25. aug. 2013

21 Test av Bæresele: Boba 3G

Boba 3G bæresele test
//sponset produkt
I skrivende stund sitter jeg med en febersyk liten gutt som ligger tett inntil meg i den nye bæreselen sin. Når han ikke er i form er det ingenting annet enn bæring som fungerer for å roe ham og jeg bærer ofte i flere timer hver dag. Da er det godt å ha bra bæretøy!

Både mannen min og jeg er ivrige bærere. Lillebror, som har et anstrengt forhold til barnevogner har det som plommen i egget når han får ta seg en middagslur på magen til mamma eller pappa. Jeg har fullstendig dilla på alt som kan brukes til å bære barna tett inntil oss, så mens noen fyller skapet med sko eller fine kjoler, har jeg heller fylt opp med bæreutstyr til en hver anledning...

For noen uker siden fikk jeg en veldig hyggelig pakke i posten. Pakken inneholdt en Boba 3G Baby Carrier, som ble kåret til Årets beste bæresele av Babycenter.com i fjor.
Selen fikk jeg fra en herlig nettbutikk som heter morsmelka.no De er en familiebedrift med fokus på miljøvennlige produkter og tilknytningsomsorg. Butikken drives av trebarnsforeldrene Crystal og Eirik Presttun, og de selger blant annet tøybleier, ammeinnlegg og bæretøy av høy kvalitet.

Etter at jeg fikk bæreselen tilsendt har jeg brukt den nesten daglig, og  her kommer min anmeldelse av den:

Jeg er begeistret for designet på denne bæreselen. I tillegg til å være ergonomisk riktig for både barnet og den som bærer, er designet stilrent, lekent og lekkert. Boba 3G kommer i mange fine farger: Grå, blå, svart, beige eller forskjellige fargerike mønstre ala det som er å se på vår sele. For lillebror er det jo strengt tatt et fett hvilken farge det er på "koseposen" hans, men personlig så foretrekker jeg de oppkvikkende, fargerike modellene. Designet gjør at jeg føler nesten at jeg har på meg et fint plagg. Folk kikker nysgjerrig på denne smekre selen når vi rusler rundt i gågata og flere har lurt på hvor jeg har fått tak i den. 
Boba 3G Carrier
Takk til min kjære søs B for fotografering!
Boba 3G egner seg til både rygg og magebæring og kan brukes fra barnet er nyfødt (fra over 3,5kg) til 22 kilo. Så til og med jentene våre på to og fire år kan altså sitte trygt i denne. Nå bærer vi ikke Storejenta vår noe særlig lenger, men Lillesøster synes fortsatt det er artig å sitte på ryggen min i selen og rope "Fortere mamma!"

Hvis man skal bruke selen til nyfødt baby, kneppes selen sammen nederst slik at den blir kortere. Man trenger altså ikke å legge inn et nyfødt innlegg eller noe slikt, som jo er himla greit for distré mammaer som meg. Færre løse deler å holde styr på! 

Vi bruker selen til alle mulige anledninger, og jeg får helt angst hvis ikke jeg har den med meg når jeg går ut av huset. Det er jo så mye enklere å være trebarnsmamma når minst en unge er bundet fast på meg! Jeg har bla. brukt den på handletur i butikken, på rusleturer i nabolaget, mens jeg leverer og henter i barnehagen, mens jeg lager middag og ja -til og med mens jeg blogger... Mannen min har nylig vært på et par skogsturer med Lillebror i selen, og man kan trygt si at den er godkjent av MR. Pappa.boba 3G


Selen er superenkel i bruk, og det tar ikke mer enn et halvt minutt fra jeg tar den opp, til Lillebror sitter trygt plassert på favorittplassen sin. Når jeg skal ha på meg selen, så fester jeg først magebeltet rett ved hoftene, så holder jeg Lillebror mage mot mage før jeg løfter opp ryggpanelet og fester spennen bak på ryggen min. Kort tid etterpå er han som regel langt inne i drømmeland....eller så leter han etter matfatet sitt. Men det er jo helt greit, for det går nemlig fint an å amme med babyen oppi! Litt øving må til, men man får fort dreisen på det. Jeg pleier å løsne på skulderstroppene før jeg ammer handsfree.

