23. mai 2013

4 Sommersalat med Urtedressing og Fetaost

Jeg har fått dilla på spinat. Jeg putter det i alt. Paier, smoothies og salater. Denne salaten er kjemperask og enkel å lage. Kombinasjonen av frisk urtesmak, mild avocado og knasende pinjekjerner er avhengighetsskapende. Anbefales som en lett middag eller ved siden av grillmaten på late sommerdager!

 Du trenger: 
(nok til to voksne)

100gr naturell fetaost
Et par store håndfuller fersk spinat
En liten neve pinjekjerner
1 avocado
1/2 agurk
Gressløk

Dressing:
Fersk koreander
Fersk peppermynte
2ss honning 
1ss hvitvinseddik
1/2dl extra virgin olivenolje
Salt og pepper etter smak

 Slik gjør du: 

Skyll spinaten
Kutt avocado og agurk i små terninger
Finhakk gressløken
Rist pinjekjerner i en stekepanne. Bruk høy varme og ikke la dem steke mer enn ca et minutt.
Bland alt sammen i en bolle.

Ha ca ti blader koreander og fem blader mynte i blendern sammen med resten av dressing-ingrediensene.
Mix i ca 1 minutt til du har en lysegrønn dressing. Smak til med salt og pepper.

Ha dressingen over salaten og strø fetaost på toppen. Toppe salaten med mynteblader og gressløk.




 Nyt!





4 kommentarer:

  1. Måten du skriver oppskrifter på er så enkel at dette må jeg nesten bare prøve ut! Tommel opp :D
    (har vært borti alt for mange "vanskelige" - matlaging er ikke det jeg er flinkest til :P)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk. Så bra da :) Liker ikke kronglete oppskrifter jeg heller.

      Slett
  2. Mmmm... Ble spinatsalat på meg i dag og. Skal helt klart prøve denne her i morgen.

    Kan din elsk for spinat ha noe å gjøre med at den minner litt om basilikum? Neida ;)

    Kirsti

    SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...