14. aug. 2013

35 Griseflaks


Hvis noen hadde fortalt meg for seks år siden at jeg skulle gifte meg med en tysker og få tre barn før jeg ble 26 år, så hadde jeg nok bare ledd og ristet på hodet.


En kveld i 2008, var jeg på vei hjem og mens jeg ruslet bortover gaten, traff tilfeldigvis på en litt smågal tysker. Han var kjekk, entusiastisk, morsom, og veldig rar.
I begynnelsen var jeg svært skeptisk. Jeg skulle ikke ha noen kjæreste jeg.
Lite visste jeg at denne fyren skulle bli en så stor del av mitt liv. 

To år senere satt jeg i dette nydelige kjøretøyet og kaldsvettet:I dag er det tre år siden vi sa vårt ja i en pitteliten kirke ved foten av et fjell.
Det var en nervepirrende, rørende og morsom dag, og jeg elsker å se tilbake på bildene.


Kjolevalget var enkelt. Knelang, sekstitalls og praktisk å danse i! 

Og så levde de lykkelige i alle sine dager.... På ein måda. 

Jo for det er ikke bare happy days og rosa brilleglass for evig og alltid. 
Men det forventet vi jo ikke heller, eller hva Schatz? 

Utfordringer har det vært nok av. Og barn. Plutselig tre hele mennesker som er vårt ansvar.
Men så er vi kanskje over gjennomsnittet glade i å ta på oss store oppgaver. Lærekurven har vært bratt, og vi har vokst som partnere og foreldre, og vokser enda. Og kjærligheten, den har overrasket meg. Den er ikke statisk. I allefall ikke i mitt hjerte. Den slynger seg rundt i spiraler, og har ulik klang i ulike perioder. Og når du tror det ikke finnes flere måter å elske noen på, eller at ting har dabbet av, så slynger den seg igjen og får en ny melodi.


Det er ingen lek å være gift, det har jeg skjønt.  Vi er stadig i forhandling, tar fatt på nye og spennende prosjekter. Vi prøver så godt vi kan å samarbeide så knirkefritt som en kunstnersjel og en ingenør kan, og tålerere hverandres ulikheter. Det beste ved oss, er at han er god på det jeg ikke kan, og omvendt. Det kan være utrolig praktisk og samtidig veldig utfordrende. 
Men mest bra. Vanvittig bra faktisk, og jeg er stolt av det vi har fått til.For hver dag som går, så blir jeg mer og mer klar over hvor heldig jeg var som snublet over den smågale tyskeren den kvelden. For mer tilfeldig kan det vel strengt tatt ikke bli. Tenk om jeg ikke hadde vært i byen den dagen og heller blitt hjemme og sett på TV? Tenk om jeg hadde tatt en annen vei hjem? Dæven! Det er GRISEFLAKS altså.

Gratulerer med dagen til oss. Jeg gleder meg til fortsettelsen.
35 kommentarer:

 1. gratulerer så masse med 3 års bryllupsdag. Du var jo bare en helt nydelig brud!!

  SvarSlett
 2. Gratulerer med dagen:-)
  Dere er ett flott par<3
  Glad i dere;)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med bryllupsdagen!! <3

  SvarSlett
 4. Åå, så moro å lese! Og for en vakker brud du var:D slenger meg på griseflaksen! Gikk selv forbi en usedavanlig kjekk mann på et utested for fire år siden. Tilfeldigvis kjente min venninne hans kamerat, så det ordnet seg med utveksling av tlfnr etterhvert. Idag har vi en nydelig jente på ett år og et hus vi fikser opp:) gratulerer med dagen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er helt vanvittig flaks altså ;D
   takk!

   Slett
 5. Nydelig Jona! Jeg heier på kjærligheten!! Til lykke med bryllupsdagen<3

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Emma :) Heia kjærleiken ja!

   Slett
 6. Hei Jona,

  Dette var veldig vakkert skrevet! Og så utrolig fin brud du var! Jeg er også gift med en tysker, har barn og bor i Tyskland, så det er interessant å følge med på bloggen din. Skjønner dere har flyttet til Norge nå, og jeg er spent på å se hvordan dere finner dere til rette der.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne Line :) Tusen takk.
   Så morsomt at du også er gift med en tysker!
   Ja vi har returnert etter 3 år i Berlin. Litt vemodig å forlate den fine byen, men utrolig godt å være tilbake hos familie og venner!