Selen kan forresten brukes av både høye, lave, brede og smale bæreglade mennesker. Både hoftereimen og skulderreimene kan justeres såpass mye at til og med en tiåring kan bære med denne selen. (Ja vi har prøvd. Kjempestas for tiåringen å bære baby!)


Jeg liker at selen er laget av 100% bomull, slik at den føles myk og behagelig mot huden hvis jeg for eksempel har på meg singlet. Skulderreimene på bæreselen er brede og godt polstret, og alle tilpasningsmulighetene gjør at det er veldig behagelig å bære Lillebror. Jeg syns selen fordeler vekten til Lillebror veldig godt, slik at jeg ikke blir så fort sliten i skuldrene. 

Det eneste som kan bli litt ubehagelig er at det blir fort veldig klamt i selen på de heteste dagene, men dette er jo et problem som gjelder alt bæretøy. Det jeg har gjort er å bare ha på Lillebror en bleie (+ solkrem på beina) og ikke noe mer når jeg har bært ham på de varmeste dagene, og da koser han seg likevel.

Boba'en er 5-7cm lengre enn de fleste bæreseler i ryggdelen, så den støtter godt helt opp til hødet på Lillebror. hodestøtten kan strammes inn øverst i nakken for små babyer. Når Lillebror skal sove har vi som regel hetten oppe i tillegg for ekstra støtte.
Nå har vi kommet til det jeg liker aller best ved Boba'en! Alle de praktiske funksjonene som gjør den unik:


 • En genial rem på skulderen som kan brukes til å feste veska og hindrer at den sklir ned. Denne har jeg også brukt til å henge smokken til Lillebror på når den ikke var i bruk og jeg ikke hadde mulighet til å legge den fra meg andre steder.

 • En avtagbar hette som kan festes med knapper og enkelt stilles inn til å passe små og større barn. 
 • En lomme foran som hetten kan gjemmes oppi. Denne lommen har jeg også brukt til oppbevaring av for eksempel bankkort, nøkler, eller en bleie når hetten ikke er i bruk. 
 • Fotstøtteslynger som kan festes på hoftereimen. Disse er supre til litt større barn. Barna kan ha føttene i disse slyngene og slipper dermed å la beina henge og dingle. Boba er den eneste bæreselen jeg har sett som har denne løsningen.
 • Mobil-lomme: HALELUJAH! Dette har jeg savnet på mine andre bæreseler. Boba 3G har en superpraktisk lomme som passer perfekt til å ha mobilen i! Lommen er plassert helt nederst, under selve bæredelen, som jo kan være en fordel når noen ringer... Jeg pleier å ha mobilen i denne lommen og ikke den øverste, for det er ikke særlig populært hos Lillebror å bli vekket av rytmiske vibrasjoner i ryggen .
GE-NI-ALT!
Nå gir morsmelka.no  Mammalivet-lesere 10% rabatt på Boba 3G frem til 30. september. For å få rabatt bruker du koden mammalivet ved kassen.

Etter fire ukers bruk hvor jeg virkelig har sett etter både plusser og minuser ved denne selen, så må jeg bare gi meg over: Jeg finner ikke noe særlig negativt å si om Boba 3G og den har gått rett til topps på bæresele-lista mi. Jeg har blitt helt avhengig, og selen kommer til å være et fast hjelpemiddel i vår hverdag i lang tid fremover. Jeg syns kvaliteten står til prisen, og er veldig glad for at jeg fikk muligheten til å teste den ut!
____________________________________________

Bruker du bæresele? Hvilke egenskaper synes du en bæresele bør ha?

21 kommentarer:

 1. Den så fin ut! Smokk/veskereim og mobillomme høres veldig praktisk ut..

  SvarSlett
 2. Den så jo kjempe kjekk ut da :)) Masse kule løsninger og ser kul ut ;))
  Har en baby bjørn, bærer ikke så mye egt.

