11. sep. 2013

12 Hulen & HemmelighetenDere har ventet lenge nå. I nesten to måneder har dere vært tålmodige og nysgjerrige på alt det nye, men i det siste har jeg merket hvordan dere higer etter noe kjent og trygt. 
Så da del to av flyttelasset vårt ankom for noen dager siden, ble deres ting først i rekka. I mens dere lekte hos bestemor eller var i barnehagen jobbet både mamma og pappa på spreng for å innrede den nye lille hulen deres med alt det gamle og kjære. 

Etter mange timer med skruing og rydding var hulen deres endelig ferdig. Da dere åpnet døren for første gang, fikk mamma og pappa lønn for strevet. 


"JAAAA! Mine ting! MINE - MIIINE!" roper Lillesøster og slenger seg på senga.
Storejenta ser seg rundt og griper tak i en trefløyte og fyrer av noen toner som på en vanlig dag ville fått mamma til å skjære tenner. 
I dag er det helt greit. I dag er det lov å feire.

Da Lillesøster også finner en fløyte og rommet fylles av skråe toner som aldri har blitt hørt før, er det på tide for mamma å trekke seg tilbake. Jeg sitter utenfor rommet og følger med. 
Alle lekekassene med nøye sortert leketøy skal nå tømmes og utforskes. Hvorfor i all verden jeg i det hele tatt sorterte ting forstår jeg ikke nå.


De hopper av fryd for hver ting de tar opp av kassene. Flere instrumenter kommer frem, og Lillesøster setter seg ned med ukulelen og bruker en fløyte som bue på strengene. 
Cellolele. Fiffig.


Det er varmer i mammahjertet å se at de jubler for den nye plassen sin.
Samtidig så lurer jeg på hvor mange nye rom disse lekene kommer til å se før vi endelig får slått ned røtter et sted. For jeg vet noe som ikke de vet. Vi skal ikke bli på dette stedet for alltid. 
Akkurat det svir litt når jeg ser hvor glade de er nå.
Men jeg forsøker å leve i nuet og ta inn det gode som skjer akkurat her og nå.
For i dag feirer vi den nye hulen med alt det gamle i.12 kommentarer:

 1. Åh, du skiver så fint... Og jentene kommer til å takle det superbra å flytte eventuelt i framtiden, det er jeg sikker på! Dere er jo så hensynsfulle og gode foreldre at jeg blir helt varm inni meg.

  Men dere bor på sørlandet nå(?), er det sånn at dere har kjøpt et hus eller leier eller hva?:) Hilsen nysgjerrige nils:D

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Tone-Lise.
   Vi bor i Sør ja :) Vi leier foreløpig men har planer om å kjøpe.

   Slett
 2. Hihi, så herlig å se de blir glad for å se tingene sin igjen og kunne more og utfolde seg på plassen sin - enn om det ikke blir permanent. <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja de er kjempegira på å være på det nye lekerommet sitt. Spørs om ikke interessen dabber av etter hvert og vanen med å leke midt på stuegulvet blir tatt opp igjen, men enn så lenge så er det suuuperspennende :)

   Slett
 3. Skjønt fortalt, Jona :-)

  Og du kan viiirkelig det å pirre nysjerrigheten & skape spenning! Tenker du har en liten forfatterspire i deg jeg :-)

  Vil du ikke fortelle..bare litt??

  Hilsen NysjerrigNils_2

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Kristin!
   Hehe, jo jeg har alltid elsket å skrive. Jeg tror veldig mange bloggere egentlig har en forfatterspire i magen ;)

   Hemmeligheten er jo det som ikke vi har fortalt jentene om enda (i allefall ikke i detalj) -at vi skal flytte til et annet sted om ikke så veldig lenge til. Men akkurat nå prøver jeg å nyte roen på dette fine stedet, selv om det er vanskelig å unngå å stadig planlegge fremtiden og alt det store som skal skje.

   Slett
 4. Jeg er så spent på hva dere holder på med!
  Herlig å se jentenes gjensynsglede.
  Hvor dere bor, hvor dere skal, hva fremtiden vil vise; jeg gleder meg til å følge med. Vi er tydeligvis veldig mange nysgjerrige lesere ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det var godt for mammahjertet å se dem glede seg over rommet sitt:)
   Skjønner at folk blir nysgjerrige siden ikke jeg deler alt 100% her på boggen, men alle har sine grenser og jeg liker å ha litt buffer mellom blogg og privatliv.:) Så det kommer nok ikke til å bli detlajer om alt her, men jeg kan avsløre at vi ikke skal bo her permanent. ;)

   Slett
  2. slutt med det, vi vil vite ALT! :D

   Slett
 5. Kristine T. Davidsen12. sep. 2013, 15:39:00

  Jeg lurer litt på en ting etter å ha lest dette innlegget. Hvorfor flytter dere så mye rundt omkring når det tydeligvis plager dere så mye å gjøre det?? Hvorfor kan dere ikke gå rett på det som er ved enden av veien tenker jeg, hvorfor flytte så mye rundt når det er tydelig at hvertfall du er så plaget av det å flytte så mye på deg og dra barna opp med roten så ofte?
  Det er ikke meningen å være negativ, jeg er bare nysgjerrig!! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. hmm.. kanskje ikke det kommer godt nok frem, men det er mye positivt ved å flytte også. Ellers hadde vi nok ikke gjort det :)
   Sånn som nå bor vi like i nærheten av familie og venner som har barn på samme alder.
   Grunnen til at vi må flytte igjen (forhåpentligvis for siste gang på leeenge) er at vi bare leier for øyeblikket, men ønsker å kjøpe. :)
   Hadde vi hatt mulighet til å flytte rett inn i drømmehjemmet da vi ankom Norge, så hadde vi gjort det, men man kan ikke alltid få alt som man vil :P

   Slett
 6. Så fint dere har gjort det!

  Jeg tror det er viktig å skape rom for barna uansett hvor lenge man skal bo et sted. De har ikke samme opplevelse av tid som oss voksne. Tre måneder kan jo være en hel liten evighet, med masse av tid til å skape fantasiverdener og gode minner på!

  Vi har akkurat kommet oss på plass i Cambridge, og har prioritert de første dagene her borte nettopp på å lage fine "huler" til våre tre smågutter :-)

  SvarSlett

Kommentarer på tyskertosa vil ikke bli besvart. Jeg har fått ny blogg og flyttet til www.mammalivet.com. Der finnes også alle gamle innlegg og mange nye. Vi ses!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...