   Kjempefristende oppskrifter du hadde på bloggen din forresten ;)

   Slett
 7. Så utrolig bra skrevet. Og for en vakker brud!
  Har vært gift et år mindre en dere, men samboere i 13år før det. Men det var og er liksom no helt annet å være gift. Ikke alltid en dans på roser, men utrolig godt å være to om ting.
  Rare disse tilfeldighetene, at man bare møtes og er "meant to be"

  Hilsen Renata

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Renata. Ja det er en spesiell følelse å være gift. For meg føles det trygt og godt, samtidig som det til tider kan føles som å løpe hinderløype ;)
   Ja hurra for tilfeldigheter altså!

   Slett
 8. Gratulerer!! Og lykke til på veien videre! Og det er underlig hvordan tilfeldighetene spiller inn. Selv måtte jeg stille med overnatting til min kjære da vennen min som han egentlig skulle besøke plutselig ble syk.. Resten er historie..

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk! Heia tilfeldigheter! :D

   Slett
 9. Gratulerer så mye med bryllupsdag! <3
  Ble også så overrasket over at du `bare`er 25, hadde ikke fått med meg det jeg, hehe. Tenkte vel automatisk at du måtte være litt eldre siden du har tre barn ;) Bra jobba! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk!
   Jøss, ble du overrasket :P Jeg er 25 ja, men blir 26 i år da. Stor jente nå ;P

   Slett
 10. ÅÅ gratulerer! SÅ koselig :) Jeg tenker ofte på hvor heldig jeg også er, for at jeg møtte samboeren min for 3 år siden! Det er VELDIG tilfeldig.. !

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk Marte! Ja det er jo ren flaks! :)

   Slett
 11. Gratulerer så mye med bryllupsdagen.
  Nydelige bilder :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen tak :) Ja jeg er veldig fornøyd med bildene. Vi hadde mange flinke fotografer blandt gjestene :) Skulle gjerne likt å vise frem kjekkasen min også, men han er visst litt for bloggsky til det :P Kanskje en vakker dag.

   Slett
 12. Gratulerer med bryllypsdagen! For en nyydelig kjole!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja jeg elsker den kjolen. Skulle ønske jeg kunne finne en god nok unnskyldning til å gå med den igjen :P

   Slett
 13. Feirer bryllupsdag i dag jeg også, med min fine mann som er halvt tysk! Så gratulerer til oss begge. :-) Nydelig bilde av deg, det i bilen. Har blitt glad i bloggen din, den er så ekte, ærlig og fin. Og med mye lun humor. Ønsker deg lykke til videre med det nye livet i Norge. Ta vare på kjærligheten! Hilsen Meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Å gratulerer til dere også da! Fine bryllupsdagen! :)
   Tusen takk, så utrolig hyggelig å høre!

   Slett
 14. Gratulerer så MASSE med lærbryllupsdagen!! Så utrolig nyyyydelig du var!! Sukk.. Han tyskeren hadde VIRKELIG griseflaks altså! :)))

  SvarSlett
  Svar
  1. Tuuuuusen takk fineste! hehe ja det skal jeg fortelle ham ;P

   Slett
 15. Så kult, for vi har også bryllupsdag i dag. Vi giftet oss også i 2010, på en liten øy den 14. august. Etter at de to små på 2 og 3 år falt i søvn har vi, tradisjonen tro, spist sushi og drukket litt champagne og feiret vårt lærbryllup.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei så moro da:) Grattis med dagen! Og for en skjønn tradisjon dere har! Her ble det fint lite med feiring i flyttekaoset, men vi skal ta det igjen om litt når ting har roet seg :)

   Slett
 16. Åh, så vakker du var! Og fortsatt er, men på disse bildene virkelig stråler du!
  Gratulerer med bryllupsdagen :)

  SvarSlett
 17. Ja, livet er nærmest en eneste stor tilfeldighet.
  Gratulerer så mye med bryllupdagen, og lykke til med fremtiden sammen! :-)

  SvarSlett
 18. Vi har bryllupsdagen vår i dag, 4 år.
  Gratulerer så masse, du var en nydelig brud:)

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...