16. feb. 2013

14 Guten Morgen

Hvordan pleier dere å tilbringe lørdagsmorgenen? Her begynner den så og si alltid likt: Jentene står opp i 7-tiden, for konseptet "helg" og sove lenge har liksom ikke helt slått an hos dem enda. R får på ny bleie, en av oss slenger sammen en frokost til jentene, før vi hiver oss i sengen igjen og ligger med et øye åpent og hører på hvordan jentene som egentlig skal sitte pent og se på dvd, ommøblerer hjemmet vårt og tømmer alle hyller og lekekasser på gulvet.


Når vi har ligget og latet oss i en time eller to, så kommer de som regel plutselig styrtende inn på rommet og krabber oppi sengen vår hvor de lirker opp øyelokkene våre med klissete små fingre og forlanger at vi skal våkne. "STEH AUUUUFFFF!" (Med tostemt heliumstemme)

Da prøver vi selvfølgelig alltid først å overbevise dem om å ta en (litt vel) tidlig middagslur slik at vi kan sove enda lenger, men det er sjelden de faller for det trikset. For det er lørdag og det betyr godteridagen. Og det er nettopp derfor de vil at vi skal våkne. Ikke fordi at de vil leke med oss, eller at de trenger oppmerksomhet, nei nei. 
Det er kun én ting de vil: Show us the candy!

Etter at de har kilt oss under føttene og dratt av oss dynen må vi tilslutt kapitulere.

Vi står opp og blir møtt av dette synet:I et øyeblikks fortvilelse jeg jo litt lyst til å rive seg i håret og skrike "HVORFOR MEG?!"
Men det går som regel over når jeg har fått i meg litt kaffe. Pytt pytt. Litt rot har aldri skadet noen. (Med mindre man trør på en legokloss. HELLIGE FADER så vondt!) 
Litt ekstra tid under dyna på en lørdagsmorgen er vel verdt litt rot og kaos.
Guten Morgen, og god helg folkens!


Pleier dere som har små barn å sove lenger i helgene?

Og dere som har litt eldre barn enn meg: når begynner de å skjønne at de liksom skal sove lenger på lørdag og søndag? Når de blir fjorten? 14 kommentarer:

 1. Yeah! Thats very funny for moms...haha!

  SvarSlett
 2. Mine barn er våkne like tidlig i helga;)
  Storebror pleier å ligge å kose i vår seng 1 time.. så er det OPP.. plutselig er det nok liksom :P haha..

  Første helg med barnefri siden lillesøster på 6 mnd ble født.. utrolig rart.. og jeg savner dem SÅ.. men blir godt å sove ut for en gangs skyld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Oj, deilig med barnefri! Men ja, jeg vet det er skikkelig bittersøt glede det der. Man savner dem jo med en gang :P

   Slett
 3. hehe.. sophia vekkes generelt klokka 8 på hverdagene, noen ganger må vi opp seks eller sju men med den nye timeplanen til mannen blir det oftest 8. på grunn av det sover hun til halv ni i helgene om vi er heldige, men vi trenger iallefall ikke stå opp klokka seks! holder hun nattåpent for en eller annen grunn kan hun gjerne sove til 10-11.. heldigvis med alle søvnproblemene hun har hatt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Wow, det hørtes deilig ut :) sover hun lurer på dagen også da?

   Slett
 4. Ehm...jeg tror desverre vi må vente noen år på det, gitt. Er vi heldige kan mine sove til litt over åtte, men det er en gang i måneden maks...
  Opp og hopp klokka syv er det som stort sett gjelder. Gjesp

  SvarSlett
 5. Ha ha, jeg kjenner meg igjen:) Vi fikk også tre barn i løpet av fire år, og det var en del år med tidlige morgener. Når de endelig begynte å sove normalt/stå opp på egenhånd, slo vi jo til med et barn til... Og da var det på n igjen med tidlige morgener. Nå er hun 3 år, vi står fortsatt tidlig opp, men jeg veit at om et år eller to krever hun ikke at vi må stå opp sammen med henne.
  Som svar på det siste spørsmålet: større unger er nok like forskjellige som små barn , men jeg synes at fra skolealder har de begynt å kunne sove litt lenger i helgene. (Veit ikke om det var noen trøst...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja stemmer det, dere har tre tette dere å! :D Jaja... bare noen år igjen for oss da... OG så kommer vi garantert til å savne denne tiden når den er forbi. Typisk. :P

   I dag tok mannen tidligskiftet og lot meg sove ut! Heaven!

   Slett
 6. NÅ har jeg to #tenåringssønner, de sover som steiner langt på dag i helga! Men før de begynte med det, var det en periode de sto opp, fikk godteri og var forholdsvis farefrie å ha gående på egenhånd(men huskar godt da vi sto opp til 500 lysbilder utover gulvet på stua, eller 10 knuste egg på kjøkkengulvet...) Det er verdt det! Kirsti :)

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe, ti knuste egg! Ser for meg at de koste seg mens de lot et og et falle i bakken med et knas! Herlig! Her en dag stod vi opp til et helt brød og en diger pakke rosiner smuldret opp og most sammen med litt brunsukker og pent fordelt over hele kjøkkenet. Herlig forfriskende å ta en storrengjøring tidlig på morningen.

   Slett
 7. Haha, jeg kan jo ikke gjøre annet enn å glede meg:)

  SvarSlett
 8. Min sover som regel lengst de dagene han er i bhg, som i går forsov vi oss til bhg! Våknet kl 9 og han skal helst være i bhg til kl er halv 10. Godt da at bhg er 300 / 400 meter unna. hehe. Og i dag var han oppe tidligere! men som regel morgen mellom halv 8 og 8. Har jo skjedd han har begynt dagen kl 5, opp på stua, han vil se barnetv :o hjelpes alt for tidlig!! hehe.

  ÅÅå kjenner igjen rotet, hehe. Barn roter fælt altså, jeg har bare en og han roter som 10. hvordan blir det da de blir 2 gutter her ? hehe.
  Noen ganger ser "vi" HAN brannmann sam på dvd med pc"n i senga. DA får mor og far strukket litt mer på beina! Men vi har soverom rett innenfor stuen så hender han står opp selv og ser litt tv mens jeg unner meg 30 min til i den varme gode sengen ;) hehe.
  NOK ET FINT INNLEGG FRA DEG JONA !!! :D

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...