25. mars 2013

25 Første Photoshoot med Lillebror

Frem til nå har det vært bilder av magen som har vært temaet på mandagsphotoshooten, men nå som jeg har født vil det naturligvis bli Lillebror som skal fanges på film hver mandag. Dette kan bli et artig prosjekt tenker jeg, og veldig gøy å se tilbake på bildene når han blir større.
Ok, jeg vet jeg er litt inhabil, men seriøst, han er fin altså!
Jeg har tenkt litt på å gå til fotograf med Lillebror fordi jeg har så lyst på proffe bilder, men akkurat nå så frister det ikke å gå ut av den fine boblen lever i for tiden. Han bare sover, ammer og produserer fulle bleier. Av og til våkner han litt og kaster et forundret blikk rundt i rommet, før han vil ha pupp igjen og sovner når han er mett. Det føles godt å kunne være alt han trenger, og bare nyte at han endelig er her, på utsiden.

Vi har blitt invitert i 80-års kalas og diverse feiringer i det siste, men jeg har rett og slett vært kjempe usosial og meldt avbud på alle invitasjoner. Lillebror er bare 6 dager gammel, og jeg er ikke klar for å ut i verden med ham enda. Med storesøstrene hans var jeg ute og gikk tur da de var 3 dager gamle. Av en eller annen grunn så følte jeg at jeg hadde noe å bevise. Det at jeg klarte å komme meg ut på tur så kjapt var et tegn på at jeg mestret mammarollen eller noe slikt. Denne gangen har jeg faktisk ikke beveget meg utenfor dørstokken enda, og i morgen blir Lillebror 1 uke gammel!

Barseltiden er forbi på et blunk, det vet jeg av erfaring, så jeg satser heller på å bare nyte denne tiden i fulle drag, og så får vi heller mekke litt hjemme-fotoshooting på mandager i steden for å dra til fotografen.

'ække akkurat vond å se på, denne karen.


ps: jeg vil bare si tusen hjertelig takk til dere som har fulgt meg i svangerskapet og sendt meg støttende ord da jeg gikk på overtid. Og tusen takk for alle gratulasjonene. Jeg har lest alle kommentarene og setter pris på hver eneste en. Det blir ikke like mye tid til å svare på alle kommentarer for tiden, men jeg gjør så godt jeg kan. Så håper jeg dere følger oss videre i barseltiden og beyond. Ammetåka har kommet og tatt meg, men bloggen lever videre for det om.


Hva gjorde/gjør dere i barseltiden? 
Når var dere ute av huset med babyen for første gang?
Når syns dere egentlig det er greit å dra ut med babyen?25 kommentarer:

 1. Han er helt nydelig, ikke noe mer å si på det. :)

  SvarSlett
 2. Mulig du er inhabil, men han ER fin å se på ;)
  Jeg var faktisk ute på besøk med babyen dagen etter vi forlot sykehuset, men det var en veeeldig rask tur. Ble noen kjappe turer ut i dagene som fulgte, på korte trilleturer og butikkbesøk, men som sagt var de veldig kjappe. Det var best og bare være hjemme. Jeg sov når han sov, ammet når han ville og ellers bare tittet jeg på den lille skapningen som å i armene mine <3 Jeg synes at så lenge vær og vind er bra, så er det opp til hver enkelt når de er klar for å dra ut med babyen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. ja det er jo opp til hver enkelt mamma :) men jeg tror mange kanskje forter seg litt for mye med å dra ut og farte med babyen selv om de kanskje ikke føler seg helt klare for det. Sånn var det i allefall med meg da jeg fikk jentene. Med første var jeg ute etter tre dager og merket at jeg følte meg helt panisk og uvel da vi gikk tur. Skulle bare blitt hjemme!

   I dag er Lillebror en uke gammel og jeg kunne tenkt meg å dra ut i dag tidlig, men så var det litt for mange minusgrader og litt for mye vind ute. Kanskje i morgen:)

   Slett
 3. Jeg synes det er rart hvor fort mammaer i Norge tar ungene sine ut. Jeg har fått mine to på Island og der var det vanlig å være kun hjemme den første tiden. Jeg måtte ta de på kontroll på sykehuset når de var 5 dager gamle og vi dro på besøk til mammaen min når de var 3-4 uker gamle, før det var vi kun hjemme. Når jeg fikk gutta (for 7 og 8 år siden) var det en regel jormødrene lærte oss at vi skulle ikke gå tur med babyen før den enten var 4 uker eller 4 kilo. De mente at før det var det ikke så lett for babyen å holde seg varm. Så vi gikk ikke tur før de var rundt 4 ukers gamle.
  Jeg syntes dette var helt fint jeg. Denne boblen man er i den første tiden er sjarmerende synes jeg. Jeg dro ut og luftet meg litt, i butikken og til venninna min som bodde i neste gata mens pappaen var hjemme med babisen.
  Nyyyyt barseltiden og ikke forte deg ut eller noen ting før du føler for det :) Denne tiden kommer ikke tilbake :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja nettopp derfor hadde jeg Lillebror i sjal i går da vi var en tur til legen, slik at han holdt varmen bedre :) Men jeg har ikke vært ute i dag da. Så snart det blir litt varmere i været så blir det nok flere og flere lufteturer.

