alle disse, uke for uke her. 


Det føles som om dette svangerskapet har gått utrolig raskt i forhold til de to andre. Det har vært veldig annerledes å være mamma til to små på under 4 år, og være gravid samtidig. Svangerskapet har liksom bare gått sin gang i bakgrunnen. Ikke det at det har vært bare enkelt, men jeg har på en måte ikke hatt så mye tid til å gå rundt og bli utålmodig, og det er litt godt. Samtidig så klarer jeg selvfølgelig å få litt dårlig samvittighet for at jeg kanskje hadde kunnet nyte svangerskapet mer enn det jeg har gjort hvis jeg hadde hatt mer tid. Heldigvis vet babyer hvordan de skal bake seg selv inni magen, for ellers hadde dette svangerskapet blitt en katastrofe.

Dette er sannsynligvis mitt aller siste svangerskap, (ok der fikk jeg det til å høres ut som om jeg har vært gravid 17 ganger eller noe...) og det er jo selvfølgelig litt vemodig å tenke på, selv om det sikkert blir veldig godt for kroppen min å hente seg inn etter nesten 3 år med konstant babybaking...  Jeg elsker å være gravid. Det føles som en ære, og et privilegium å få bære fram et barn. (Greit, ok, man tenker kanskje ikke så mye over ære og sånt når man henger over doskåla da, men dere skjønner hva jeg mener...lov med litt kjiséer sånn helt på tampen vel?)

Jeg er stolt av denne kroppen min og jobben den har gjort. Ja, det har blitt noen merker her og der, og når jeg ser meg i speilet, så er det ofte vanskelig å fatte hvor mye kroppen har endret seg på noen få år. Men det er positive endringer jeg ser, fulle av gode minner. Jeg mener ikke at jeg digger å ha slappere hud eller at jeg syns strekkmerkene mine er skikkelig hotte, for det gjør jeg ikke. Men jeg aksepterer endringene og er stolt av det jeg har gått igjennom. I'm a mom with the marks to prove it. 

Nå skal kroppen igjennom en stor endring igjen. Veldig snart. Og jeg gleder meg. Du kan godt vente noen dager til, Lillebror, (siden sykdommen hersker i heimen for tiden) men vi er klare for deg når som helst og er utrolig spente på å treffe deg!
Jeg føler meg som en tikkende bombe for tiden.Sånn helt uoffisielt, så tipper jeg at det blir fødsel enten 13. eller 16.mars, og at Lillebror vil veie ca 4000gram. Men det er bare vill og ukalkulert tipping. Mest for å underholde meg selv.
Har dere lyst til å være med og tippe fødselsdato og fødselsvekt kanskje? Den som tipper riktig, får ære og berømmelse! (eller noe sånt.. hehe) 

Har du opplevd å gå på overtid? Hvor mange dager?
Ble du fryktelig utålmodig, eller klarte du å beholde vettet i de siste laaange dagene?58 kommentarer:

 1. Så flott du er :) Eg trur og veslebror kjem 16.mars! Min vesle gutt vart født 16.mars i fjor, en fin dag å ha bursdag! Min gutt kom fire dager på overtid. Gjekk veldig greit å gå dei dagane over, det var jo ikkje så lenge. God bedring til småjentene, og masse lykke til med fødselen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. 16. Er en fin dato. Hadde ikke gjort noe det :)
   Takk :)

   Slett
 2. Spennende Jona! J ramlet innom bloggen din for ikke lenge siden og j er blitt så glad i den! Er d merkelig å si?! Uansett j tipper inatt altså, 3780 gram :)
  Mine tre små ble født 5 dager før, 6 dager før og sistemann kom på termindagen. De 2 første gangene rakk j ikke å "vente" sånn veldig men m sistemann føltes d fryktelig lenge å vente helt til termin. Lykke til, klem Dina

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Dina. Så koselig da :) Det er jo bare superhyggelig å høre at du liker bloggen så godt! :)

   Men må nok skuffe deg, for Lillebror kom ikke i natt. Han er fortsatt godt plassert i magen :)

   Slett
 3. Oki tippinggg :) Hmmm 13 mars, 4200 . Lykke til uansett.

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh jeg har tenkt så mye på 13. mars selv, men nå som det er så mye basillusker i huset så håper jeg egentlig det drøyer litt til. Men 4200 nok kommer til å være nærme ja :) Føles som en stor gutt dette ;)

   Slett
 4. Så fint innlegg om graviditetn. Vi har også to jenter først. Da vi var på ultralyd og jordmora sa at det var en gutt trodde vi ikke helt på henne. Går det an å produsere guter altså. Nyheten ble ikke tatt godt imot av de vordende storesøstre som erklærte at da kunne vi like godt gi ham til naboen som ikke hadde unger. Men nå er de veldig glad i ham.