  SvarSlett
 3. Holt på å kjøpe en ergobabysele herom dagen men nå tror jeg at jeg har ombestemt meg. Genialt med veskerem. Rolig irriterende å ikke kunne ha med seg noe annet over skulderen på vanlige bæreseler. Lomme til mobil etc er jo også helt topp. Max var en skikkelig bærebaby. Jeg bar på meg vonde knær og vond rygg. Nå er han litt over året og fremdeles er det ganger det er mer praktisk med sele enn vogn.

  Takk for godt tips.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har også brukt ergobaby og mannen syns den er veldig god. Jeg som drasser på vesker osv og er avhengig av å ha telefonen med over alt syns boba er mest praktisk :)

   Slett
 4. Holt på å kjøpe en ergobabysele herom dagen men nå tror jeg at jeg har ombestemt meg. Genialt med veskerem. Rolig irriterende å ikke kunne ha med seg noe annet over skulderen på vanlige bæreseler. Lomme til mobil etc er jo også helt topp. Max var en skikkelig bærebaby. Jeg bar på meg vonde knær og vond rygg. Nå er han litt over året og fremdeles er det ganger det er mer praktisk med sele enn vogn.

  Takk for godt tips.

  SvarSlett
 5. Holt på å kjøpe en ergobabysele herom dagen men nå tror jeg at jeg har ombestemt meg. Genialt med veskerem. Rolig irriterende å ikke kunne ha med seg noe annet over skulderen på vanlige bæreseler. Lomme til mobil etc er jo også helt topp. Max var en skikkelig bærebaby. Jeg bar på meg vonde knær og vond rygg. Nå er han litt over året og fremdeles er det ganger det er mer praktisk med sele enn vogn.

  Takk for godt tips.

  SvarSlett
 6. Oh yeah! Den skal jeg ha !
  Forresten. . så fin blogg. Du skriver så bra Jona! Jeg blir rett og slett inspirert til å blogge selv jeg ! Tusen takk !

  SvarSlett
 7. Ååh, så fin!! Vi har en ergobaby bæresele. Veldig god, men eneste minuset er at han blir såå varm! Selv om det ikke er noe særlig varmt ute heller. Men så er han jo veldig varm av seg da :-)

  SvarSlett
 8. Den så knall ut! Vår lillebror blir bært i moby wrap foreløpig,han er 3 mnd. Har også en Manduca liggende som vi kjøpte til storesøster. Den ligner jo litt på din... Hva vil du si er forskjellen på den du har og Manduca? Ganske ny følger på bloggen din men blir fast leser! Du skriver så godt. Du får meg til å le og bli rørt dypt inni mammahjertet av innleggene dine. Også er det fordi min hverdag er veldig lik din,men"bare" to barn:) eldste er tre og et halvt:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Så moro med ny leser! Takk for fine ord. :) bæresjal er genialt til de helt ferske små. jeg har ikke brukt manduca men kjenner folk som har den. De ser ut til å være ganske like, bare at boba er litt lengre over ryggdelen og har andre ekstrafunksjoner. Og så må man ha et ekstra nyfødt innlegg til manduca tror jeg.

   Slett
  2. Genialt med mobillommen spesielt! Bæring er jo kjempepraktisk:) Man må ha nyfødtinnlegg på manducaen ja men det sitter fast inni( tror man kan ta der ut og) men jeg liker best å bære lillegutten i sjalet foreløpig:D

   Slett
 9. Jeg bruker ergo, men savner sårt mobillomme og veskestropp... (skulle forresten inn på denne butikken via lenka di, men du har et punktum for mye på slutten så lenka virker ikke). Synes denne selen virket kjempefin! Og nettbutikken også, tror jeg må kjøpe meg noe derfra :-D
  Klem, kristinb

  SvarSlett
 10. Kristine T. Davidsen25. aug. 2013, 20:42:00

  Jeg har båret i vanlig Baby Björn sele, og det funket helt fint!!! Eneste minuset med den er at du ikke kan være for tykk. Jeg lå helt på grensen til å være for stor til å få den på meg. :-)

  SvarSlett
 11. Og forskjel på denne og en baby bjørn (som jeg tror går i kategorien bomkjøp for vår del). Har tenkt å sy min egen meitai nå for å teste.

