16. sep. 2013

16 Mammalivet i Form: Uke 2 Forventning vs Realitet


Uke to av #Mammalivetiform er over og jeg har kommet over den opprinnelige treningsfobien som holdt meg tilbake i lang tid etter fødselen. Jeg var redd for å føle at jeg ikke fikk til noe med denne kroppen som hadde vært igjennom tre tette svangerskap. Hva om jeg ikke klarer å løpe like fort som før, eller løfte like tungt? Hva kommer jeg til å føle da, tenkte jeg. Men ved å starte i det små, og glede meg over hver lille forbedring, så har treningsgleden begynt å stige for hver gang jeg får skvist inn en økt. Greit, jeg får ikke til like mye som jeg gjorde før. Ikke i nærheten engang. Men jeg gir meg ikke, og det er jeg stolt av!

Jeg har kun trent hjemme eller gått tur, og ikke på treningssenter. Om ikke så lenge til vil jeg nok trå opp på treningssenteret igjen, men for nå så er det mye mer praktisk å trene hjemme i stua med Lillebror på gulvet ved siden av meg. Dessuten så er det praktisk når jeg ikke kan skylde på den dørstokkmila lenger -for treningen skjer jo hjemme uansett!

Slik har treningsuka mi sett ut:


Fem timer aktivitet! Her slår jeg min egen rekord for andre uka på rad! Jada, bare le av meg, jeg vet det er litt morsomt, men dette er en radikal endring av aktivitetsnivået i mitt liv.
Fem timer er en enorm forbedring!
Det var såpass ille før ja? 
Jepp. Såpass.

Mye av "treningstiden" har jo gått til turgåing og det er jo topp, men jeg planlegger å bytte ut litt av den tiden med løping etterhvert. Løping var jo noe som jeg pleide å elske...den gangen jeg var god til det. 

Det er noen av dere som har spurt meg hvordan jeg trener pilates, så det vil jeg gjerne dele med dere. Jeg bruker faktisk Youtube! Nærmere bestemt "POP Pilates" med amerikanske Cassey som driver bloggen Blogilates. Cassey er en pilatesinstruktør som har et sprudlende humør og masse supre (helt gratis!) treningsvidoer ute på Youtube. Videoene er på 5-30 minutter og tar for seg muskelgruppe for muskelgruppe. 

Jeg pleier å slenge meg på treningsmatta og velge meg en video på 10 eller 20 minutter -alt etter hvor mye tid jeg har på meg før neste bleieskift/amming/middagslaging eller hva enn det er. Ofte blir det til at jeg rekker både en og to videoer, og da kjenner jeg det dagen etter! Jeg anbefaler dere virkelig å ta en titt på POP Pilates. Dette er dama som fikk meg i form etter forrige graviditet, så jeg vender trofast tilbake til henne denne gangen også!

Den siste uken har jeg begynt på min personlige yogautfordring. Jeg har lyst til å bli mer fleksibel i kroppen, flinkere til å holde balansen og puste riktig. Sånn sett er jo yoga midt i blinken, men akkurat nå føles det som det vil ta ÅR før jeg klarer å få til en ordentlig yogastilling uten å se ut som jeg skal til å drite på meg...

FORVENTNING:

Bilde fra fitsugar.com: Åh så grasiøs jeg kommer til å bli!

(DEN BRUTALE) REALITETEN:

Okay... kanskje ikke enda
Litt bedre? Nah. Men Practice makes perfect. -eller kanskje bare litt bedre? Jeg satser på litt bedre.

Fortsett å tagge bildene deres på insta med #mammalivetiform -jeg følger med og blir supermotivert hver gang jeg ser et nytt treningsbilde poppe opp! Så utrolig flinke dere er! Dere har faktisk fått meg opp av sofaen mange ganger denne uka så TUSEN takk for det!

Den neste treningsuken skal altså bestå av pilates, styrketrening, mer yoga og forhåpentligvis mer løping. Jeg skal faktisk driste meg til å snøre på meg løpeskoa akkurat nå, og se frykten i øynene. Løpeformen er nok fullstendig fraværende, men et sted må jeg bare begynne. Jeg prøver å tenke på hvor jeg kan være om noen måneder i steden for hvor begrenset formen er akkurat nå. Det kan jo bare gå oppover -ikke vel?


Wish me luck!

_______________________________________________________

Hvordan har din treningsuke sett ut? 
Hva er du mest stolt av denne uka?

16 kommentarer:

 1. Kult!
  Har trent ca 15 min pilates 6 dager forrige uke:) Trente mage, rompe, rygg og armer - ble ikke så lang tid på hver del - men men :)

  Er mest stolt av at jeg trente 15 min mage da jeg var på jentetur i helga:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så sinnsykt flink du er! Og trening mens du er på jentetur viser at du virkelig har bestemt deg for å ta vare på kroppen og være aktiv. Bra jobba Marianne!

   Slett
  2. Takk:)
   Men må bli flinkere på kosthold:) får fine tips på denne bloggen!