  Vi har aldri klart oss til uke førti. Jentene kom to dager før termin og Yme kom fire dager før, så jeg har aldri hatt æren av en riktig så sprekkeferdig mage som du. Din mage er forøvrig VAKKER! Selv minnet jeg mer om en strandet hval..

  Lykke, lykke til med det som kommer. Det er skikkelig moro å skifte bleie på sin SØNN for første gang. Helt til spruten står rett opp og du tørker babytiss ut av øyet. Det skjer ikke riktig så ofte med jenter..

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, godt det ikke bare er meg som syns det er rart å produsere gutter :P
   Heldigvis så tok våre jenter nyheten veldig bra. Eller, hun lille skjønte ikke en dritt så hun lever i lykkelig uvitenhet, men hun store ble veldig glad da hun fikk vite at hun skulle få en lillebror.

   Tusen tusen takk. Skal huske på det med babytiss i øyet. haha!

   Slett
 5. Med førstemann gikk jeg to dager over, med andre fire dager over tiden og med tredje fikk vi sjokk da hun meldte sin ankoste sent på kvelden dagen før termin, men det ok litt tid og hun ble født rett over midnatt på termindatoen.
  Tipper i løpet av den 14 - og 3900!!

  Lykke til - stor klem fra Anne

  SvarSlett
 6. Tja, hva med den 18. og 3950g:) uansett: lykke til!!

  SvarSlett
  Svar
  1. ojoj, 8 dager over! DET er heftig det. Men hvem vet! Kanskje du får rett! :)
   Tipper han blir over 4000gram hvis det :D
   Takk Hanne!

   Slett
 7. Tipper imorgen (12), og 3950 :) Gleder meg til å se prinsen. Ønsker deg (og dere) masse lykke til!! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja da må han kjappe seg hvis du skal få rett :)
   Tusen takk :)

   Slett
 8. Selv fikk jeg gutten min 5 dager før termin, men følte meg ganske sprekkferdig selvom ;p jeg tipper gutten din kommer på onsdag, den 13. Mars (har selv bursdag da) veier 4050 g og er 51 cm ;) blir morro å følge med :)

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe, ja det er det 13-tallet altså.. jeg har følt at det kommer til å bli fødsel da, men akkurat nå tviler jeg. Det føles ikke sånn på kroppen. Men tallene er notert :D

   Slett
 9. Jeg tror lillebror kommer 15 mars og at han veier 3750 :) Ønsker deg masse lykke til :)!!

  SvarSlett
  Svar
  1. 15.er jo også en fin dato:) Men 3750 gram hehe, den vekten tror jeg nok vi overskrider! :) Blir nok en stor og lang gutt tipper jeg :D
   Tusen takk!!

   Slett
 10. Du er så fin! For en mage, tenk at snart er den ikke mer, men gutten er i armene dine.. Livet livet :-)
  Håper alt føles litt mer under kontroll nå tannlegebesøket er unnagjort. Lykke til!
  J

  SvarSlett
 11. I'm in!
  Jeg tror Lillebor kommer 14.mars, rundt klokka 17, og veier 4100 gram!!

  Ååå, det er så spennende!! Jeg er så glad for at jeg fant bloggen din akkurat da jeg fant den, sånn at jeg iallfall fikk følge deg i innspurten:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Klokka 17 faktisk! :) så spennende hehe! Jeg har født mine to andre på natten, så det hadde blitt litt av en overraskelse :)

   Takk for at du følger bloggen og alltid legger igjen fine ord!

   Slett
 12. Så utrolig flott du er.
  Lykke til. Han kommer nok en av de nærmeste dagene nå :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:)
   Ja det har du nok rett i :P

   Slett
 13. Igjen Jona - du er bare så nydelig! Magen er jo bare helt vidunderlig og du bærer den med stolthet og glede. Vakkert!!

  Mitt forslag i konkurransen er 16. mars, 4240 og 52 cm lang.

  Tvi tvi - mange gode fødetanker sendes deg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk skjønne deg!

   Syns tippingen din var bra altså. Tror bare han er litt større, kanskje 54cm? Blir så spennende å se!

   Slett
 14. Ååå, så utrolig spennende!! :D

  Nå klikker jeg meg inn flere ganger om dagen for å se om det har skjedd noe! Jeg gleder meg sånn på dine vegne! Tenk, en LILLEBROR og to barn blir til tre! Sprøtt, og fantastisk!:D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk snille :) Så gøy at du fortsatt følger med!

   Slett
 15. Du er i alle fall en nydelig tikkende bombe! Eller kanskje tilogmed ferdig eksplodert bombe nå? Hvem vet:)

  Jeg har bare ett barn. Og han kom 5uker før termin. Jeg gikk hele graviditeten og grua meg til jeg skulle gå i permisjon de 3ukene før fødselen. Såg for meg 2uker overtid, og 5laaaange uker å vente. Det slapp jeg jo:)

  Lykke til, enten med fødselen eller de første timene med en ny verdensborger! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. takk men neeei....bomben tikker nok enda ;)
   Tusen takk Therese :)

   Slett
 16. Så nydelig du er, virkelig flott som (høy)gravid!

