13. nov. 2012

1 Gulasch soup Recipe

For english: scroll down.

Yndlingssuppa for tiden! 
Vi hadde den til middag i går og gleder meg til å spise opp resten i dag.
En skikkelig vintermiddag som smaker enda bedre dagen etter.

Den tar litt tid å lage, men det er SÅ verdt det. 
En kan også lage dobbel oppskrift og fryse ned en ekstra middag.

Du trenger:

500gr høyrygg av okse eller samme mengde svinekjøtt i små terninger.

150gr bacon i biter
2 løk finkuttet
4 hvitløksfedd hakket
50gr smør til steking
2 paprikaer i biter
2 buljongterninger blandet med 1liter varmt vann
3spiseskjeer tomatpuré
2 store hakkede tomater 
4ts paprikapulver
2ts oregano
2ts spisskummin
1ts cayennepepper
2ts timian
3 laurbærblader
en liten håndfull hakkede persilleblader
salt og pepper etter smak
Creme Fraiche
Brød eller kokte poteter til å servere ved siden av


Slik gjør du:

1. smelt smøret i en stor kaserolle (denne skal romme hele suppa, så bruk en stor en!)

2. Brun kjøtt og bacon. Kjøttet skal ikke gjennomstekes, kun brunes på utsiden.
3. Ta ut kjøttet og ha løk og hvitløk kaserollen. Brun dette på lav varme i ca 10min.
4. Ha kjøttet i kaserollen igjen og bland med løken, strø paprikapulver, oregano, spisskumin, cayennepepper og timian over.
5. Rør inn tomatpuréen, de hakkede tomatene og litt av buljongvannet, kok opp mens du rører.
6. Rør inn resten av buljongvannet, og ha i laurbærbladene. Sett på lokk og la småkoke på lav varme i ca 1 1/2 time. 
7. Ha paprikabitene og persille oppi suppen de siste 10 minuttene av koketiden og smak til med salt og pepper.
8. Serveres med litt creme fraiche og poteter eller brød.

Nyt!


My favorite soup these days! 
I made this last night and can't wait to have the left overs today.
Such a  comforting winter dinner that tastes even better the day after.
It will take you some time to prepare, but once it's in the pot it takes care of itself, and in the end it's SO worth the work.

You'll need:
(for 4 people)
500gr stewing steak cut into bitesize dices. (I find smaller pieces soak up more taste)
150gr diced bacon
2 large onions finely chopped
4 cloves carlic finely chopped
50gr butter for frying
2 bell peppers diced
1 liter beef stock
3 tablespoons tomato puré
2 large tomatoes diced
4 ts sweet paprika powder
2 ts oregano
2 ts spisskumin 
1ts cayennepepper
2 ts timian
3 bay leaves
small handful chopped flat leaf  parsley
Salt and pepper to taste
Creme fraiche for topping
Bread or potatoes on the side

Directions: 

1. Melt the butter in a large stewpot
2. Add the bacon and beef in small portions and brown quickly. The meat should not be cooked through.
3. Remove meat and add onions and garlic. Saute at a low heat until they become soft and brown. (About 10mins or so)
4. Return the meat into the stewpot, mix it with the onions and sprinkle all the spices (except for the parsley) over.
5. Stir in the tomato puré and chopped tomatoes, add a little beefstock and bring to a boil.
6. Add the rest of the stock and the bay leaves. Reduce the heat to low. Cover and cook for about 1,5hour. 
7. Add the bell peppers and parsley when there are about 10 minutes left of the cooking time.
8. Add salt & pepper to taste and serve with creme fraiche and potatoes or bread.

Hope you enjoy!



























Auf wiedersehen!

Jona

0 Is it a Circus tent?

God morgen!
I dag skal jeg være effektiv-flink-organisert-produktiv-voksen-Jona! *kremt*
Er lov å prøve seg i allefall.
Jeg har hundreogtyve (helt seriøst 120) ting jeg må ordne før avreise på torsdag, så nå MÅ jeg virkelig slutte å surre bort halve dagen på Pinterest eller på å ta bilder av kaffekoppen min.

Fine kaffekoppen. <3


Ja og forresten, så har det plutselig vokst frem en skikkelig skipsbaug på fremre del av buken min.

