27. feb. 2013

11 Tips: Mammaklær

Mammaklær tipsJeg har fått noen spørsmål om mammaklær, så da tenkte jeg skulle vise dere preggo mamas der ute noen av mine favoritter. For meg er komfort alfa og omega når jeg er gravid, men samtidig er det er viktig at klærne sitter godt og at jeg føler meg fresh og fin. I tillegg så syns jeg det er det supert med gravideklær som kan brukes videre i ammeperioden. Her er mine topp 3 mamma-topper:


På 3.plass: Mama Skjorte fra H&M

(Ja okay da... outfitbilder er kanskje ikke min sterkeste side...men jeg kliner til for det om hehe.) 
Denne skjorten fant jeg på gode gamle H&M rett før jul i fjor. Den er luftig og fin med blonder og knapper. Det at det går an å kneppe opp toppen foran er supert, mtp å bruke den videre til amming! H&M har et greit utvalg av skjorter med samme snitt som denne. Farger og stoff varierer alltid etter sesong. Akkurat denne skjorten pimpet jeg med litt ekstra stæsj: studs fra divided by H&M på skuldrene. 

Studs på mammatopper: -BecauseWhyNot?På 2.plass: Milker Ammetopp:

Mammaklær ammetopp
Milker topper anbefales. Bildene er tatt i uke 24 og uke 38

Jeg har prøvd flere ammetopper fra Milker og liker alle veldig godt, men denne har blitt favoritten. Milker sine ammetopper er kjempepraktiske i og med at de kan brukes i svangerskapet og er pefekt designet til amming etterpå. Det er bare å brette opp folden for å amme. Toppene er designet slik at man ikke trenger å blotte hele puppen når man ammer, og de sitter godt i nesten  hele svangerskapet. Akkurat nå er jeg 38+3 og toppen er nesten blitt for kort. Men syns uansett det er bra at den har passet såpass lenge. Jeg har ikke akkurat verdens minste gravidmage heller...
Desverre så klarte jeg ikke å finne akkurat denne modellen som jeg har (Sparkle Vest) på norske nettbutikker, men jeg vet at ammebutikken og svangerskapet fører klær fra Milker. Ellers så kan dere jo sjekke ut den danske siden til Milker her


Så var det den ultimate favoritten da...På 1.plass: -HEAL -Tank Top fra Mamalicious:


Mamalicious Heal Tank top
Dette er den absolutt beste gravid-singleten jeg noen gang har prøvd! Du vet de to-tre siste ukene når absolutt ingenting passer lenger? -dette er toppen du trenger! Denne er så stretchy og myk, og sitter så fint i HELE svangerskapet, helt fra de første ukene og frem til termin. Det som gjør den så utrolig herlig er at samtidig som den er super tøyelig og myk, så holder den formen, slik at man kan bruke den videre etter svangerskapet, f.eks som ammetopp. Jeg har kjøpt Heal Tank Top i tre forskjellige farger, og dette er den desidert mest brukte gravid-toppen min. Den scorer full pott på både komfort og allsidighet. Bare pynt den opp med en bolero eller åpen cardigan, så kan den plutselig brukes til alle anledninger.

Hvaslags tøy brukte du mest i svangerskapet?
Er du en jåelete gravidmamma eller er det komfort for alle penga?
Hvilke mammatøy-merker liker du best?


Og sånn for ordens skyld: innlegget er ikke sponset!

11 kommentarer:

 1. Har ikke kjøpt et gravid-plagg jeg. Har hatt en "standard-uniform" med svarte tights og lang svart singlet, sammen med det jeg har av topper/genesere/bluser/skjorter fra før. Har fungert veldig fint. Og stolpret rundt på høye hæler på jobb for å føle meg litt fin ;) Er i uke 37 nå, og kom plutselig på at jeg kanskje må tilrettelegge litt med ammebher og praktiske topper til ammetiden :/
  Du ser superflott ut forresten! Merker jeg er litt spent når jeg titter innom bloggen din i tilfelle du plutselig er mystisk fraværende.. ;) Masse lykke til i alle fall!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tights og singlet blir det mye av her også:) Hehe, jeg har også klikk-klakket rundt på hæler helt frem til uke 37, men nå har jeg gitt meg :P På et tidspunkt trodde jeg at de kom til å måtte tvinge hælene av meg når jeg fødte, men innså denne uken at det ikke er helt sunt for ryggen med 8cm hæler når man er så fremtung...