   Slett
 2. Bra jobba!! :) Jeg har lastet ned nike-appen, god motivasjon til å få litt driv på trilleturene, og resulterte i 10 km powerwalk med vogn lørdag morgen. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. å dæven 10km! superbra jobba! tror jeg må sjekke ut den appen... ;)

   Slett
 3. Så utrolig motiverende du er! Jeg har heller ikke tid til å løpe på treningsstudio i tid og utide nå for tiden, så det at du klarer å finne på så mye hjemme er så bra. Det gir meg motivasjon til å stå på hjemme selv :) Når du jogger, har du med deg lillebror, eller jogger du alene? Tenker spesielt på om du har en vogn du jogger med?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er utrolig mye man kan få til hjemme! Jeg blir kjempemotivert av å se andre mammaer i god HJEMMELAGA form og tenker at DET kan jeg også få til! :D Det eneste utstyret jeg har er en yogamatte og that's it. Mulig jeg skaffer meg noen håndvekter snart men enn så lenge så holder det med egen kroppsvekt som motstand:P

   Jeg jogger uten Lillebror. Når jeg går tur har jeg ham enten i vogn eller i bæreselen. I dag har mannen min hjemmekontordag, så da benyttet jeg muligheten mens Lillebror sov til å ta en kjapp joggetur. Ellers har jeg mulighet til å løpe litt når mannen kommer hjem fra jobb, eller i helgene mens han holder fortet med trøbbeltrioen her hjemme. Huff, nå har jeg sagt det, så nå MÅ jeg løpe mer denne uka :P
   Etter hvert som han blir stor nok til å sitte oppreist, så kan jeg ha ham i joggevogna vår (den har ikke liggestilling). Da er det mulig det blir noen lengre turer:)

   Det blir bare veldig korte løpeturer nå i starten men jeg blir superglad og stolt når jeg får det til!

   Slett
  2. Ja, kroppsvekta er nok til å begynne med, så får man finne andre hjelpemidler etterhvert ;)

   Jeg har tenkt selv på å begynne å jogge, men jeg har mest motivasjon på dagtid mens min kjære er på jobb, og min gutt er bare 5 mnd(bare? Det virker som at han kom i går), så vet ikke helt hvordan jeg skal ha han med på jeggetur ;p

   Jeg syns du er kjempeflink som klarer å få til bare litt aktivitet iløpet av dagen i det hele tatt! :D Stå på!

   Slett
 4. Du er flink!!
  Uken min var ikke like bra, dessverre. 1times tur med hundene hver dag og 1 treningsøkt på 30 minutter. Og godteridagene ble en mer enn forrige uke ;) Men jeg haddde noe å feiere...Om det telles, haha.

  SvarSlett
 5. Aah, blogilates. Jeg var i veldig dårlig form etter jeg begynnte på vgs i fjor høst, uten noen bestemmt grunn, spiste bare masse dritt og gadd ikke å trene. Men rundt nyttår fant jeg ut at jeg ikke kunne fortsette sånn, og som oppstart begynnte jeg med litt blogilates, gjerne en video om dagen. Ettervert fikk jeg meg også til å løpe i tillegg, og nå er formen mye bedre:) fremdeles ikke i fantastisk, men mye bedre enn der jeg startet. haha, ville bare dele treningshistorien min, er litt stolt over at jeg greide å motivere meg såpass mye helt selv :)

  SvarSlett
 6. Kjempe bra uke :D Etter brystbetennelsen har det vært en rolig start med en økt pilates (45min) og fjelltur(4,5 time). Sist nevnte ga skikkelig gangsperre... Er veldig fornøyd selv;)

  SvarSlett
 7. Syns du er kjempeflink jeg, det er jo MYE bedre enn ingenting :)
  Og takk for tips om POP Pilates, det skal prøves ut etterhvert :)
  Skulle så gjerne kommet i gang med å få trent jeg også, men får foreløpig holde meg til fysioterapeut-øvelsene og få bekkenet i gang igjen etter fødsel! Prøvde å jogge her om dagen, men det gjorde skrekkelig vondt. Tålmodighet er en dyd :P

  SvarSlett
 8. Får ikke trent, og jeg savner det faktisk.. Får begynne å lete etter alternative øvelser som ikke ødelegger meg :)

  SvarSlett
 9. Takk for tips om nett; det skal eg prøve ut! Sist veke var eg på knallbra Puls-time på Sats, både utholdenhet og styrke i ein time; fantastisk! Eg hadde gangsperre heile veka før eg på laurdag gjekk på 4timers fjelltrur med familie og venner. Eg prioriterer to treninger i veka utav huset; så ein tredje økt heime med dataen er perfekt! Eg skal prøve det alt i kveld:)

  SvarSlett
 10. Hei! Lurte på hva slags styrke du trener? Jeg fikk en liten gutt for tre måneder siden, var i god form før fødsel, så håper å få tid til å trene igjen etter hvert. Til nå syns jeg at jeg bare ammer og ammer.. vil gjerne ha tips til styrkeøvelser jeg kan gjøre hjemme, ser ut til at jeg kan glemme treningssenter en stund! Liker bloggen din veldig godt:).

  Hilsen Elisa

  SvarSlett
 11. Jeg synes du er kjempeflink! Jeg sliter litt med motivasjonen selv. Er gravid og sliter litt med bekkenet og merker at jeg bruker det litt som unnskyldning til å ikke være så aktiv som jeg burde...

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...