23+1 i dag og føler meg sprengt som en kompe! Hvor skal dette ende...?
































Is it a Circus tent? 

Is it a hot air balloon?


Is it a blimp?

Is it a brown elepant?

NO it's tyskertøsa!























Ha en tullete tirsdag!

Auf wiedersehen,

Jona

12. nov. 2012

0 Pakkeliste

Jeg tror jeg må være verdens mest glemske og distré person. Jeg kommer meg ikke igjennom en uke i livet uten utallige huskelister, huskelapper, mobilkalender osv, og LIKEVEL klarer jeg å glemme ting. Mange ting.



Derfor er det kanskje ikke så rart at jeg må lage pakkeliste når jeg skal ut og reise. Ellers ville jeg endt opp med en koffert full av donald-blader, sko og godteri - ingen truser. Glem tannbørste.


Problemet er bare at siden jeg gruer meg til å reise bort denne gangen, så kommer jeg ikke lenger enn lista.

Foreløpig liste:

-kamera & lader
-pc & lader
-mobil & lader
-evnen til å stå opp klokken 03:00 for å rekke flyet
-Bøker til å lese. (Har tre års lesing å ta igjen nå som jeg skal alene på ferie) 
-Dårlig samvittighet for at jeg drar uten ungene
-klær
-Mer dårlig samvittighet fordi jeg gleder meg litt til å være alene
-tannbørste


Og forresten, hvorfor er det sånn at vi damer må begynne å tenke på å pakke kofferten flere dager, kanskje uker før vi reiser -mens mennene bare ordner det på et blunk. Jeg dauer av stress mens han bare dumper random ting i kofferten og vips -ferdig!


Lånt her

Dessuten så finnes det så mange ting man kan gjøre isteden for å pakke. 
Som f.eks å se på første sesong av serien GIRLS  -igjen.
G.e.n.i.a.l.t.




4 Når mamma reiser bort

Det utspiller seg et fryktelig scenario /angst-episode i hodet mitt akkurat nå.



Jeg sitter her og lurer på hva i all verden det er jeg har tenkt å utsette meg selv for. For ikke å nevne barna og mannen. Hvorfor? 
Jeg skulle akkurat til å skrive pakkeliste, men så bare ble det bare helt svart.
Plutselig husker jeg ikke alle de gode grunnene jeg hadde for å reise. De eksisterer sikkert fortsatt et sted langt bak i hodet mitt, og det kan hende jeg kommer på dem senere, men akkurat nå føler jeg meg bare som Fru Grusom. 

Jeg skal reise i fra ungene mine.
Om et par dager drar jeg bort, og i dag helte angsten seg over meg som en kald dusj.


De er jo så små! Hva om de tror jeg blir borte for alltid? Hva om de tror jeg dro bort for å komme meg bort fra dem? (Ok akkurat det er jo ikke helt usant. Litt fri er jo ikke å forakte, men Gud forby at døtrene mine skal skjønne at jeg ikke orker å ha dem med...) 
Hvaslags grusom mor reiser fra sine små barn i syv dager? En.hel.uke. 

De kommer helt sikkert til å tro jeg er har dratt for godt. 
Gråte kommer de også til å gjøre mye av. 
Garantert. 
Hjerteskjærende småbarnshyl i natten.
"Mamma! Hvor er MAMMAN MIN!?"


Naboene kommer til å tenke det værste.



Pappaen deres kommer til å måtte holde dem og trøste dem hele dagen og hele natten mens jeg er borte. Han kommer til å hate meg for å ha reist. Jeg mener -HVEM gjør sånt da? Reise ifra dem...




Og så kommer de små til å slutte å spise, fordi stresset jeg har utsatt dem for er så stort for de skjøre barnesjelene deres, at de ikke vil klare å få ned en eneste matbit.
Arret etter dette enorme sviket kommer garantert aldri til å bli borte.

De kommer til å bli skadet for livet. 





Alt på grunn av at jeg absolutt måtte dra på ferie.

For første gang. 
Uten barna.




Og det å glede seg til sånt gjør jo bare grusomme mammaer....







11. nov. 2012

0 Cinnamon Chili Chocolate

For english: scroll down



En favoritt jeg aldri går lei av.
Deilig og varmende på en Novemberkveld som denne.


