16. mai 2013

13 BERLIN FAVORITES: Lila Lämmchen

Tid for en av mine BERLIN FAVORITES, og denne gangen handler det om shopping. Utvalget at barneklær i Berlin er helt fjernt stort, men denne butikken er min absolutte favoritt i sin kategori. Lila Lämmchen ("Det lilla lammet") har bokstavelig talt alt en trenger av klær, leker, og sko til hele familien, og det beste av alt: -alle varene er økologiske og utelukkende laget av naturtekstiler.


Lila Lämmchen har eksistert siden i 2002 og består av tre butikker rett ved siden av hverandre.  Da de åpnet den første butikken sin, solgte de bla. sko, strømper og regntøy i økologiske naturtekstiler. I 2008 utvidet de butikken med en avdeling for bla. barneklær, leker, kosedyr, garn, tøybleier, og i fjor åpnet de en tredje avdeling med klær til voksne.Butikken selger ammeinnlegg i ull og silke, og har et nydelig utvalg av nostalgiske treleker og skjønne tøydukker. Utvalget er rett og slett gigantisk. De tilbyr barneklær i nyfødtstørrelse, og helt opp til minst ti år. I voksenavdelingen har de til og med et utvalg av klær til gravide og ammende. Det går også an å leie fantastisk vakre dåpskjoler i naturtekstiler her.Jeg har handlet mye både til meg selv, mine barn her, og det er som regel hit jeg drar for å finne gaver når venner og familemedlemmer får barn. Jeg elsker Lila Lämmchen. Hadde de solgt kaffe og sjokolade også, så hadde jeg nok bare flyttet inn her.
Filosofien til Lila Lämmchen butikkene går ut på at kroppen vår har det best når vi kler oss i naturtekstiler som sørger  for å transporterer fuktighet bort fra huden, og planeten vår har det best når vi produserer klær uten å bruke skadelige kjemikaler. De er veldig stolte av å tilby et såpass bredt utvalg av økologiske naturtekstiler, (ull, silke, hamp og bomull) og alle produktene er produsert på etisk forsvarlig vis. Man må nok legge igjen noen kroner mer på denne butikken enn hvis man handler hos de store kleskjedene. Jeg syns ikke prisen er så høy i forhold til andre ikke-økologiske barneklær av kvalitetsmerker heller. Og jeg betaler gjerne litt ekstra når jeg først vil ha kvalitetsvarer, og det vet jeg at jeg alltid får hos Lila Lämmchen. Dessuten så er klærne de selger bare så sinnsvakt nydelige at jeg nesten ikke har noe valg. Du kommer ikke ut herfra uten å ha handlet noe liksom. Trust me.
Jeg har handlet både sommer og vintertøy, undertøy og yttertøy på denne butikken, og er alltid fornøyd med varene. Kvaliteten er såpass høy at plaggene varer lenge, og en del av plaggene jeg har kjøpt til mine barn på Lila Lämmchen, har gått i arv til mine venninners barn.

Mine beste kjøp hos Lila Lämmchen er nok sparkebuksene fra Selana som er laget av silke. Ikke bare er de nydelige å se på og superbehagelige for babyen, men de er også så utrolig praktiske, i og med at stoffet puster så godt at huden til babyen ikke blir klam og kald.
Lillebror i sparkebukse og body i økologiske naturtekstiler fra Lila Lämmchen


Jeg er så fornøyd med sparkebuksen, at vi har tre stykker i forskjellige farger, og Lillebror har dem på nesten hver eneste dag. Den er blitt et ordentlig yndlingsplagg. Hadde de solgt buksa i voksenstørrelse, så hadde jeg garantert tasset rundt i en slik hjemme. Og det er ikke kødd altså.

Jeg anbefaler virkelig dere som er på tur i Berlin å stikke innom denne butikken!
For mer info om Lila Lämmchen, sjekk hjemmesiden deres.
Og for dem som ikke legger turen innom Berolino med det første, så har Lila Lämmchen også en online butikk som dere finner -->her.<--


Innlegget er IKKE sponset!