   Slett
 4. Helt enig med deg, Jona, han er veldig fin. :) Fint å lese at dere koser dere.

  SvarSlett
 5. så fin han e:) Ligne han lika mye på søstrene sine som det ser ut som?:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg syns han er veldig lik på dem. Spesielt Lille-storesøstern. :)

   Slett
 6. Så nyyyydelig !!! Kjempefin gutt !! L

  SvarSlett
 7. Nydelig liten gutt dere har fått! I dag har jeg vært med å trillet tur med en liten gutt som er født dagen etter deres prins. Nydelig vær og nydelig gutt det også ; ) Kos dere masse ; )

  SvarSlett
 8. Su-per-skjønn! Ser ut som om det er veldig godt å være lillebror. :)

  Det med å gå ut av huset tror jeg man bare skal gjøre akkurat som man vil med. Må man ut, så må man ut, men om man ikke må og egentlig ikke har så veldig lyst heller, så er det vel ingenting galt med å holde seg inne? Selv legger jeg ingen planer på den fronten og skal ta det akkurat som det kommer...

  SvarSlett
 9. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 Åhh!! Smelter helt her jeg sitter. Nesten så jeg kjenner melkesprengen. hahaha. FOr en nydelig liten kar. Helledussen <3

  SvarSlett
 10. Han er helt nydelig, Jona! Jeg blir mer enn bare litt babysyk av å se de bildene, og selv om min er 15 måneder nå så føles han så innmari stor. "proffe"fotografer trengs ikke når man har en mamma med godt øye. Ta bildene selv og kos deg!

  SvarSlett
 11. Gleder meg til flere mandags-shooter av fine lillebror. Ikke feil å hvile øynene på han nei, så skjønner deg godt at du ikke har beveget deg ut dørstokken enda! Nyt tiden :)

  SvarSlett
 12. Han er herlig denne lille karen her ja!!! ♡ ♡ ♡
  Nyt tiden i denne boblen din du. Tiden går så uendelig fort, og vips er en han stor og springer rundt!! ♡ ♡
  Ser på tantegutten min som nettopp fylte 2 år. Han teller, han ramser opp alfabetet, han elsker tall og alt som har med tall å gjøre. Og han springer rundt og leker, elsker å være ute og stortrives i barnehagen. ♡♡ ♡ Hvor er tantes lille baby blitt av...... Den bitte lille babyen jeg holdt i armene mine som nyfødt fot to år siden...... ♡ ♡ ♡ Jeg er så takknemlig for at jeg har fått følge ham på denne reisen i livet og ser frem til å følge medvidere!! ♡ ♡ ♡
  Jeg unner deg all den tiden du kan få i denne babyboblen nå. Kos deg og nyt babytiden for alt og ikke tenk på blogg og alt annet som skulle vært gjort!!! ♡ ♡ ♡

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg blir nesten litt panisk når jeg tenker over hvor fort de vokser. Jeg prøver å nyte hver dag til det fulle. :)
   Litt blogging blir det nok uansett. Trenger litt rutine for å holde hodet over vannet :P

   Slett
 13. Guri! Så nydelig han var! <3 Gosh! Nyt tiden :)

  SvarSlett
 14. Fantastisk herlig liten kar!! Bare kos deg hjemme du og gjør akkurat det du føler for.. Vi var vel ikke ute av døra nærmest før godt over en uke, da gikk jeg en trilletur på 30 min, ohlalah! Det var mai, ikke langt i fra hetebølge her i kalde norge, og alt var så klamt og varmt. Var best inne. I tillegg satt vi og puppa stort sette hele tiden, melka mi kom jo aldri- trodde jeg. Etter en stund sa det pang. Da var jeg noen tårer fattigere, og det var vel lille M også. Etter et par måneder begynte ting virkelig og gå seg til. Men den første tiden husker jeg som fylt av mange følelser, frustrasjon og glede om hverandre. <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er helt sant det. Utrolig mange følelser i sving de første ukene. Barseltårer er jo nesten obligatorisk. :P

   Slett
 15. Smelt! Han er til å spise opp!!! Årh, mine babyhormoner.. behave!

  SvarSlett
 16. Jeg hadde et hastekeisersnitt med min og vi kom hjem fra sykehuset da han var 3 dager gammel, dagen etter var vi ute på tur. Ikke bare en kjapp en, men en runde i parken og på cafe. I ettertid skjønte jeg at det var bare helt idiotisk! Var jo kjempevondt, skulle jo holdt meg i senga den første tiden, og jeg var litt redd både for meg og for han, syntes alt var litt skummelt og viste ikke hva jeg skulle gjøre om han begynte å gråte. Men av en eller annen grunn hadde jeg fått det for meg at det var sånn man gjorde. Kan ikke sitte inne å daffe som en sofagris heller liksom, dette fikser man...Bare kjempeteit! Denne gangen blir det ikke noe tur før vi har lyst til det, det er helt sikkert :-)Forresten er han helt helt NYDELIG! :-)

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...