19. nov. 2012

5 TIPS: 10 Vinterplagg for GravideHei hopp! Her kommer et veldig gravide-relatert innlegg på en regntung og kald mandag...
Jeg har termin i mars så, det vil si at jeg kommer til å være på mitt rundeste når minusgradene råder. 


Det kan være en utfordring å finne kledelige og varme plagg som man føler seg vel i når man er høygravid midt på vinteren. Jeg kan huske jeg følte meg som et gående sirkustelt da jeg vagget rundt i Berlins gater i vinterjakka til mannen min for to år siden. Nå er det påan igjen med marsbaby, så derfor satt jeg meg ned for å lete etter inspirasjon på mammamotefronten. 
Men så kom jeg på at det sikkert er mange av mine gravide medsøstre som kan ha nytte av litt tips, så her kommer de, værsågoda:

10 vinterplagg til runde mager1: Pretty Coat
En varm kåpe med et snitt som er flatterende for en voksende mage er et must for oss som er gravide om vinteren. Selv går jeg med en Pecoat jeg kjøpte på Cubus for to år siden. Den er ikke laget spesielt for gravide, men den passer utmerket og er ca 1 størrelse større enn den jeg vanligvis bruker når jeg ikke er gravid. 

Trikset for å finne en vanlig kåpe som går an å bruke som gravid er at den kun har knapper øverst som stopper over magen, slik at den ikke strammer i livet, og er såpass lang at den rekker ned til lårene slik at magen har god plass til å vokse. Kjøp den gjerne i en str større enn du vanligvis bruker, så kan den også brukes til bæring av babyen når den kommer.
Selvfølgelig finnes det jo også massevis av flotte mammakåper der ute som er laget spesielt for store mager!
Akkurat nå har Nelly.com denne nydelige Mom2Mom- Cashmere kåpen til redusert pris.

Cashmere Coat/Mom2Mom/nelly.com
MAMA kåpe/ H&M


2: Snug Knitted Sweater
Et basic hverdagsplagg som varmer. Det finnes mange trendy strikkegensere som fungerer fint for gravide. Man ikke velge mammaklær hvis man bare velger riktig snitt. Pass på å velge en genser som er lang nok til å ha plass til en voksende mage. 
Burgunderrød genser/H&M
Chunky pattern Cardigan/Filippa K/nelly.com3: Draped Cardigan
En drapert Cardigan er etter min mening et av de mest comfy men samtidig elegante plaggene for en gravid dame. Her kan man velge og vrake i både gravideklær, og ikke-gravideklær, siden dette plagget gir så mye frihet til kulen på magen!

Cashmere Cardigan/Mom2Mom/nelly.com
Cashmere Cardigan/Mom2Mom/nelly.com
4: Faux Fur Vest
En varmende vest i falsk pels eller saueskinn er perfekt for vinteren. Det ser også like stilig ut om man går med vesten åpen slik at verden får se den skjønne kulen på magen.


FIFI vest/Object/Zalando.com
Vest Beige/Saint Tropez/Zalando.com
5: Long sleeved dress
En mellomlang langermet kjole er utrolig flatterende for en gravid kropp. Utvalget av slike mammakjoler er egentlig ganske bra, men hvis du heller vil ha en vanlig kjole som også kan brukes mens du er gravid, så er trikset å velge et materiale som inneholder minst 10%elastan, slik at kjolen strekker seg over magen. Sammen med et par behagelige pumps og leggings, blir dette et antrekk som passer fint på julebord ol.
FILLIS LS KNITTED/Mama-Licious/nelly.com
Jerseykjole/Anna Fields/Zalando.com


