30. mar. 2013

11 PÅSKEK(A)OS


Jeg skulle liksom være så innmari flink. Det er vel da varsellampene burde ha begynt å blinke, -når jeg bestemmer meg for å være "flink". Jeg har det nemlig med å stille litt i overkant høye krav til meg selv innimellom. Så når jeg får det for meg at jeg skal være ekstra flink, så tar det litt av.

Det er påske og jeg elsker tradisjoner. Jeg har så lyst til å føre mine familietradisjoner videre til våre barn, samt å skape nye, egne tradisjoner sammen med dem. For meg er det viktig at det skal være rent og pent hjemme i høytidene. Klart en må regne med mye rot og kliss (GUD så mye kliss!) i et hjem med tre smårollinger, men sånn et par ganger i året liksom, da skulle jeg ønske det så litt ordentlig ut her. Så det ønsket jeg meg i dag.

For å gjøre ting litt enklere for oss selv, så ba vi svigermor om å komme og ha jentene i ettermiddag slik at vi kan få ryddet og vasket litt her hjemme. Joda, klart at vi kunne latt dem hjelpe til med husarbeidet, men sannheten er at leiligheten er såpass bombet nå, at det eneste som kommer til å funke for å få den sånn tålig ren er et skikkelig skippertak med 3-4timer intens opprydning og shining...og det har ikke akkurat jentene våre utholdenhet til. Dessuten så er det å vaske gulv med to små jenter på slep litt som å pusse tenna mens man spiser oreokjeks.

Joda, så avtaler vi at svigermor skal hente jentene. Så gjør jeg den noe FATALE feilen å informere Store-storesøster  om dette på feil måte. Hun er nemlig i en fase hvor ALT skal forhandles og diskuteres i det uendelige. Stae, viljesterke jenta mi... Hver bidige avgjørelse vi tar på hennes vegne blir protestert på med STERKE midler.

Som f.eks i dag. Da jeg gjorde denne grove feilien ved å si "Du skal til bestemor en tur etterpå"...
Da bestemte hun seg for at hun aldri skulle til bestemor, noensinne igjen, og at hun nå like godt kunne gi henne sparken som farmor.
Yikes...
Det burde lære meg å ikke ta alle avgjørelser for henne, men også med henne.


Og så var det baking da. Det er tradisjon å bake i påsken, så jeg skulle absolutt bake. Et par ganger i året, ved spesielle anledninger, slår jeg til med ordentlig tradisjonell gjærbakst (og påfølgende mageknip, men la gå..) og påsken er en av de anledningene. Mannen dro ut på tur med Lillejenta i vogna og Storeøster, Lillebror og jeg ble igjen hjemme. Nå skulle det bakes.

Vel, jeg må bare innrømme at det resulterte i noe jeg er rimelig sikker på at den gamle heimkunnskapslæreren min ville kalt for "en dødfødt gjærdeig". Det var visst ikke så enkelt å lage boller med en småknirkete 11 dager gammel Lillebror på armen, og en hyperaktiv 3 1/2-åring som går berserk med sleiv og hvetemel. Ikke ble det tid til å rydde opp på kjøkkenet  etter bakingen heller, siden Lillebror bestemte seg for å ta en klase-ammings (10 små puppemåltider etterhverandre) og Storesøster foreslo (dvs fikk et trassanfall av dimensjoner) at jeg laget lunsj til henne samtidig som jeg ammet.

Jeg fikk så dårlig samvittighet da jeg sa hun måtte vente litt, men hva annet skal man gjøre? Lillebror SKULLE ha pupp NÅ, og det skulle han ha i sengen og ligge helt i ro. Han er fortsatt på puppen og jeg har enda deigrester på hendene faktisk.

Så nå sitter jeg altså igjen med en leilighet som er ca dobbelt så skitten som i dag tidlig, håret fullt av mel, en Lillebror som fortsatt er limt fast i puppen, en storesøster som har tatt en Donald Trump og gitt bestemor sparken, og en stk litt tvilsom bolledeig som ikke jeg har rukket å elte eller steke enda.

Smil, du har blitt trebarnsmor!

Vel, vi har i det minste noe som minner litt om påske i hus... sånn innimellom alle de skitne sokkene som ligger og slenger.


De fleste dager er heldigvis ikke så ille da. Frem til nå har det vært ganske smooth sailing med Lillebror som bare har sovet og puppet. Meget mulig det er litt for tidlig å drive med bakeprosjekter og storrengjøring. Kanskje jeg burde legge lista litt lavere fremover. I hvertfall til jeg har fått dreisen på denne jobben.Har du tatt deg vann over hodet som mamma i det siste? 


