1. apr. 2013

25 Mandagsbilder: Sjukdom

Mandagsbildene i dag ble ikke helt som jeg hadde ønsket. Lillebror var ikke akkurat i humør for photoshoot. Sannheten er at det er litt tøft å være mamma akkurat i dag. Og enda tøffere å være Lillebror. Stakkars bittelille har blitt forkjølet. En forkjølelse er ingen spøk for en nyfødt som jo utelukkende bruker nesen til å puste.


Men han er så tapper denne lille karen. Han ammer som en helt, selv med snørr i nesa. Det blir mye tårer og stress, både for meg og Lillebror, men vi kommer oss igjennom det her til slutt.Så det går i saltvannsdråper, nesedråper og morsmelk i den lille nesen, men ingenting ser ut til å hjelpe noe særlig. Det er så vondt å se ham slite sånn med pusten.


Det var akkurat på samme måten med Lillejenta da hun ble født for to år siden. Hun fikk også tett nese da hun var 2-3 uker gammel og ammingen ble fryktelig slitsom for henne. Jeg gikk rundt med henne i bæresjalet her hjemme 24/7 og bysset. Kveld etter kveld i mange uker trasket jeg frem og tilbake i stua, så det nesten ble spor i parketten. Og nå er vi her igjen. Det er ikke noe artig å ha en syk og misfornøyd baby, men jeg vet det kommer bedre dager. Håper bare de kommer snart!


25 kommentarer:

 1. Så søt han er - føler han likner mest på storesøster:)
  God bedring <3

  Her har minstejenta fått omgangssyka igjen.. æsj..
  ikke gøy å se barna syke:/

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff stakkars dere :( God bedring til lillejenta!

   Slett
 2. Huff ikke moro med forkjølelse så tidlig nei! Tvillingene mine ble også snørrete ved 3ukers alder- og det mest effektive ved "synlig snørr" er nesesugeren fra Otri. Denne har slange og funker mye bedre enn neseballongen. Husk bare å enten sprøyte inn NaCl el annen væske først, mye lettere da! Her gikk amminger mye bedre etter dette. Så lenge han ikke er surklete eller tett i brystet el har feber er det jo ikke farlig så lenge han får i seg mat heldigvis. Håper både lillebror og mammahjertet raskt blir friskt:) klem, Elisabeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja vi hadde den nesesugeren før, men jeg følte ikke jeg fikk det helt til. Bruker ballong-nesesuger nå da og han er ikke særlig glad i den, men det hjelper i allefall litt.

   Slett
 3. Uffda! Hørres ikke godt ut. Selv har vi en liten som også sliter med mye snørr og slim i nese/hals.
  Masse god bedring til lillebror <3

  SvarSlett
 4. Støtter forslaget med saltvannsdråper og nesesuger fra Otribaby e.l. Det funket for oss når snuppa var liten. Nå bruker vi litt sterkere nesedråper (Rhinox), men det er kanskje ikke noe så små kan bruke(?)
  God bedring til lille gutten og hold motet oppe! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har baby-nesedråper fra Otriven. De hjelper godt syns jeg. I hvertfall de første par timene etter vi har gitt dem. Men man kan kun gi dem i en uke, så jeg gruer meg virkelig til vi må slutte med dem.

   Takk

   Slett
 5. Det var kjedelig lesning :/ vi hadde det også slik da lillegutt var 2 uker. Vår redning ble nesesuger både natt og dag. Håper lillebror blir fort frisk! Gjør vondt i mammahjertet når de små er syke, spesielt når de er sååå små. God bedring! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk.
   Ja vi har som sagt opplevd det her før. Faktisk med begge jentene når jeg tenker meg om. Men det var værst med Lillesøster. Hun hadde tett nese i maaaange uker. :/ Håper vi slipper å slite like lenge med forkjølelsen denne gangen.

   Slett
 6. Det høres veldig slitsomt ut!
  Har du hørt om "Engelwurzbalsam"? Jeg bruker den når barna mine er tett i nesen. Minste var forkjølet fire uker etter fødslen.
  Du kan bestille den her f.ekshttp://shop.bahnhof-apotheke.de/engelwurzbalsam-15ml.314.html eller spørre etter den på apoteket.
  God bedring til lille gutten og mye kraft til deg!

  Suse

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei jeg har ikke hørt om det. Vet du om den kan brukes på nyfødte?
   Skal høre med legen. :)

   takk.

   Slett
  2. Jeg brukte den til nyfødt siden jordmora anbefalte den. Bare spør legen.
   klem

   Slett
 7. stakkar lille. jeg har ingen gode råd å komme med, men sender masse masse MASSE godbedrings tanker deres vei. ikke helt lett for et mammahjertet det der, heller.

  SvarSlett
 8. Masse god bedring! Huuuuff, så vondt når de bittesmå blir syke. Støtter forslaget om nesesugeren, fungerer fint! ...Men lille jenta mi hyyyyler når vi bruker den, ubehagelig når man suger snørra ut sikkert. Stå på vakre deg, det er bedre tider i vente:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja han er ikke særlig begeistret for den :/
   Takk snille. :)

   Slett
 9. Vi sleit skikkelig emd tett nese en periode vi og. Endte til slutt på legevakta med maske og saltvannsløsning som virkelig gjorde susen.

  http://www.vitusapotek.no/Products/NMD+default+Catalog/PID-941613.aspx

  Denne har vi brukt på Max hele veien. Da får du virkelig ut all gørra. Ungen hyler når man suger ut, men det er mest fordi det er ubehagelig (selv om det er ganske tøft for mammaen det og) men så blir alt så mye lettere etterpå. En liten dose med saltvann først for å løse opp og så utsuging.

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff så utrolig kjipt :/ Håper ikke vi må på legevakta :(
   Vi bruker ballongsuger for å få ut snørret. Mulig vi skaffer oss en slik otribaby siden flere har anbefalt den :)

   Slett
 10. Lille vennen! Og da mener jeg deg, mamma'n;) morsmelk i nesa og nesesuger til det blir bedre. Håper det går fort- er så leit når de pittesmå er syke! Klem, M

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er kjempekjipt. Takk snille.

   Slett
 11. uffe, stakkars lille søte. Støtter forslag om nesesug og saltvannsdråper. I tillegg er et kjerringråd en eller to dråper eucalyptusolje på hodeputen for å åpne lille nesen litt.

  SvarSlett
 12. Og akkurat der er vi også... Ella har vært tett den siste uka. Etter litervis med melkesprut i nesa kjøpte jeg i går en snørrsuger. Stod i kø med ca 15 rusmisbrukere på byens eneste helligdagsåpne apotek for en snørrsuger. Men den fikk ut noen buser jeg aldri hadde trodd ville få plass i den lille nesa! Hun er fortsatt litt tett lengre bak, men følte det hjalp veldig å få ut noe snørr... god bedring i alle fall til minsten og vært sterk til mamsen!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg visste ikke at det var såpass vanlig at nyfødte ble forkjølet. Utrolig kjipt :/ Men så bra at det går litt bedre med henne da. God bedring til dere også!

   Slett
 13. God bedring lillebror!! Og hang in there mom <3 Føler med deg.. minstejenta her var også mye syk i begynnelsen, det er forferdelig for mamma<3!
  Masse <3

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...