29. apr. 2013

24 Tiden

"The only reason for time is so that everything doesn't happen at once."
 - Albert Einstein
Jeg prøver å komme på noe lurt å si om deg, men hodet mitt er fult av sånne klissete klisjéer som jeg helst vil spare verden for: Skjønner ikke hvor dagene blir av. Han vokser så fort. Tida flyr. Men de klisjéene der, de har aldri vært mer passende...
For det føles virkelig som om tiden går fort, eller løper, nei spurter  av gårde!

Du er snart to måneder, og før jeg vet ordet av det er du blitt et helt år ung og stabber rundt på egenhånd. Det knyter seg i magen min. Jeg vet at hver dag og hvert år som kommer vil bli fine, og jeg nyter å se deg og søstrene dine vokse og trives. Men jeg vet også at jeg aldri vil få oppleve like mye konstant nærhet som nå.  Jeg vil bare være her vi er nå litt lenger. Hvis det er greit?


Jeg vil så gjerne huske hver dag med deg. Huske hver våkenatt, hver berøring, hvert eneste bleieskift. (Ja, faktisk.) Jeg vil huske hvor små føtter du hadde, og jeg akkurat hvordan du luktet for alltid. Jeg vil ikke at tiden skal rase av gårde med oss og begrave minnene fra denne tiden under seg på veien.

Jeg prøver så godt jeg kan å klamre meg til øyeblikkene. Nyte, være, leve. Og noen ganger klarer jeg det faktisk. Når du smiler til meg. Da bare er  jeg. Tilstede, uavhengig av tid eller rom.


24 kommentarer:

 1. kjenner meg veldig igjen i dette <3 gråter av tanken på fort tiden går, og jeg har ikke fått tid til å kose meg enda. kjenne på den gode følelsen med å ha to barn. en nyfødt liten bebis som er totalt avhengig av meg. jeg vil trykke på pause. la hun være liten en god stund til. bitteliten! plis <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Stakkars kjære deg Monica <3 Håper virkelig at du blir fort frisk. Tenker masse på deg. Amming er søren ikke bare bare!
   Og ja, jeg har lett etter den pauseknappen...

   Slett
 2. Så sant og så vakkert skrevet. Og lillebror er jo en skikkelig kjekkas:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Emma. Oh yes, han er uimotståelig! ;)

   Slett
 3. Åå, ja tiden flyr av gårde! Føles ut som mi blei født i fjor, og DET stemmer jo ikke! :( Heldigvis tar jeg sikte på å få iallefall to stk barn til når jeg er ferdigutdannet sykepleier. <3

  Ta vare på alt!

  SvarSlett
  Svar
  1. MINST to! :)Jeg merker at jeg er utrolig amvivalent mtp at dette nok er vår siste baby. Vil ha fler, men vil samtidig ut i arbeidslivet snart.
   Respekt til deg som skal bli sykepleier! -et nobelt yrke!

   Slett
 4. Oj, for en sjarmør!! Skulle gjerne ønske jeg tenkte det samme da vår lillesøster var så liten. Men hun bare skrek og skrek... Nå er hun 9 måneder og endelig kjenner jeg også på den følelsen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff nei det er virkelig vanskelig når skrikingen er som verst. :( Lillebror skriker en del, spesielt om kveldene. Da er det ofte så jeg blir redd for at han skal slutte å puste, for han skriker så intenst. :( Men, nå har jeg brukt alle de rare triksene fra "hvordan roe en kolikkbabY" listen, og det ser ut til å hjelpe.
   Men da lillejenta vår var baby, klarte jeg ikke helt å nyte å være med henne før hun var over 6mnd. Det å få en kolikkbaby som attpåtil aldri ville sove noe annet sted enn på mammaen sin, kom som et sjokk etter storesøster som var en veldig rolig baby.

   Herlig at du kan nyte henne nå i hvertfall :) Den alderen er jo så spennende, med krabbing og alle greier!

   Slett
 5. Så fin han er! Liknet en del på lillesøster på det siste bildet:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jaa han har mye ifra begge søstrene sine :D

   Slett
 6. Så fint skrevet, kjenner meg ganske så igjen ja! Føler det akkurat sånn !! :)

  SvarSlett
 7. Så nydelig gutt <3
  Du tar så fine bilder og skriver veldig bra, jeg er i samme situasjon som deg og kjenner meg så igjen i dagene dine :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er helt enig. Han er til å spise opp ;)
   Takk det varmer!

   Slett
 8. så SØT han er! <3

  SvarSlett
 9. Svar
  1. jepp. Blir aldri lei av å si det til ham heller :P

   Slett
 10. Ååååhh.. Nydelige guttebassen :)
  Ja, tiden den flyr faktisk avgårde.. i full fart også..

  SvarSlett
  Svar
  1. ja det er skremmende hvor fort det går! 1. mai i dag og jeg som føler vi drev og tøyset med aprilsnarr og sånt forgårs???

   Slett
 11. Det er som jeg skulle skrevet det selv. I dag har gutten min rukket og blitt 5 mnd. Hva skjedde? Hvor ble det av tida? Gutten min er litt av en natte-pupper og det er så mange som sier at han trenger da ikke SÅ mye mat!! Nei han gjør nok ikke det, men jeg tåler den våkingen en stund til. Tenk når puppen og kosen ikke lenger er interessant? Det er så deilig å ha den nærheten som bare jeg og han deler.

  Ida

  SvarSlett
  Svar
  1. Nyt gutten din du og ikke la noen andre fortelle deg at du skjemmer ham bort. Du nyter bare livet sammen med ham, med masse nærhet og babykos, og det er helt topp ;)

   Slett
 12. Nydelig skrevet! Det rørte innerst i hjarterota! Og det er så trist å tenke på at de vokser fra oss..buhuu, jeg vil ha dem boende hos meg foralltid (Ja en sånn pain mor er jeg- mulig jeg kommer til å forandre mening langs veien!?;-))

  SvarSlett
  Svar
  1. takk:)
   hehe, mulig du kommer til å forandre litt mening når de blir tenåringer :P

   Slett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...