11 kommentarer:

 1. Dette greier du! (nå skal det sies at jeg som tenåring ikke har noe jeg skulle sagt, men jeg har troen på deg) :)

  SvarSlett
 2. hehe det hørtes litt mye ut på en gang, ja. Men morsomt skrevet, og utrolig at du fikk skrevet det ned oppi det hele. Med en nyfødt pluss to til skjønner jeg godt at du ikke har tid til så mye påskeforberedelser! Følte selv at livet med liten baby dreide seg nesten bare om babyen, ammingen, og kanskje jeg fikk tid til en dusj iblant. Uansett, god påske! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja i dag har jeg seriøst KUN ammet. Om jeg har dusjet i dag, husker jeg ikke lenger :P
   God påske!

   Slett
 3. Oh yes! Men jeg klarer ikke la vær jeg heller. Jeg bare må få gjort alt, selv om det tilslutt betyr en veldig sliten mamma. Sambo har jobbet i hele påsken, noe som har betydd at jeg har vært hjemme med TO 2-åringer i trassen (trodde det ikke kom før om ett år jeg!! snyt) og lillebror. Lillebror er en stjerne, men brødrene vet å være "verst" når mamma trenger dem til å være på sitt "beste". Heeeldigvis har jeg klart å få litt hjelp over alt. Svigerforeldrene mine var såå greie å tok med tvillingene (det er ikke de som er besteforeldrene til tvillingene, da tvillingene har en annen far) på fritidsgår og Leo's lekeland. Så utrolig mye creds til dem som tar med turbo unger på sikkert norges største lekeland! (JEG blir utslitt der inne, og jeg er bare 23 år! hahaha). Så da fikk jeg og lillebror et par timer med pust i bakken og litt rengjøring. hehe.
  Men jeg har hørt noe om at det å bli trebarnsmamma er en egen ting. Vi tar på oss for mye, forventer for lite og setter tre ganger så mye pris på hjelp (selv om vi til tider sier vi ikke trenger den, er den UTROLIG god å få!!)

  Jeg syntes du er galflink, som også oppi alt k(a)oset klarer å vedlikeholde bloggen. Min blir liksom bare mer og mer glemt. haha. Stå på! Du er veldig flink, til tross for skittne sokker liggende rundt i leiligheten ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så godt med sånne flinke besteforeldre/familie.

   Når det gjelder bloggen, så er det den som holder meg fra å miste helt sans og samling :P Trodde også at jeg kom til å nedprioritere blogg fremover, men det viser seg at jeg virkelig trenger å få satt ord på ting nå, enda mer enn ellers :)

   Slett
 4. Høres ut som dagen da Eir skulle ha ti jenter på jentefest. samme dag som Yme var tre uker og bestemte seg for økedøgn... Den ene festdeltageren spurte tilslutt: vet du hvordan du gir ham mat egentlig? Jepp har tatt meg vann over hodet flere ganger og er dum nok til å gjøre det på nytt og på nytt.. :) hang in there!

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh herre... Det hørtes ut som litt for mye av det gode ja :P
   I dag skulle vi egentlig på brunch på café, men jeg ble hjemme med Lillebror siden han var litt urolig i dag. Har bare ligget rett ut og ammet i hele dag, og nå tasser jeg rundt med en liten kar i bæresjalet fordi han har mageknip. Alt annet får bare vente. Så lenge han ikke gråter er jeg fornøyd :P

   Slett
 5. Du har fått med deg at du har en nyfødt, ja? Du vet at "flink" er å ikke gjøre alt mulig som om du ikke er i den situasjonen du er i?


  Ikke alt blir som man har planlagt, ikke for noen av oss, kanskje du skulle hoppe galant over påskeforventningene denne gangen, og bare kjenne på roen de minuttene den varer.

  Jeg skjønner ikke at det i det hele tatt er mulig å bake gjærbakst med barn under 3. Eller kanskje likevel, for gjærbakst kan heve lenge og kan dermed utsettes dersom det likevel ikke passer å bake. Kaldheving fungerer også.

  Skjønner lysten til å gjøre det man synes er koselig, altså..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja...jo hehe, jeg vet hva du mener. Det er jo ikke særlig flinkt å drive og gjøre alt annet enn å bare puppe og slappe av. Men jeg blir litt smågal av å bare gjøre det samme dag inn og dag ut :P Og så er det den evinnelige dårlige samvittgheten. Jeg føler jeg må gjøre ting sammen med jentene slik at de føler seg sett av mamma. Vet det er helt på trynet å drive å pushe seg selv sånn. Derfor jeg skriver om det her, så jeg kan le av meg selv senere :P
   Kaldheving ja, det er sant!

   Slett
  2. Jeg skjønner den. Det er kjedelig og en prøvelse å sitte og amme i evigheter, en vil så gjerne GJØRE noe og helst få konkrete resultater av gjøremålene.

   Slett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...