  SvarSlett
 12. Denne er en del bredere mellom bena på babyen enn hva en babybjørn er. Den er også helt annerledes når det kommer til hodestøtten. Jeg har også sydd metai :) Lillejenta elsket den. Lykke til med syprosjekt!

  SvarSlett
 13. Vi har en stokke bæresele til lillejenta. Hadde en (eldre) babybjørn til storebror men følte han ble for stor allerede ved 6 mnd. mye mer fornøyde med stokke!

  SvarSlett
 14. Vi er også bærere, minsten er vel den som er båret mest da han hadde fullstendig vogn-nekt fra 3 mnd. alder (og før det bar jeg han mest uansett). Det var først i fjor høst når han var nærmere 2 år at vi begynnte litt med vognen da jeg ikke fikk lov av kiropraktor å bære like mye lenger pga. en ryggskade.
  Vi har både elastisk og vevd sjal (som jeg foretrekker til små babyer), Angelpack og Beco Butterfly av slike seler, og to Mei Taier. Jeg elsket Angelpacken mest når vi gikk fra sjal til sele og han fortsatt bare var på magen. Når han ble 1,5 eller noe og begynnte å sitte mest på ryggen så er Beco'en favoritt. Beco har en slags "innvendig sele" som man fester barnet i først, så når jeg får han opp på ryggen sitter han fast i selen.
  Jeg er ikke noe fan av kast, og selv når jeg har Mei Tai og "sklir" han fra siden til ryggen føler jeg at jeg har mye bedre kontroll med Beco'n når jeg vet han sitter fast. Jeg er litt pysete. :p

  Min favorittsele hadde vært Beco med slik veskefeste på skulderremmen! For det var jo aldeles genialt. Beco har slik "mobillomme" på magebelte allerede.
  Men ikke lomme til hetten, den kan kneppes av da, så aldri vært noe savn.
  Men nå når jeg har lest om det veskefestet skal jeg jammen meg teste å feste vesken i skulderremmen neste gang, pga. den indre selen så er det et feste ganske høyt på skulderen, må testes!
  Også digger jeg faktisk at Beco'en har en liten "dings" til å henge den opp i, så enkelt, men så genialt. Har Boba'en det?

  SvarSlett
 15. Hm, den så ikke dum ut! Vi bærer masse i Angelpacken vår, men mobillomme hadde jammen vært greit å ha... Kjøpte oss et Sinosjal som vi har brukt mye i sommervarmen, et veldig godt sjal, men når vi er ute på farten er det litt mer praktisk med sele.

  Og så må jeg gratulere med nytt hus! Spennende og rart på en gang å flytte så langt, fra en verden til en annen. Ønsker dere lykke til fremover. :)

  SvarSlett
 16. Den såg fin ut :) Eg bærer og bærer, mini liker ikkje vogn, og storebror, som tidlegare har vore bært heile vegen, krev sin plass på ryggen. Dimed har eg mini i sjal på magen, og storebror i Ergobaby på ryggen! Har ganske bæredilla, så har sjal, ringslynge, formsydd, bæremeis....

  No for tida er Caboo favoritten min til mini. Superenkel å tre av og på når eg freser rundt med nyfødd og spinnvill to-åring, pluss den er lett å amme i.

  SvarSlett
 17. Vi har boba selen. Super fornøyd! Minstemann på 3, snart 4, bæres flittig i den. Han er forholdsvis lett og liten, men elsker å bli bært. Anbefaler den virkelig.
  Hanna

  SvarSlett
 18. Har boba selv. Den er super. Her bæres 3 åringen ivrig. Både han og jeg er fornøyd. Anbefales!
  Hanna

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...