Denne kakaoen har få karber, så den passer også for dem som spiser LCHF.
Til en stor kopp trenger du:
-200ml H-melk
-200 ml fløte
-200 ml vann
-1stk stor rød chili
-en kanelstang
-3ss mørk kakao
-4ts sukrin/xylitol/annet søtningsmiddel
-Vanlijestang


Slik gjør du:
-ha 200ml kokende vann i en stor kopp sammen med chili, en halv vaniljestang og en kanelstang. La dette stå og trekke i 10minutter.
-bruk halvparten av fløten til å lage pisket krem
-Ta ut vanilje, chili og kanel, og ha vannet over i en liten kaserolle sammen med halvparten av fløten, melk, sukrin og kakaopulver. Bland godt med visp og la småkoke i 1 minutt mens du rører.
Ferdig!
Server med pisket krem.
Nå skal jeg nyte resten av kvelden på sofaen med denne herligheten.
Ha en fin kveld!

A personal favorite i never get tired of. Such a perfect drink on a November evening.
This hot chocolate is low on carbs, so it works for you LCHF'ers out there too.
For one large cup you'll need:

-200ml 3,5% milk
-200ml heavy cream
-200ml water
-1 red chili
-1cinnamon quill
-3 tablespoons dark cocoapowder
-4teaspoons sweetener such as erytrhitol or xylitol
-Vanilla stick

Instructions:
-pop the chili, cinnamon and vanilla in a big cup and add 200ml of boiling water. Let the spices have a bath for about 10 mins.
-make whipped cream from 100ml of the cream. (If you don't know how to make whipped cream -God save you!) 
-pour the hot water into a small cooking pot. Remove spices and add milk, sweetener, cocoapowder and the non-whipped cream and mix.
-bring to a boil while stirring. Boil for one minute.
Serve with whipped cream.

I'll be on the couch for the rest of the evening with this hot lovelyness.




Auf wiedersehen!

Jona

0 Arabic Sunday Brunch

For english: scroll down

Søndagsbrunch på Al Hamra (en arabisk café) har blitt en tradisjon hos oss.
I over et år har vi vært der så og si hver søndag, og det er ikke uten grunn. 

Utvalget og kvaliteten på maten er utrolig bra. De har alt! Hummus, eggerøre, salat, brød m/pålegg, grillede grønnsaker, suppe, yoghurt, frukt og kaker for å nevne noen av valgene. Noe for en hver smak med andre ord.
 Man kan spise så mye man vil og prisen pr voksen kommer på ca. 60 norske kroner. Det kaller jeg en bra deal altså.

Al Hamra er bare en utrolig koselig plass med god avslappet stemning og hyggelige ansatte. Vi har blitt skikkelige stamgjester her og det føles som hjemme. Jeg drar ofte hit i ukedagene for å spise lunsj, jobbe, treffe venner eller bare kose meg med en te.
Om kvelden forvandles Al Hamra til et utested med en bar som har et stort utvalg av drinker, og på søndager arrangerer de Open Mic night.
Anbefaler alle som besøker Berlin å ta turen innom dette fine stedet.

Ønsker dere en fin søndag!

Sunday Brunch in Al Hamra has become quite the tradition for us.
We have been there almost every sunday for the past year, and for a good reason.
The selection and quality of the Sunday Brunch buffét is really good. 
They have literally everything: Hummus, baba ganoush, scrabled eggs, salads, bread, veggies in all forms, soups, fruits and cakes and much more. 

 Al Hamra has a great relaxed, cozy atmosphere and friendly staff. We have become regulars here, and it feels like a second livingroom to me. I often go here to work, have lunch, meet up with friends or just to relax with a nice tea.
The really cool thing is that at night, Al Hamra turns into a bar with a good selection of drinks, and on Sunday evenings they even host a Open Mic night.
I warmly reccomend this place to anyone visiting Berlin.





Have a lovely sunday!

Auf wiedersehen, 
Jona

0 "A Perfect Mom" in Vogue


Fant denne editorial'en av Miles Aldridge i Italienske Vogue. Syns den var utrolig vittig..og litt ekkel.
Elsker hvordan bildene er redigerte i femtitalls-stil da.
Men hvis det er sånn den perfekte mor ser ut, kan dere stryke meg av lista. 

