5. mars 2013

26 Fødefjes


Fødeansikt eller "fødefjes" er et kjent fenomen blandt gravide som nærmer seg termin, og er et sikkert tegn på at det nærmer seg fødsel. Eller, det er nå i hvertfall sånn i min bok. Her er tre sikre bevis på at fødefjeset mitt er på plass:
Rundt ansikt, hoven nese og lepper pluss sjarmerende dobbelthake? Gratulerer -du har fått fødefjes!

Ikke misforstå: jeg syns ikke jeg ser fæl ut. Fødefjes er flott det. La dere merke til pamela-leppene? Smashing vettu...!

Andre sikre bevis på at det i allefall nærmer seg fødsel er at jeg blir mer og mer fan av å la være å kle på meg med mindre det er HELT nødvendig. Jeg går heller rundt her hjemme og fryser enn å ta på meg klær. Ja, du hørte rett. Hvorfor? Vel, når det å ta på seg sokker er et sinnsykt slitsomt prosjekt, så gidder en i hvertfall ikke å ta på bukser om man ikke må!

Samtale mellom jordmoren min og meg i dag tidlig da hun var på besøk: 
JM: "Hvorfor har du ikke på sokker Jona? Blir du ikke kald på føttene?"
Jona: "Ehm, neida.. jeg er så varm atte. Høygravid og sånn vettu... trenger ikke sokker jeg."
JM: *skuler mistenksomt hen på meg*  "Du fikk ikke på deg sokker selv?"
Jona: *Rødmer* "Neipp..." 
JM: "La meg hjelpe deg da." *trer på meg sokker*
Jona: "Tusen takk. Kan du komme tilbake i morgen tidlig og ta på meg bukser å?"

Ja for det er faktisk sånn at jeg nesten ikke gidder å gå ut av huset fordi at det innebærer at jeg kle på meg bukser, sokker OG sko. Minimum. 
Jeg lurer på hva som hadde skjedd hvis jeg lot være. Hva om jeg bare trasket på butikken i undertøyet og crogs. Hadde blitt en artig mugshot og beskrivelse i politiloggen da.....


Arrestert på matvarehandel i Berlin ved dessertavdelingen:
Naken og (SINNSYKT) gravid kvinne i tjueårene, 168cm høy og knappe 2 meter i omkrets.
Kvinnen hadde sorte crocs og svært hoven nese. 

Fikk du fødefjes rett før du fødte?
Noen som har tips til hvordan en kan få på seg sokker i 9'ende måned?

26 kommentarer:

 1. Skjønner at du føler deg sprengferdig, men du ser knallbra ut!! Jeg håper den lille kommer snart og at alt går kjempefint! Er så spent på dine vegne!
  xx Dida

  SvarSlett
 2. Nå blir det spennende her :)

  Go, lillebror, go!!!

  SvarSlett
 3. HAHA dette var morsomt :) jeg syns du ser fantastisk fin ut! :D snakker om hoven nese du liksom...

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Nina. :) hehe, dere skulle sett bilder av meg før graviditeten. Spinkel og skikkelig annerledes i ansiktet. Er nok god og rund i fødefjeset nå ja :P

   Slett
 4. Ahahahaaa ser det for meg! Verste er at når man er gravid så kan man slippe unna med ganske mye, sikkert for at ingen gidder å kødde med et en hormonbombe, så du hadde sikkert sluppet unna med et avisoppslag og ikke blotting ;-)
  For et gravidfjes, nydelig gravidfjes. NEI, jeg så ikke sånn ut! Det var bildeforbud på slutten der.
  Jeg hadde jo bekkenløsning så jeg var på "Enklere liv" og kjøpte sånn klype til å plukke opp ting med. Da prøvde hu dama å selge meg sånn dings til å ta på sokkene med.. Men det så jeg ikke helt poenget i, så jeg gikk uten sokker jeg også ;-)
  Åhh.. nå nærmer det seg.. Såå spennende!! Jeg må si masse lykke til med hjemmfødselen og alt sammen, sånn i tilfellet det skjer idag, og jeg ikke har fått sagt noe.. Skal tenke på deg om jeg ser at det ikke blogges, for da regner jeg med noe er på gang!! ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. HAHA jeg ser det for meg med den klypen! Det trikset skulle jeg visst før, så hadde jeg garantert skaffet meg en slik! :

   Tusen takk :)

   Slett
 5. Crocs MED pelsinnleggting, sko og sokker i ett! *smartass* :D

  SvarSlett
 6. Jeg tenkte ikke over det der og da, men på bilder tatt i dagene før fødselen ser jeg at jeg ser helt annerledes ut. Rund og rar!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, akkurat sånn føler jeg meg når jeg ser ansiktet mitt i speilet for tiden: Rund og rar :P

   Slett
 7. "168cm høy og knappe 2 meter i omkrets."

  Haha, så søt du er:)
  Stakkars, nå MÅ du få føde snart! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. jaaa jeg gleder meg sånn! Vil føde nånånå!

   Slett
  2. Ei venninne av meg var på sykehuset og fødet i går, i samme øyeblikk som jeg var der på svangerskapskontroll... Ååå, så misunnelig:) Selvom jeg ikke har den minste grunn med mine 23 uker:/

   Slett
 8. NYDELIG som gravid - om ikke mer enn vanlig!

  SvarSlett
 9. Ler meg i hjel! Du ser smashing ut!:-)

  SvarSlett
 10. Kjenner meg så igjen! Jeg gikk rundt barfot i tøfler hele dagen, ble jo andpusten av å ta på meg sokkene. Mannen ble så oppgitt at han gikk å kjøpte en sånn stang med klype som man kunne ta sokkene på med, endte med banning og steiking hver morgen fordi den hersens klypen ikke holdt! Tror den var ment til gamle folk - kan i hvertfall tenke meg at de banner og steiker! Kastet hele greien og forble barfot resten av graviditeten!

  SvarSlett
  Svar
  1. hahaha nei huff, du fikk liksom klypen, men så funket den ikke. GAH da hadde jeg også bannet:P

   Slett
 11. Hahaha!, nydelig!
  Jeg fikk fødefjes med nr en, men ikke med de to andre. Eller jo, kanskje litt nå med Falk. Og sokker, det gadd jeg bare ikke på slutten. Gikk barbeint i gummistøvler. Glamorøst! :)
  Men nå, nå er du snart ferdig. DET blir godt tenker jeg. Gruer du deg til fødsel?
  Klem! Og takk for alltid hyggelige kommentarer inne hos meg:)
  Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Barbeint i gummistøvler -nice!! :D
   Og nei, jeg gruer meg IKKE til fødsel. Jeg gleder meg som en unge på juleaften! :) Jeg er en av de sånn litt "rare" som syns det er himla stas å føde. -og det var ikke ironi. Jeg elsker å føde!

   Slett
 12. Hihihi, åh, du er bare herlig! Noe av det jeg gleder meg mest til med å ikke være gravid lenger er å kunne ta på meg sokkene uten at det skal føles som den tyngste styrkeøvelsen i verden - og jeg er bare 33 uker på vei.. Hvordan skal dette gå? ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. oh let me tell you... det blir SÅ mye tyngre at du kommer til å le og grine om hverandre når du skal kle på deg! :D Herlig herlig! Men man kommer langt med litt selvironi. Jeg ler meg skakk av mitt klumsete, uelegante gravide selv mange ganger hver dag.

   Slett
 13. Nå er jeg spent. Ingen nye innlegg. Kanskje lillegutt er født? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei desverre ikke :P Nytt innlegg nettopp postet ;)

   Slett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...