2. apr. 2013

16 Derfor

Det er, som forventet, utrolig hektiske tider hjemme hos oss. Tre små barn under 4 år er ikke bare bare vettu! Det er ikke sjelden det hyles etter mamma akkurat når mamma er opptatt med å amme, og det er statistisk sett alltid minst en som gråter eller klager. Men heldigvis så kommer det også noen øyeblikk innimellom. Øyeblikk som på en måte veier opp for alt slitet. I hvertfall i noen sekund, før det øyeblikket blir avbrutt av noen som vræler "HUN STJAL KJEKSEN MIIIN!"

Derfor

Men de fine øyeblikkene. De er så utrolig gode å ha.
Sånne øyeblikk suger jeg til meg og sier til meg selv: "DERFOR".

Og hvis dere lurte på hvorfor i alle dager jeg sier "derfor" til meg selv i de fine øyeblikkene, (eller hvorfor jeg i det hele tatt snakker til meg selv) så er det fordi jeg stort sett resten av tiden går og river meg i håret og sier: "Hvorfor, HVORFOR gjør jeg det her!?"

Men, jeg vet at en dag, senere i livet, så kommer jeg til å se tilbake på denne tiden som de beste årene i hele livet mitt. Akkurat det bekreftet min bestemor. Hun fikk tre barn innen 3.5 år, og var alene med dem det meste av tiden siden bestefar var på sjøen. Hun synes likevel disse dagene var de beste.
De var slitsomme, men det er dager hvor man får oppleve det eneste som virkelig betyr noe her i verden på en intens måte: Kjærlighet og familie.

Derfor.


16 kommentarer:

 1. Åh, du skriver så bra, Jona. Og ja, det hender jeg river meg i håret jeg og (og jeg har ett barn!), men likevel ville jeg ikke vært foruten. Det er og blir min fremtid, og jeg elsker det. Jeg var så heldig og finne meg en mann som elsket både meg og datteren min og når en av vennene hans lurte på hvordan det gikk, å plutselig skulle være stefar, så svarte han "Jeg elsker livet mitt". Livet er aldri det samme etter et barn kommer til verden, det blir bare bedre. Og all respekt til deg som har TRE stk under fire år! Mi blir 6 i år og er ikke lenger en "prøvelse" på samme måte som før, men på en helt annen måte, høhø. Istedet for raserianfall er det viktig å vise at man snart skal bli skolejente og det kan ta på av og til, nesten psykisk mobbing, haha. Neida ikke så gale, men du skjønner. Livet er likevel så bra. Så bra! Og jeg gleder meg til jeg er ferdig med studiene og "kan" begynne å få barn igjen, jeg vil også ha (minst) tre!

  Håper dere hadde en fin påske, Jona. Gode klemmer sendes. <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Ja det er en utrolig fin gave vi har fått :)
   Seks år faktisk, det er nok utfordrende på sin egen måte tenker jeg :) hjelpes, det er faktisk ikke SÅ lenge til min eldste blir skolejente... Tida går så fort!

   Klemmer tilbake

   Slett
  2. Haha, ja tenk på det, plutselig en dag om ikke så lenge skal hun skrives inn på skole! :):)

   Slett
 2. Snakker barna dine tysk eller norsk hjemme?

  SvarSlett
 3. Takk for at du skrev dette i dag. Vi har en "HVORFOR????"-dag i dag. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe :) Det kommer bedre dager! Klem.

   Slett
 4. Du skriver så innmari bra :) Jeg har bare en på 5år som er minst like sta som sin mor... De siste dagene har jeg nesten revet av meg håret i frustrasjon over alle rampestrekene hun har gjort fordi hun kjeder seg hjemme. Men når kvelden kommer og hun klatrer opp på fanget for å kose vet jeg at det er en "derfor" dag allikevel. Jeg ønsker deg en fantastisk flott dag ;) Her hjemme er det enda vakkert "påskevær" og jeg vurderer å sette meg ut i sola med kaffe og bok. Gode hilsener fra Tonje

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Tonje :)

   Ja det kan være litt av en oppgave å bevare roen når de finner på masse tull. Her var det yoghurtmaleri på stuebordet i dag tidlig. Herlig....

   Slett
 5. Så fint, og så sant. Har også tre små hjemme, samme alder som dine, og vet hvor strevsomt det kan være! Men nettopp det å se samspillet mellom dem, se kjærligheten og omsorgen de også viser hverandre innimellom "slagene", nettopp det gjør opp for alt slit og mas.

  SvarSlett
 6. Du skriver så mye fint! Har fulgt med en stund, synes det er så koselig å lese bloggen din:) har også lagt merke til at du skriver islandsk noen ganger, bare lurte på hvor du egentlig kommer fra og hvilke språk barna lærer?

  SvarSlett
 7. Nydelige barn og nydelig fint skrevet om livet :-)

  SvarSlett
 8. Så fint skrevet! Når det er som mest hektisk hos oss prøver jeg å tenke at en dag kommer jeg til å savne alt dette. En dag er de plutselig blitt store og mamma er ikke lenger så viktig.. Heldigvis er det mamma som er best fortsatt, men jeg er blitt rimelig tynn i håret ;-)

  SvarSlett
 9. Tenk så utrolig heldig søsknene er - de kommer til å være venner, søsken og familie for hverandre, og det tror jeg er en av de fineste gavene du kan gi barna dine: )

  SvarSlett
 10. Derfor. Det er bra. Hold på det. Og skriv og ta bilder - da tydeliggjør du for deg selv hva du holder fast i.
  For sju år sida var vi akkurat der du er nå. Med nyfødt lillebror, en toåring og en fireåring og det ble plutselig påske og alt var stengt og det burde males egg osv. "Alle" syntes de skulle ta hensyn og IKKE komme på besøk - og vi tagg tilslutt en barnefamilie om å værsåsnillkomogtamedbarna - vi trenger lekebesøk!
  Jeg hadde ingen blogg da - og skrev ingenting (merkelig nok! - jeg sov jo ikke heller...). Men vi har bilder. Av to store og en liten fredelig en, stor rikdom og lykke i et fang - og det er også de glimtene av "derfor".
  Og nå er den lille fredelige vår en stor energisk sjuåring som hadde 20 klassekamerater på fest i går mens de store serverte. Tida går. Hold fast - det er mye av verdi både der du er og der jeg er! :-)

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...