I found this editorial by Miles Aldridge in Italian Vogue, and I found it hilarious, and a bit freaky. The lovely fifties editing is great though!

If this is what a perfect mom is, - you can count me out...


She's got balls though. 






Auf wiedersehen,

Jona

10. nov. 2012

2 MAKER PARTY with JEWEL & WOOL


What a night!

This post will be in english - for my MAKER PARTY friends.

So last night I was invited to MAKER PARTY at Betahaus in Berlin.
First of all: The Betahaus is an incredibly cool concept I have to tell you about. 

Basically, it's a coworking space for creative minds to work side by side. They host events, workshops and also rent out workingspace for crafty makers and designers. Just imagine a gigantic space that feels like a mix between a cool relaxed café,(oh yeah, they sell foods and drinks too!) a comfy home office, and a university campus. 
-HEAVEN in other words.
So the concept of the MAKER PARTY was, let's put it simply -to make stuff and have fun. Crafts and design united in a lovely mess of open design and crazy creative people!

So, at around 9PM I arrived at the party and I was overwhelmed. There was so much MAKING going on everywhere that I had to sit down for a second to take it all in.

 The Betahaus was FULL music, lights and different creative stands where one could learn about a craft such as knitting with JEWEL&WOOL (by the lovely scientist-gone-designer Dana), see how Stop Motion Videos or 3D printing works, make your own unique party look from recycled materials and much much more!

There was so much to see, and so much to photograph.
To begin with, I knitted a few rows at JEWEL&WOOL's stand. This stand was very popular and people were excited about the chance to learn such a traditional -yet ever trendy craft.








Some of the other activities at MAKER party were:

HUGE CANVAS: PAINTING THE NAME OF SOMETHING THAT HAS INSPIRED YOU



REVIVAL: PIMPING YOUR OLD GARMENTS



TAPE OVER: LIVE TAPING PREFORMANCE &VIDEO MAPPING EXPERIMENT BJAQUES-ANDRÉ DUPPONT



This next one blew my mind:

 THE TIME HAS COME: 3D PRINTING!


LIKE MAGIC: THE RESULT -octopussy...


AWESOME PRINTS: SCREEN PRINTED TEXTILES BY SNUG INTERIORS

CARDBOARD UP-LIGHT: DIY LAMP BY PIERRE GUIBERT
EXPRESS YOURSELF: CREATIVE PHOTOBOOTH MADE BY KAY STRASSER
Now this last guy with the photobooth was just so funny. Dana and I had our picture taken by him in his booth, the two of us sharing a seat on this spikey chair:


You can probably understand that I'm excited to see the pictures from that booth....


Tired babyMaker last night



I want to send a special thanks to JEWEL&WOOL for the invitation and the cozy knitting experience. Everyone should know how to knit! You can check out J&W-workshops here


I have a bout a million more photos from the party, but this will have to do for now. Thanks everyone at the
MAKER PARTY and Betahaus for an amazingly entertaining and inspiring night! Let's do that again soon?!









<a href="http://www.bloglovin.com/blog/4206509/?claim=jfp9ycxmvxt">Follow my blog with Bloglovin</a>

0 Blueberry-coconut breakfast





En frisk og god frokost på en lørdagsmorgen.

Lavkarbofrokost: blåbær og kokosnøtt-yoghurt


Du trenger:
-2dl tyrkisk eller gresk yoghurt
-5ss kokosnøttmelk
-3ss kokosmasse
-30gram blåbær
-noen dråper sitron
-3 ts sukrin, xylitol eller annet søtningsmiddel
-Vaniljestang (skrap ut en knivsodd vaniljefrø)


Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene i en skål (-hoho! så avansert...)



Strø på litt kokos og blåbær til pynt.


Nyt!


Dette er faktisk en slager hos ungene også. -Når jeg gidder å dele med dem...
Nå skal jeg sette meg ned og se igjennom bildene fra MAKER PARTY-et i går.
Herreguri for et rart og morsomt arrangement. Blir ikke mer Berlin enn det der.
Slenger inn noen bilder senere i dag.
Mi snakkes!

Auf wiedersehen,
Jona

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...