12. mar. 2013

18 ZweiStatusupdate:
Tann: Fikset (sånn provisorisk i hvertfall)
Barn: Fortsatt syke 
Baby i magen? - Ja

Da er vi altså to dager på overtid og jeg er sjeleglad for at Lillebror holdt seg inne i natt slik at jeg fikk tid til å få fikset tannen min i dag. Det er godt å kunne drikke og spise igjen uten smerter! (Og nei jeg fikk ikke bedøvelse, men det gikk greit fordi det var raskt over.)

Stakkars jentene våre er fortsatt veldig reduserte i formen. Storesøster er feberfri, men apetitten og humøret halter... Lillesøster har skyhøy feber og laber allmenntilstand, så hun får paracet og ibux både natt og dag. Stakkars lille...


I dag ble tøffere enn forventet for oss voksne. Lite eller ingen søvn mange netter på rad, syke barn og fødsel i vente er ikke akkurat en ideell situasjon, og i dag ble det rett og slett litt for mye for alle sammen. Jeg tror vi er litt lei av hverandre, hele gjengen.

Så nå har Oma vært og hentet jentene, slik at de små får seg en trilletur og litt frisk luft, og mannen og jeg får en pustepause før det er påan igjen.


Storesøster har et rolig øyeblikk med byggeklosser. Takk gud for sånne pauser.
Nå som jeg er på overtid, er det jo naturlig at meldingene og telefonene fra familie og venner tikker inn. Folk vil vite om jeg "merker noe". Jeg forstår jo at det er kjempespennende, og at folk gleder seg veldig. Men det er litt absurd at "alle" vil at babyen kommer NÅ, mens jeg går rundt og håper så inderlig at han blir inni magen i noen dager til. Ikke det at jeg syns det er så herlig å være så sinnsykt sprenggravid. For jeg merker på kroppen at det holder i massevis nå. I løpet av de siste par dagene har det plutselig blitt utrolig tungt å være gravid.
Men: To syke små jenter er ikke gøy. Og to syke + en nyfødt baby er nok ikke kjempemye morsommere. Så derfor går jeg gjerne noen dager til på overtid! 

Det hadde vært fantastisk om vi i allefall kunne vært kvitt feberen før han kommer. Jeg er livredd for at han skal bli smittet, for det skjedde da Lillesøster ble født. Forkjølelse er ingen spøk for en fersk baby liksom.

Stille før stormen? Okay, nok sutring. La oss se på det positive i situasjonen:

-Jeg blir muligens ferdig med strikkeprosjektet mitt før babyen kommer hvis jeg går noen dager til over tiden.
-Vi har fått innarbeidet skikkelige nattevåk-rutiner før Lillebror i det hele tatt er født
-Vi får vennet oss til at leiligheten generelt ser ut som et katastrofeområde før babyen kommer
- Snøen rekker forhåpentligvis å smelte før jeg føder, slik at trafikken i byen roer seg og jordmor rekker frem til fødselen
-Kanskje Lillebror til og med får dele bursdag med søsteren sin som er født i
 slutten av mars. Praktisk.


Neida.. vi kommer sikkert til å le av det hele når han først er her. For det viktigste er jo at fødselen går greit og at Lillebror og jeg er i god form. Toåringer og treåringer er bare syke ofte, og sånn er det med den saken. Kanskje jeg bare er så opprørt og stresset fordi at jeg føler jeg har lite kontroll over ting? Jeg vet ikke. Det føles som skuldrene mine snart gror seg fast i ørene mine, så stresset jeg er. Men jeg skal prøve mit aller beste for å komme i rett sinnstemning for fødsel. Tror det nok er det lureste.
Takk for at dere holder ut med meg i disse anstrengende og klagete siste dagene!

Noen som har noen gode tips til hvordan å stresse ned?

18 kommentarer:

 1. Spennende tider :) Jeg er 38 uker i morgen, og håper det skjer noe snart :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Grattis med 38 uker! Nå kan jo din bebis også komme når som helst! Spennende!

