10. mai 2013

4 Vaskehjelpen

Vaskehjelpen vår er på ferie, og vel...det merkes, for å si det sånn. Han kommer "bare" en gang i uken, men det er tydelig at det utgjør en sinnsyk forskjell, for i dag var leiligheten et katastrofeområde. Lat som jeg er, så utførte jeg likegodt et lite eksperiment for å se om
jeg kunne -helt uten å be om det- få smårollingene til å ta over jobben til vaskehjelpen.


Det første jeg gjorde var å fukte en fille og en svamp, og slenge dem på (det sinnsykt skitne) spisebordet, uten å si et ord. Så gikk jeg tilbake til å tømme oppvaskmaskinen og ignorerte jentene som akkurat hadde funnet fjernkontrollen og forsøkte febrilsk å få slått på TV'en for å få lurt seg til enda noen minutter av tegnefilmer.

Jeg fortsatte med mitt.
Tre minutter senere:

Okay. Ikke umiddalbar suksess altså.
Men det var forventet. Jeg prøver igjen. Går bort til bordet, tar svampen og skrubber litt mens jeg nynner høylytt i en hyper-positiv-über-livsglad tone.

De snur seg og ser på meg med hevede øyenbryn.
Jeg ignorerer dem, slipper svampen og går tilbake til min utgangsposisjon ved oppvaskemaskinen.
To sekunder senere:JESS! One down, one to go.
Jeg later som jeg ikke ser henne. Men hun er ikke interessert i min reaksjon uansett. Hun konsentrerer seg om leken sin hun. Eller skal jeg si: jobben til vaskehjelpa... mohaha...

Jeg fortsetter å synge, og tralle mens jeg tar ut av oppvaskemaskinen. Så spør jeg Lillesøster om jeg skal skylle filla for henne, for den er jo blitt så skitten. Ja, det får jeg. Og med det får jeg også Storesøsters oppmerksomhet.
Et øyeblikk senere:

SUKSESS!

Jeg fortsetter å ignorere dem. Vil ikke ødelegge øyeblikket. Og de vasker og skrubber, og skubber....og de nyter det. Plutselig begynner de til og med å nynne.Bordet ble rent, barnestolene ble rene, gardinene ble eh vel...våte.
Jaja, you win some, you loose some.

Jeg slapp i allefall å skrubbe bordet og ligge på alle fire og skrubbe barnestoler. Heia Idle parenting og Barnearbeid!
Barn elsker seriøst å vaske. Så lenge man går foran med et positivt eksempel (ikke klage på hvor GØRR det er å vaske f.eks) så hjelper de mer enn gjerne til.
For min del føler jeg det funker best å ikke be dem om hjelp, men heller spørre "hvem har lyst til å vaske bodet?" Eller aller best: å ikke spørre i det hele tatt. Bare gjøre, vente og se.

Jeg skjønner ikke hvorfor ikke jeg utnytter denne supre ressursen oftere.
Det er nesten så jeg kunne greid meg uten de to timene i uka med betalt hjelp....
.......Okay da. Nesten.


Hjelper dine smårollinger til hjemme? Hvordan får du dem til  hjelpe?


4 kommentarer:

 1. hehe fin måte og gjøre det på :) jeg sier bare, vill du hjelpe mamma med ..... ? 99% av gangene får jeg et ivrig ja mamma, og en som hjelper til som bare det!! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke sant! SÅ enkelt! Om jeg bare kunne fått dem til å brette tøy også.... hmm...

   Slett
 2. Det skal jeg prøve med min gutt når han blir litt eldre :D!

  SvarSlett
 3. "vaskedag" er gøy - og d lukter hvertfall rent etter at de små har fått gått rundt å skvettet såpevann:) mine hjelper av og til til med å brette klær - da tar de bl.a finne sokkepar-leken, eller leker brettemaskin og bretter kluter og håndduker til den store gullmedalje. Så barnearbeid liker vi:)

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...