  Vet du, å lese bloggen din er en kjempefin "innføring" i å være gravid og bli mamma, til stor hjelp for en småredd future mummy som meg selv :-) Så takk for det!

  Må innom her massemasse nå om dagene, er så spent på når lillebror kommer! :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk snille Gina. :) Kjempetakknemmelig for at jeg har så hyggelige lesere.
   klemklem!

   Slett
 17. Hei! Dette er kjempespennende :-) Jeg fikk min første på termin, andremann var prematur...og siste attpåklatten vår ble født en god uke før termin. Så jeg har aldri gått å ventet på overtid selv. Men du er utrolig flott! Nydelig! Bare prøv å nyte det noen dager til :-) Har forresten nokså samme fødselsopplevelser som du har beskrevet på de to første (ikke så lang første fødsel som deg riktignok og slapp unna med lystgass som smertelindring) og var veldig spent på 'den lunefulle nr. 3' som jeg hørte masse om underveis... Men jeg hadde en drømmefødsel! Fantastisk opplevelse på alle plan! Lykke til! Og jeg tipper torsdag 14.mars 4170g og 51 cm :-) :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Håper jeg også blir like heldig med 3.fødselen som deg :)

   Slett
 18. Du er såå nydelig gravid <3 Nesten så jeg savner det allerede! hihi :D
  Tenk at han snart er her :D
  Jeg tipper 13. Mars, 3925gr og 49cm :D

  Oi, ser nå at 13 er allerede i morgen. wow! :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Ann-Helen. Tipper jeg kommer til å savne magen litt når den er borte :)

   hehe, ja 13. er i morgen faktisk! Blir spennende :)

   Slett
 19. Jeg gjetter på 14. mars, 4151 g og 52 cm. Jeg fikk helt gåsehud av å lese innlegget ditt (mest av alt fordi jeg får kilinger i hele kroppen når jeg tenker på fødsel og bebis - herlighet, dette går fort)! Min egen gjetning er at snuppa i magen min vil komme på formiddagen 8. mai, 3651 g tung og 53 cm lang. Terminen min er 28. april, så jeg belager meg på å gå leeenge på overtid ;)

  Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. I morgen og 4151 faktisk! hehe, skikkelig nøyaktig :D Blir så spennende å se.
   Tusen tak:)
   Lykke til med innspurten i ditt svangerskap da! :)

   Slett
 20. Så fin du er! To små barn og høygravid og du ser slik ut! VILT!

  SvarSlett
 21. Så fantastisk flott du ser ut :) Ble igangsatt 16 dager over termin, og ut kom en helt perfekt gutt på 4460 kg og 53 cm, kjente den hihi. Masse lykke til, følger spent med!

  SvarSlett
  Svar

  1. 4460 *KG* ?? auu! hehe, neida. :P
   Men ja, hvis jeg går så langt over tiden blir nok min gutt nærmere 5 kilo, så det får vi håpe ikke skjer :O

   Takk Camilla.

   Slett
 22. Så spennende. Men ikke moro med syke små. Kommer alle jordmødre hjem til den svangre i Berlin, eller er det fordi d skal føde hjemme? Må du betale jordmor privat, eller anser de hjemmefødsel som offentlig, akkurat som du ville født. Sykehus? Eller hvordan fungerer det tyske helsevesen rundt fødsler? Må man ha noen form for forsikring som dekker slikt. Blir barna dine tyske, norske eller islandske statsborgere? Siden du som mor er både norsk og islandsk, følger. Vel kanskje deg?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Mange bra spørsmål her.. skal me sjå..
   Nei det er ikke alle jordmødre som kommer på hjemmebesøk i svangerskapet.

   -Man kan velge om man går til vanlig jordmor på jordmorsenter/helsestasjon som i Norge, eller man kan velge en jordmor som kommer hjem til kvinnen i hele svangerskapet. Jordmor er da også på vakt for deg fra uke 37, og blir med på sykehuset og tar i mot babyen. Hun kommer også hjem til kvinnen de første 6 ukene etter fødsel for å sjekke mor og babyen og hjelpe med amming osv. Den siste løsningen valgte vi sist gang.

   -Vi betaler hjemmefødsels-jordmoren vår for at hun er i beredskap for oss i tiden rundt termin. Resten av servicen blir dekket av staten. (Hun kommer også hjem til oss etter fødselen osv.)

   -Hjemmef.Jordmor har selv forsikring for sitt firma, og vi må skrive under på kontrakt på at vi er inneforstått med hva som kan og ikke kan gjøres av inngrep osv i en hjemmefødsel.