6: Oversized Jumper
Dette var mitt førstevalg da jeg var i den oh-so-awkward fasen rett før magen begynte å vises ordentlig. En stor og god cardigan eller genser som gjemmer den lille minikulen som ikke har blitt en tydelig gravidekul enda -er et supert valg for de første månedene i svangerskapet, når graviditeten fortsatt ikke er offentliggjort. Superbehagelig og trendy sammen med ulltights, et deilig skjerf og varme boots.
Jumper Beige/Suncoo/Zalando.com
Cardigan/See u Soon/Zalando.com
7: Comfy leggings 
Leggings og strømpebukser er noe av det jeg bruker aller mest når jeg er gravid. Det finnes ikke noe mer behagelig og praktisk for en gravid kropp, og dessuten så passer det jo til alt! Nå som det er kaldt ute er varme behagelige strømpebukser/leggings et must.
Wool Pantyhose/Latisha/Mamalicious.no

Jeanne long leggings/mamalicous.no
8: Bear the bump in a Bolero
En søt bolero er alltid fint sammen med en stram topp eller en kjole. Den gravide magen får fritt spillerom til å strutte og det ser pent og pyntet ut. Det beste er at man behøver ikke å kjøpe en mamma-bolero, siden de fleste vanlige boleroer passer utmerket for gravide mager.
Hannah 3/4 Knitted bolero/mamalicoius/nelly.com

Catching Knit/Vila/Zalando.com9: Knitted Poncho
Nok en personlig favoritt, enten jeg er gravid eller ikke -jeg elsker strikkede ponchoer. Det er varmt, behagelig og praktisk, samtidig som det er noe veldig elegant ved dette enkle plagget. Man trenger ikke å kjøpe en mamma-poncho, for de fleste typer passer også for gravide. Disse kan benyttes helt fram til termindagen!
Cecil Poncho/Custommade/nelly.com

Tamara Knitted Poncho/mama-licious/nelly.com

10: Pants that go with everything:
Sist men ikke minst: Den perfekte buksa som passer til alt. Etter at magen min poppet skikkelig, kan jeg ikke lenger gå med vanlige bukser, så da velger jeg mammabukser eller mamma-treggings i steden. Mine favoritter på nett akkurat nå:

Kahluna Slimpants/Mama-licous/nelly.com
Treggings/BOOB/nelly.comKahluna-buksene fra mama-licious er faktisk på  tilbud hos nelly nå for 249NOK. -Ikke dårlig!

Nå håper jeg at kanskje noen av dere fikk litt inspirasjon og tips til vintergarderoben. Så nå er det bare å sette seg ned å skrive ønskeliste til jul da, eller ta en shoppingrunde selv. Det er også helt utrolig hva man kan finne gjemt i klesskapet som man har glemt. Jeg har gravd fram en del oversized-gensere som jeg helt hadde sluttet å bruke, mens som funker fint nå med den voksende magen!

I kveld blir det ENDELG Twilight på kino med venninnegjengen på meg. oh Edward!  Gleder meg så at det er helt flaut!  Hvor gammel er jeg engentlig...? 

Ha en fortsatt fin mandag!

Innlegget er ikke sponset


5 kommentarer:

 1. Er ikke gravid for øyeblikket, men det fikk jeg jo nesten lyst til å endre på når jeg fikk se dette! Klikket meg videre til deg fra jeg er jonathan, og her kommer jeg til å kikke innom flere ganger! Koselig å følge andre nordmenn (med barn!) i utlandet.

  God kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingunn, tusen takk for det. Så hyggelig at du likte innlegget og vil følge med :) Bor du også i utlandet kanskje? Jeg er jonathan er en kjempefin blogg. Fast leser jeg ;)

   Slett
 2. Åh, ser jo det nå at du bor i Italia! Så herlig. Italia er mitt favoritt reisemål i hele verden. Var på tur der med skolen da jeg var 18 og så igjen på bryllupsreise i Toscana i 2010. Snart på tide å ned igjen! Misunner deg som bor der!

  SvarSlett
 3. Ja, her er vi. :-)

  Men Berlin er jo også fantastisk! (Sier jeg som har vært der 4 dager på ferie for hva da... 10 år siden?)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja Berlin er en fantastisk by. Det tok meg ganske lang tid å bli vandt til bylivet men nå syns jeg det er topp. Det eneste som mangler er venner og familie som jeg har i Norge.

   Slett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...