   Ja jeg har roet ned litt på bloggingen i det siste, og fått en del spørsmål om det har skjedd noe siden jeg har vært litt stille. Men jeg er her fortsatt, mer gravid enn noen gang :P

   Tusen takk! jeg skal prøve å oppdatere dere når det blir fødsel, men går det like fort som forrige gang blir det nok ikke før etterpå ;)

   Slett
 2. Þú ert svo flott og fín og stór og sæt.
  Hlakka orðið svo mikið til að sjá hann Helga litla :)

  SvarSlett
  Svar
  1. <3 takk min kæra! Helgi litli vill ad thu komir i heimsokn i vor. Pabbin borgar midann ef thu vilt vera konan min a medan hann laerir! ;)

   Slett
 3. Hei!
  Ville bare takke for en fantastisk fin blogg! "Fant" deg først i dag og har nå sittet i aaalt for mange timer og lest meg bakover i tid. Du virker som en flott person (og mamma!), og skriver bra, tar flotte bilder og deler rikelig av deg selv. Eneste negative er at bloggen din ikke akkurat hjelper på verpesyken, haha. Har ikke barn, og er midt i en utdannelse, så tror nok det må vente til jeg er ferdig, men HERREGUD som jeg gleder meg! :D Og det gjør heldigvis den fine samboeren min og! Håper jeg stråler like mye som deg når(hvis) jeg blir gravid :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, så utrolig hyggelig da Solfrid :)
   Ja det er bare å glede seg! :)
   Tusen takk for at du leser bloggen!

   Slett
 4. Først Jona - du stråler! Nydelig du og magen din:-)

  Så, ved svangerskap nr 1 kjøpte jeg ikke et eneste mammaplagg. Litt av prinsipp (det er 7 år siden) da utvalget var veldig "damete" og jeg var i begynnelsen av tjueårene. Ved andre svangerskap kjøpte jeg ei bukse på HM, svart - veldig fornøyd! Og nå i tredje, som er veldig tett på andre svangerskap sånn at magen begynte allerede i uke 10 har jeg kjøpt 3 bukser fra HM, og et par topper fra mamalicious. Synes utvalget har blitt mye bedre - det er jo både fine bukser, topper og kjoler. Selv har jeg også brukt mye tights og singlet/eller lang genser med ulike skjorter over, men siden jeg ikke har passa ei eneste bukse på mange, mange måneder har mammabuksene vært knall.

  Jeg har nok en ganske casual-stil til vanelig også, men liker å kle meg greit selv om jeg er str hvalross. Og det føler jeg faktisk nå går an uten å blakke seg helt med å kombinere noe gode mammaplagg med "vanlige" klær i litt større str. Vedr ammeklær, det har jeg ikke brukt tidligere. funka bra for meg med singleter og cardigans/hettejakker. men kan jo være jeg må kjøpe meg noen singleter denne ganga :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk skjønne deg!
   hehe, det er sant det, jeg føler også utvalget har blitt bedre, bare på de fire-fem årene siden jeg var gravid for første gang. Fikk helt sjokk da jeg var og tittet på H&M før jul og fant masse fint!
   Amme-bh er et must for meg. Ellers så funker det greit med singlet man kan dra ned, og så en litt løs genser/topp over. :) Men har et par gode amme-overdeler som jeg syns er veldig praktiske i starten når man ammer 24/7.

   Hvor langt er du på vei forresten?

   Slett
  2. Uke 36+3. Så nå kan den lille bare komme!

   Og hvis jeg var uklar ovenfor så hadde jeg selvfølgelig amme-bh (hvor utvalget også heldigvis har blitt MYE bedre), men ikke andre spesial-ammeplagg. Kanskje jeg bør vurdere et par stk, så de hadde en 2-pack på HM ;-)   Slett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...