   -Jeg har kun islandsk statsborgerskap, siden den norske staten ikke tillater delt statsborgerskap lenger. Jeg valgte heller å beholde det islandske enn å bytte. Våre barn får automatisk rett på islandsk statsborgerskap fordi jeg er moren deres, og de har også rett på å få tysk i tillegg hvis vi ønsker det.

   Slett
  2. Ja, det ble mange spørsmål. Så flott at man kan velge at jordmor kommer hjem til deg, også de første 6 ukene. Jeg fødte nr 3 i sommer, har barn fra 2007- 2009 og nå i 2012. Da ringte helsesøster til oss med engang hun hadde fått epikrise og tilbød seg å komme hjem på første vektkontroll. Hadde med vekt, og gode ord og tid. Det var så deilig å slippe å dra ut, med alle fem siden dette var utenfor barnehage sesong( les fellesferien). Jeg skulle ønske at en jordmor hadde fulgt meg bedre opp i forhold til amming, for på sykehuset spurte de ikke om jeg trengte hjelp til å legge til. De antok at alt gikk greit. Det gjorde de ikke, jeg spurte ikke om hjelp, og jeg fikk tidenes betennelse og jeg grein i 40 minutter for hver bidige amming lille piraja hogg løs på puppen. Jeg tenker at set ikke hadde skjedd dersom jeg hadde noen å forholde meg til. På sykehuset ville jeg bare ikke være til bry, og dette skjedde etter at helsesøster var innom. ( jeg ringte tilbake til sykehuset og bad om å komme tilbake, noe jeg fikk. Så bra at man kan velge en slik løsning. Skulle virkelig ønske at jeg hadde vært innenfor der de syns det er ok med hjemmefødsel. Så flott å kunne flølge intuitivt hva som et rett for deg, og tyskeren din. Lykke til. Torill ( jeg får bare til å poste på anonym, selv om jeg mener at man kan stå som åpen, jeg vet ikke hvorfor)

   Slett
 23. Kristine T. Davidsen12. mar. 2013, 15:25:00

  Jeg tipper du ikke går mer enn en dag til. Og at han han har en fødselsvekt på 4000 gr +

  Ønsker deg alt godt med fødselen og håper jentene dine blir fort friske no!! <3 <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Kristine :) Nå har han ikke kommet enda, så vet ikke om du rekker å få rett ;)

   Slett
 24. Jeg tipper den 23. 4280 gr og 54 cm. Du har hengt deg opp i dette 13-tallet, men det er sikkert fordi han kommer 13 dager over:-/ det gjorde nemlig begge mine jenter! Høres forferdelig ut, men jeg tror jeg trengte den tiden. Er helt sikker på at kroppen starter når hjernen er klar for fødsel, derfor kan du slappe helt av. Du føder garantert ikke før jentene er i form igjen;-)

  Du har en fantastisk blogg som jeg har fulgt nesten fra starten. Den er så hverdagslig og ærlig, og du er så nydelig:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. 23. faktisk! hehe! WOW. hmmm... hadde Lillebror ikke vært så robust allerede, så hadde det sikkert ikke gjort noe å gå 13 dager over.:) Men jeg er litt redd for at han hadde blitt kjempesvær da. Men, vi får se. Kan aldri vite! :)

   Tusen hjertelig takk for fin kommentar :) Det er så utrolig hyggelig å høre at folk setter pris på bloggen!

   Slett
 25. Elsker bloggen din! Lykke til med fødsel!
  Jeg Gikk 14 dager over med førstemann, en plugg på 5 kilo og 57 cm. Andremann ble satt i gang og født 2 dager over termin, 4 kilo og 54 cm.
  Gjetter på at du føder 16/3 og at han er 4.150.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ojj wow det var litt av en plugg ja!! Er redd Lillebror også kan ende opp med å bli ganske så stor hvis han har tenkt å campe der inne i en uke til...

   Okay 16.mars og 4150. Likte den :)

   Tusen takk!!

   Slett
 26. For noen fantastiske bilder, spesielt det første. Du er NYDELIG! Den magen din er jo helt rå. Du kommer til å være så glad for disse bildene i fremtiden. Masse lykke til med fødsel og alt som venter deg. Håper jentene dine blir fort friske! <3

  Jeg tipper at du føder 15.mars og at lillebror veier 3900 g.

  Bloggerklem fra Amelie78

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann Amelie. Tusen hjertelig takk:) så koselig at du er innom!
   klem tilbake!

   Slett
 27. Jeg har en god følelse på 15. mars :) 4020 gr! Spennende å sjekke bloggen din om dagen! :D

  SvarSlett
 28. Syns du e fantastisk fin som gravid:) Håpe lillegutt finne veien ut te verden snart:) Lykke te!

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...