Handler du økologiske klær og bruker til ull eller silke til barna?

13 kommentarer:

 1. Her var det myyye fint, men jeg skjønner ikke tysk, og hva blir toll, frakt og sånn til Norge? Torill

  SvarSlett
  Svar
  1. Frakt blir ca 75kr til utlandet. :)

   Slett
 2. Jo mer jeg leser bloggen din, jo mer får jeg lyst til å reise til Berlin igjen. Var der noen dager for godt og vel ti år siden.
  Det at det nå også er direkterute fra sørlandet legger ikke akkurat noen demper på lysten nei... :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. JA direkterute fra sørlandet er genialt!

   Slett
 3. Er det dyrere enn "andre" butikker som cubus osv? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er det nok. Den silkebuksa kostet rundt 260 norske kroner, men vi snakker helt fantastisk herlig kvalitet, og den har vært brukt til tre barn allerede. :)

   Slett
 4. Jeg kjøper en god del både til meg selv og til barn hos Norske Nøstebarn. Koster litt mer ja, men du vet også at da får du kvalktet!!! Så enig med deg der. Sammenligner man med andre merkevarer, er det ikke så dyrt. Jeg bor i ull og ull/silke trøyene mine fra Nøstebarn hele høst/vinter/vår sesongen. Har også nattkjolet derfra i ull/silke som jeg elsker!!! ♡

  Selger "Det lille lammet" klær i ull også? Jeg er mest glad i ulltøy. Syns ull/silke blir fort nippete, men de er også mer slitesterke da. Og pene å se på er de hvertfall!!! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja de har et kjempestort utvalg av ullklær. Både sånne skikkelig varme plagg, og lettere ullplagg. Jeg syns silke og ull-blanding er genialt til små babyer på sommeren :)
   Jeg kler Lillebror i nesten utelukkende silke og ullklær, og selv om det koster mer, så trenger man ikke så mange plagg til babyen, fordi at ulla er jo selvrensende, så jeg bare lufter plaggene i mellom bruk, og tar de på igjen neste dag. Blir jo ingen lukt i dem! :) Kommer det flekker på ulla så skyller jeg i litt kaldt vann og henger til tørk så kan plagget brukes igjen noen timer senere. Helt topp:)

   Slett
 5. Det var timingen sin! Jeg er i Berlin akkurat nå, og lurte fælt på hvor jeg kan kjøpe klær til småen som funker i denne varmen. Kofferten vår var visst innstilt på norsk vårtemperatur.
  Finnes det forresten noe sted som har bæreseler og slikt i samme område? Hilsen I.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy! :) Spør etter bæretøy i butikken, jeg syns å huske å ha sett noe slik der. Hvis ikke de har, så har de ihvertfall bæreseler på "Flotter Käfer" som også er en barnetøybutikk, i samme gate i nummer 73.

   Hvis du vil ha noe virkelig unikt å bære i, så ville jeg sjekket ut Madam Jordan i Lychenerstrasse 8, som er en ti minutters gåtur fra Lila Lämmchen. Madam Jordan har egendesignede bæresjal, meitais og bæreseler.
   De har kun åpent Man Ons Tors Fre 12-18 og Lør 11-16. Sjekk madamjordan.de for bilder og info. Kos dere masse i Berlin! :)

   Slett
 6. Åh det ser og hørtes ut som en fantastisk butikk, der skulle jeg gjerne ha vært! :)

  Ja jeg prøver å være litt bevist på hvilke klær jeg handler, vil at klærne skal ha god kvalitet og være produsert på etisk vis. Liker ikke tanken på at underbetalte barn sitter å syr klær til mine barn under svært dårlige arbeidsforhold, det er ikke noe jeg ønsker å støtte.

  Så betaler heller litt mer for å få klær som er produsert på etisk vis, med god kvalitet fremfor kvantitet. Jeg liker Polarn O. Pyret, Nøstebarn og Jansus. Blogget faktisk om dette for en stund siden: http://sirkusprinsessen.blogspot.no/2013/04/barneklr-klr-for-barn.html

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...