   Slett
 2. Hei Jona :)

  Huff, ikke så lett for deg om dagen!! MEN lillebror kommer nok ikke før kroppen din har klart å roe seg ned *sender varme tanker* Tenn deg noen lys og lag deg en deilig kopp te (med kanel om du tør ;)) Og prøv å pust litt ut! Mor har også lov til å ta en timeout på 30 min - du er tross alt høygravid!!
  Følger spent med her om dagen og håper at tiden din fremover blir litt roligere og at fødsel og alt går fint kjære deg!
  Mange klemmer fra Helene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Helene.
   Ja tror du har rett i det. Kroppen vil nok ikke føde før jeg føler meg litt mere klar.
   Tusen takk snille:)

   Slett
 3. Krysser fingra for at småjentene blir friske fort, og at Lillebror venter til helga.
  Lykke til!

  SvarSlett
 4. For 15 år siden vagga eg rundt, overtidig, med sjuk liten storebror rundt føtene, sliten og oppblåst i alle retningar. Lillebror kom først då storebror var frisk igjen! Lukke til! Spennande å følge deg og familien din :) Lillebror blir 15 på torsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Oj tenk 15 år! Sprøtt å tenke på at våre unger også skal bli så store en dag:) Men så bra at han ventet til storebror var frisk da. Satser på at Lillebroren her i huset også gjør det :)
   Tusen takk, og gratulerer med dagen til gutten din på forskudd!

   Slett
 5. Smågodt, te og Bridget Jones etter at barna har lagt seg? ;-) Det skal jeg gjøre! Veeel fortjent:mini er forkjøla OG får tenner. Holder det gående på natta. Ellers er jeg heeeelt sikker på at når riene dine starter kommer du i fødemodus! ;-) god bedring! Mange klemmer :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, det hørtes deilig ut :) Bare at jeg blir så dårlig av sukker :/ Bridget Jones var et bra tips! Elsker Bridget :D
   Tusen takk og klemmer tilbake:)

   Slett
 6. Han kommer nok når ting har roet seg litt tenker jeg :)
  Kjempemasse lykke til fremover :)

  SvarSlett
 7. Jeg skjønner så godt at du er stresset.. Jeg var superstressa for vi ikke fikk flytta. Og jeg sto midt oppi masse flytteesker når vannet gikk. IKKE NÅ!! skrek jeg. INGENTING var klart, og aller minst jeg. Men så skjedde et mirakel, på magisk vis, blir man i fødemodus..
  GOD BEDRING til jentene, og pust med magen! (Uff det begynner vel å bli vanskelig det også)
  <3

  SvarSlett
  Svar
  1. hahah herlig historie! Ser det for meg :P
   Tusen takk skjønne <3

   Slett
 8. Jeg har ingen tips til antistress (annet enn å hekle, men ser jo at du strikker), men lurer på: Har du målt omkretsen din? Det hadde vært gøy å se med et målebånd på meg selv hva jeg kan ha i vente;)
  Jeg fant ut at det var en topp måte å finne ut hvor fort magen vokser!
  Jeg er i skrivende stund 96 cm, og gleder meg STORT til jeg bikker metern:) DET må feires!

  Ha en topp dag!
  HUSK: Ingen føding før i morgen ettermiddag!

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe, nei har ikke målt i det siste nei. :P Men tipper vi nærmer oss 110cm :P

   Slett
 9. Først: Super blogg du har! Følger deg i spenning hver dag nå...Da jeg fikk minstemann var begge storesøstrene syke. Mannen kommer hjem etter legevaktsbesøk med jentene, sier: "begge har streptokokker" så høres et lite knepp og svusj så går vannet mitt:D Ubetalelig øyebligg å se to småtufse storesøstre stå og holde hender mens jeg står på badet og vannet fosser. "Jeg tror det gikk hull på babyposen, nå kommer han! " hvisket store-storesøster. "Åh, bra" sier en lettet lille-storesøster, med feberblanke øyne - "jeg trodde mamma sto og tissa på seg...":)I tillegg var både barnevakt og reserve-barnevakt bortreist...Litt stressende, men det ordnet seg og fødemodusen kommer du i av deg selv! Hadde en fantastisk fin fødsel, rask og uten smertelindring og en vidunderlig, rolig tid med lillebror på barselavdelingen. Masse lykke til og god bedring til jentene! Tenk hvor mye vidunderlig du har foran deg i dagene som kommer - snart er du i mål med en nydelig lillebror i armene og høy på endorfiner og kjærlighet;) M

  SvarSlett
 10. Jeg føler med deg! Tvungen innetid kan gå på nervene løs for både store og små. Håper lillebror venter med ankomsten til du føler deg litt mer klar.

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...